Opendeurdag – Opening Hoeve – Schanskrant april 2022

Onderwerpen in deze Schanskrant zijn:

Quote_zonnestraal-bloem-vriendelijk-woord_CursuscentrumdeSchans

Opendeurdag – maandag 18 april (2de paasdag)

Bijna is het zover! Paasmaandag gaan onze deuren weer open om je kennis te laten maken met Cursuscentrum de Schans en zijn cursusaanbod. Of, als je hier eerder bent geweest, ben je misschien nieuwsgierig naar andere cursussen, of heb je zin om de sfeer weer te proeven en bekenden te ontmoeten. We nodigen je uit op onze Opendeurdag, waar je hartelijk ontvangen wordt op onze mooie locatie. Een dag vol interessante workshops, uitleg over rituelen bij het vuur, en genieten van een gezellige en warme sfeer.

Deze Opendeurdag is extra speciaal omdat op deze dag de gerenoveerde Hoeve officieel en feestelijk in gebruik genomen wordt. Daar hebben we extra aandacht voor in de lunchpauze.

Jouw deelname aan workshops is gratis en geheel vrijblijvend. Er is catering aanwezig waar je een drankje, een broodje of soep kunt kopen. [Pinnen is helaas niet mogelijk. Consumptiebonnen graag contant afrekenen.]

Programma Opendeurdag

 • 9:30 u – Deur open
 • 10:00 u
  • TantraAnoek
  • Maak kennis met je Innerlijke FamilieFred
 • 11:15 u
 • 12:30 u
  • De Ont-dekking -&- trajectJannie
  • Aanraken in Verbinding -&- Masseren vanuit je Hart – Petra & Pim
 • 13:30 u – Lunchpauze
 • 14:30 u
  • Je seksualiteit als Bron – Marcel & Kerstin
  • Licht op RouwMonique
  • Opstellingen en Qigong - Oosterse wijsheid en Westers inzicht – Dimphy
 • 15:45 u 
  • Emotioneel Lichaamswerk® ELW –  Maud
  • Echtgenoten / Echt-genieten (voor koppels) – Monique & Albert
  • Zweethut-ritueel – Ton & Els
 • 17:00 u – Einde
   
 • Heel de dag door in de Yurt: korte massages
 • Heel de dag door bij de Zweethutplek: even genieten van de mooie plek, ;zitten bij het vuur, en uitleg over zweethut- en vuurloopceremonies

Nieuwsbrief-collage_2022-04_ODD-opendeur-loesje_CursuscentrumdeSchans

[Programma onder voorbehoud van wijzigingen – check hier voor de laatste update]
 

Greep uit het aanbod van april en mei

Vr. 29-apr. – Aanraken in VerbindingWil jij leren masseren (en meer) in een rustige en veilige omgeving? Heb je interesse in het jaartraject, maar wil je eerst graag kennismaken? Heb je al ervaring met masseren en wil je graag weer eens aangeraakt en geraakt worden? Dan is deze 3-daagse echt iets voor jou. Voel je welkom.

Ma. 09-mei – Echtgenoten / Echt-genieten – Intro (midweek!): Voor liefdeskoppels die het verlangen hebben om op een bijzondere manier tijd met elkaar door te brengen. Je bent van harte welkom om echt te komen genieten met je partner, met alles wat er tussen jullie leeft!

Za. 14-mei – Gemengd Zweethut-weekend (zowel vrouwen als mannen)

Za. 28-mei – Vrouwen Zweethut-weekend

In de maand mei twee zweethut-rituelen: De zweethut is een Indiaans reinigingsritueel waarin een zuivering plaatsvindt op lichamelijk, emotioneel, rationeel en spiritueel niveau. Buiten is een groot vuur waarin de stenen verwarmd worden, binnen in de hut wordt er gezongen, verteld, gedeeld en los gelaten. Alles binnen dit ritueel heeft betekenis. Dit begint al met de opbouw en de voorbereiding.

Collage_nwsbr_2021-04_aanbod2_CursuscentrumdeSchans
 

Zomers Zijn – van zondag 24 juli t/m zondag 7 augustus

Zomers Zijn betekent één of twee weken verblijven –Zijn– op het domein van De Schans, met een gevarieerd programma aan workshops en ruimte voor invulling van eigen activiteiten. Vakantie vieren, genieten van de ontspanning, plezier maken, nieuwe mensen ontmoeten en oude bekenden.

 • Week 1 (zo. 24/07 - zo. 31/07): voor Volwassenen, Kinderen en Jongeren (16 t/m 18 jaar)
 • Week 2 (zo. 31/07 - zo. 07/08): voor Volwassenen, Kinderen en Jongvolwassenen (19 t/m 23 jaar)

Voor de volwassenen worden elke dag, tijdens week 1 en week 2, ’s ochtends meerdere facultatieve workshops aangeboden door de trainers van De Schans, zoals bv. een actieve meditatie, een ademsessie, systemische opstellingen, vrouwen- of mannen­workshop, tantra, etc. Verder is er de mogelijkheid om 's middags en/of 's avonds, zelf of met elkaar, een activiteit te organiseren.  
Tijdens deze Volwassen-ochtend­workshops is er voor de kinderen (t/m 15 jaar) creatieve en/of actieve opvang. De begeleiders gaan samen met de kinderen kijken hoe ze hier invulling aan gaan geven.

ZomersZijn2022_collage_datum_aanmelden_CursuscentrumdeSchans

Jongerenweek Zomers Zijn (16 t/m 18 jaar) – week 1 

De Jongerenweek (zo. 24/07 - zo. 31/07) wordt een vaste groep met vaste begeleiders. In de ochtenden ben je samen met de groep. De trainers/begeleiders zijn Jeffrey en Kasper. Jeffrey en Kasper zijn beiden bekende gezichten bij De Schans. Zij komen hier van jongs af aan en na vele jaren assisteren gaan ze nu samen de Jongerenweek geven. Het wordt een week lang samen met leeftijdgenoten volop genieten van samen uitdagingen aangaan, spanning & ontspanning, verdriet & blijdschap delen.

Jongvolwassenenweek Zomers Zijn (19 t/m 23 jaar) – week 2

Ook voor de Jongvolwassenen (zo. 31/07 - zo. 07/08) is er een week met een vaste groep en vaste begeleiders. In de ochtenden ben je samen met de groep. De trainers/begeleiders zijn Mirna van Dalfsen en Pim van Haren. Beiden zijn bekend op De Schans. Een week volop genieten van het samen zijn, contact maken en leren omgaan met jouw grenzen.

ZomersZijn_Jongeren-Jongvolwassennweek_vakantie_CursuscentrumKasteeldeSchans
 

Terug van weggeweest: Olivier en Veerle

Na de zomer worden de cursussen Verbindende Communicatie hervat, en zullen voortaan gegeven worden door Olivier en Veerle. Zijn treden in de voetsporen van San, die vele mooie weekenden heeft gegeven op de Schans, waarvoor we haar erg dankbaar zijn. We heten Veerle en Olivier welkom (terug) op Cursuscentrum de Schans, en fijn dat jullie het V.C.-stokje van San gaan overnemen.

De Hoeve na de verbouwing

Nu de verbouwing nagenoeg af is, presenteren we elke maand een van de vernieuwde ruimtes.
Deze keer aandacht voor het nieuwe sanitair, ook niet onbelangrijk. Zowel de zes nieuwe toiletten, als de vier douches zijn uitgevoerd in warme aardetinten en afgewerkt met sfeervolle tegels. De douches en toiletten bevinden zich zowel op het gelijkvloers, als op de eerste verdieping bij de slaapkamers. Alle slaapkamers zijn voorzien van een wasbak.

Collage_nwsbr_2022-03_Hoeve-WC-douche_CursuscentrumdeSchans

Agenda

April 2022

vr. 08-apr. Emotioneel Lichaamswerk® ELW – Basis
di. 12-apr. Vrouwen in het Veld – vrouwenavond
ma. 18-apr. OPENDEURDAG (Paasmaandag)
vr. 22-apr. Tantra (Wachtlijst)
do. 28-apr. De Magie van de Moederschoot – voor vrouwen
vr. 29-apr. Aanraken in Verbinding
   
Mei 2022
do. 05-mei Mannenwerk – De Initiatie (Wachtlijst)
ma. 09-mei Echtgenoten / Echt-genieten – Intro (midweek!)
di. 10-mei Vrouwen in het Veld – vrouwenavond
za. 14-mei Gemengd Zweethut-weekend
za. 28-mei Zweethut-weekend voor vrouwen
   
Juni 2022
do. 09-jun. Mannenwerk – De Initiatie
vr. 10-jun.

Tantra – voor Koppels

di. 14-jun. Vrouwen in het Veld – vrouwenavond
vr. 17-jun. Uitgebreid Zweethut-weekend – Midzomer Special
vr. 17-jun. Emotioneel Lichaamswerk® ELW – Verdieping!
do. 23-jun. Echtgenoten / Echt-genieten – Verdieping!
ma. 27-jun Aanraken in Verbinding – voor Koppels (midweek!)


Als je graag wil deelnemen aan een cursus, laat de vermelding wachtlijst je dan niet weerhouden. Je kunt je wel aanmelden en mocht er plaats vrijkomen, dan nemen we meteen contact met je op en kun je ons laten weten of je nog kan en wil deelnemen. De annulerings­voorwaarden zijn dan nog niet van toepassing.

We hopen je binnenkort te ontmoeten bij één van onze cursussen!

Cursuscentrum de Schans – Samen thuiskomen bij Jezelf

ZomersZijn2022_collage_datum_CursuscentrumdeSchans


Bekijk de online versie van deze april Schanskrant.
Vorige uitgaven van de Schanskrant.

facebook.com/cursuscentrumkasteeldeschans