Aanraken in Verbinding – 3-daagse

3 dagen aanraken, aangeraakt en 'geraakt' worden

Deze 3-daagse is voor iedereen die voelt dat het fijn zou zijn om weer eens te kunnen genieten van aanraken en aangeraakt worden.

Aanraken en aangeraakt worden, zijn basisbehoeften. De afgelopen periode was het door alle maatregelen niet meer zo vanzelfsprekend om in deze behoeften te voorzien. Dit kan er voor hebben gezorgd dat jouw levensenergie geblokkeerd is geraakt, waardoor je mogelijk vastloopt in je dagelijks leven. Door respectvolle aanraking kunnen emoties en gevoelens, die bevroren zijn in het lichaam, weer ontdooien, waardoor de levensenergie weer vrij kan gaan stromen.

In deze cursus gaan we heel veel aanraken en aangeraakt worden in een veilige omgeving. Dit zal je enerzijds persoonlijke groei bieden anderzijds maak je een begin met het leren masseren vanuit je hart.


 

Wat je gaat ervaren in deze cursus:

  • De kracht van aanraking
  • Verbinding met jezelf en van daaruit verbinding met de ander
  • Op een rustige manier een ontspannende massage leren geven, in een omgeving waar veiligheid en respect voor elkaar voorop staan
  • Genieten van zowel het geven als van het ontvangen van een massage
  • Je maakt kennis met de 'Cirkel van Overeenkomst' van Betty Martin

In deze dagen willen Petra en Pim graag hun passie met jou delen en je laten ervaren hoe hartverwarmend en helend aanraken kan zijn.

Deze 3-daagse is een afgerond geheel. Tevens dient het als kennismaking voor degenen die Aanraken in Verbinding – 3-luik of het jaartraject overwegen.Overzicht van de workshops en cursussen rond het thema Aanraken in Verbinden en massage op Cursuscentrum de Schans.► Als je vragen hebt, aarzel niet deze te stellen d.m.v. het CONTACTFORMULIER [link], en vermeld je zeker de titel van de cursus in je bericht. (Stel GEEN vragen in het veld "Deel hier je ervaringen", onderdaan deze pagina. Daar kunnen we je vraag helaas niet beantwoorden, en dat zou jammer zijn.)

Datums

Aanraken in Verbinding – 3 dgn massage & meer
20 sep 2024 - 10:00 tot 22 sep 2024 - 17:00

Trainer(s)

Petra Groeneboer
Pim van Haren

Prijs: 
€  545,00

incl. overnachting & maaltijden

Trainers

Petra-Groeneboer_CursuscentrumdeSchans

Petra Groeneboer

Al vanaf jonge leeftijd heb ik een passie voor aanraken. Toch ben ik twintig jaar met plezier in de automatisering werkzaam geweest.

Pim-van-Haren_CursuscentrumdeSchans

Pim van Haren

In 2007 ben ik op Cursuscentrum de Schans gaan Ont-Dekken. Ik had vragen waarvan ik de antwoorden niet meer kon bedenken.

Ervaringen van anderen

Woorden schieten mij te kort om uit te drukken wat deze 3 daagse "Aanraken in verbinding" mij gebracht heeft. Zelf heb ik al verschillende massage-opleidingen gevolgd en deze 3 dagen waren voor mij veel meer dan wat ik al ervaren heb. Aandacht voor en het effectief ervaren van de verschillende vormen van aanraken (geven/ontvangen, toestaan/nemen), de belangrijkheid van de afstemming, de techniek, en de deelrondes met ruimte voor individueel proceswerk. Ik heb me heel erg welkom gevoeld met alles wat er was, en dit in een veilige respectvolle bedding. Waardoor het voor mij mogelijk was om mij heel kwetsbaar op te stellen, en de verschillende stukjes die zich aandienden te gaan onderzoeken met de nodige ondersteuning. (okt. 2022)
Wat een waardevol weekend. Wat een liefde, respect en veiligheid waardoor het masseren en het ontvangen van de massages zo ontspannen werd. Dit aangeraakt worden wordt in zoveel verbinding met elkaar gedaan en raakt zoveel dieper dan de opperhuid. Het was mijn ‘huidhonger’ die op een hele diepe, maar vooral veilige en eervolle manier geraakt werd. En dit aangeraakt worden, op dit diepe niveau, werkt door, lang door en zorgt voor helende energie. Was er in de Schans iets bij mij verbroken waardoor tranen die jaren vastzaten losbraken, maar ook hier thuis, komen al bij het minste geringste de helende tranen deze week. Het was heftig en het was fantastisch. (okt. 2022)
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.