Zomers Zijn – Volwassen & Kinderen

Zomers Zijn 2024 – Volwassen en Kinderen (2 t/m 16 jaar)

Zomers Zijn betekent één of twee weken verblijven –Zijn– op het domein van Kasteel de Schans.

 • Week 1: zo 21 juli - zo 28 juli
 • Week 2: zo 28 juli - zo 04 augustus

Ter info: Op zaterdagavond 03 aug. wordt een dansfeest gehouden voor het 30-jarig Schans-bestaan, waarop ook niet Zomers Zijn deelnemers uitgenodigd en aanwezig zullen zijn.

Een aparte zomervakantie... en samen, en apart...

Algemene pagina en informatie over Zomers Zijn.
Info over prijzen en accommodatie.

Volwassenen

Elke dag worden in de ochtend, voor de volwassenen, meerdere facultatieve workshops van ± 3,5 uur aangeboden, waarin op de gebruikelijke Schans-wijze verschillende thema's belicht worden. De veiligheid en bedding, die zo kenmerkend zijn bij Cursuscentrum de Schans, zullen ook in deze workshops met liefde worden aangeboden door de Schans trainers. Zij putten uit hun arsenaal aan oefeningen en technieken om iedere ochtend een verdiepende en verbindende ervaring te bieden. Lager vind je meer informatie over de workshops die we dit jaar bieden.

Kinderen

Tijdens de ochtendworkshops voor volwassenen, is er opvang zijn voor de kinderen, vanaf 2 t/m 16 jaar, zodat de ouder(s) met een gerust hart en ten volle kunnen genieten van zijn/haar workshop en me-time.

De kinderen en hun begeleiders gaan samen kijken hoe ze invulling gaan geven aan hun speel-tijd met leeftijdgenootjes, met zomerspelletjes, creatief zijn, de natuur intrekken, gaan zwemmen als het weer het toelaat, etc.

Na de ochtendworkshop halen de ouders hun kind(eren) weer op, en zetten zij samen hun vakantiemiddag verder...
Tijdens de spontane middag- en avondactiviteiten organiseert de Schans geen opvang voor kinderen.

Tienerweek (alleen tijdens week 1)

Ik ben uniek en het waard mezelf te zijn.
De tienerweek is een programma voor meiden en jongens van 12 t/m 16 jaar (bij minimum 6 aanmeldingen). Je bent geen kind meer en je ervaart steeds meer vrijheid. Ergens bij horen is heel belangrijk voor je. Het geeft je veiligheid, zelfvertrouwen, en je kunt samen lol maken. Soms wil je ook je eigen dingen doen, op jouw manier. Doe jij dat voldoende? Durf jij uniek te zijn?

De tienerweek bestaat uit veel spel, beweging, creativiteit, samen zijn en uitdagingen aangaan. Ben je niet bang om jezelf te ontdekken en te laten zien, wil je vriendschappen aangaan voor jaren en onbekende wegen inslaan? Schrijf je dan binnenkort in!

In tegenstelling tot wat o.a. in de nieuwsbrief stond is de maximum leeftijd 16 jaar. Als je 16 bent, kun je kiezen tussen deze Tienerweek of de Jongerenweek.

► JA! Deze vakantie wil ik niet missen!

Algemene pagina en informatie over Zomers Zijn.
Info over prijzen en accommodatie.

Collage_Zomers-Zijn_samen_CursuscentrumdeSchans

Op maandagochtend starten we gezamenlijk, met de volwassenen, met een verbindende workshop en op zaterdagochtend sluiten we weer met de hele groep samen af. Op de dagen daartussen kun je dagelijks kiezen uit verschillende facultatieve workshops.

Een greep uit de thema's en workshops voor volwassenen in 2024:

 • Aanraken in Verbinding voor Vrouwen (wk1 & wk2): Een uitnodiging om te ervaren hoe hartverwarmend en helend aanraken (en massage) wel kan zijn.
 • Adem en Leef (wk2): Door te bewegen, te ademen, contact te maken, te voelen en gewaar te worden, ontdek je jouw helende beweging van spanning naar ontspanning.
 • AUM (wk1 & wk2)
 • ChiNeng Qigong (wk2): is Chinese yoga, mindfulness en beweging in één, die je in contact brengt met je lichaam en je levensenergie laat stromen.
 • Echtgenoten / Echt-genieten, de 'verborgen claim' (wk1): Workshop voor liefdeskoppels. In de verliefdheid van ieder koppel ooit, zit een verborgen afspraak. Meestal onbewust besteden we een deel van onszelf uit aan de ander. Dit is wat vaak gebeurd. Het is prettig om hier bewust van te worden, want dit maakt dat er meer ruimte komt tussen jullie. We nodigen jullie uit jullie ‘verborgen claim’ te onderzoeken in de workshop.
 • Mannenworkshop (wk1 & wk2)
 • Mens durf te leven (wk1 & wk2)
 • Stemwerk (wk1): In deze workshop ga je middels verschillende oefeningen aan de slag met je stem. Wat houd je in, wat wil gehoord worden en hoe is het om te midden van de anderen jouw eigen geluid te laten klinken?
 • Systemische (familie-) opstellingen vanuit je verlangen. Wat wil ik nu echt? (wk1): Onderzoek in kleine en grote opstellingen wat maakt dat je jouw verlangen (nog) niet echt leeft. Wat of wie zit er tussen? In deze workshop is het mogelijk een stap te maken en je bewust te worden wat jij nu werkelijk wilt.
 • Verlangen (Tantra) (wk1): In deze workshop gaan we werken met het verlangen. Je onderzoekt in alle rust wat ten diepste jouw verlangen is. Je ontdekt wat er in de weg staat om hier vol voor te gaan en hoe je meer vorm aan je verlangen kunt geven in je leven.
 • Tantra voor koppels (wk1): Genieten met elkaar in contact met jezelf. In deze workshop gaan we met de energie van ons eigen hart en bekken aan de slag. Om deze in verbinding te brengen met je partner.
 • Transactionele analyse (TA) (wk1): In deze workshop ga je kennismaken met de Transactionele Analyse. Door middel van verschillende TA- oefeningen ga je aan den lijve ervaren welke inzichten dit mooie communicatiemiddel jou kan bieden.
 • Verbindende communicatie (wk1): Alles wat zich tussen mensen afspeelt gaat via communicatie. Hoe wij communiceren bepaalt in grote mate de kwaliteit van de relaties, die wij met anderen hebben, en speelt ook een belangrijke rol bij het behalen van onze doelen, zowel privé als op het werk.
 • Zicht op jouw Innerlijke Familie (wk2): Wanneer je de verschillende delen in jezelf gaat herkennen, ga je zien, begrijpen en waarderen hoe jij in elkaar zit, zonder oordeel.

Volgende trainers zullen aanwezig zijn en workshops geven:

Verder is het mogelijk om zelf of met elkaar iets te organiseren. Bijvoorbeeld een dansavond, een wandeling, samen muziek maken, etc. Waar mogelijk zullen wij deze initiatieven vanuit de Schans ondersteunen.

Het Schans-team organiseert een vuurloop (als het weer toelaat!), of een ander ritueel op een van de avonden.

Algemene pagina en informatie over Zomers Zijn.
Info over prijzen en accommodatie.

Meld je hieronder aan, voor een onvergetelijke Zomers Zijn vakantieweek!

Heb je een vraag? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen.

Zomers-Zijn_vakantie_CursuscentrumdeSchans

Datums

Zomers Zijn – Volwassen – week 1
21 jul 2024 - 16:00 tot 28 jul 2024 - 12:00

Prijs: 
€  699,00

incl. verblijf, met eigen tent/caravan/camper & maaltijden

Datums

Zomers Zijn – Volwassen – week 2
28 jul 2024 - 16:00 tot 4 aug 2024 - 12:00

Prijs: 
€  699,00

incl. verblijf, met eigen tent/caravan/camper & maaltijden

Ervaringen van anderen

'Zomers zijn' (week 2, 2023) Wat een organisatie, wat een kracht achter de schermen!! PROFICIAT voor het volledige team! Het enthousiasme van de workshops geven, de randactiviteiten verzorgen, mensen bijeenbrengen... Zo mooi! Ook proficiat aan de ganse ploeg vrijwilligers, het verzorgen van het lekkere eten, koffie-/theehoek, het onderhoud, de animatie... Ik kwam alleen, maar heb me geen moment alleen gevoeld met zoveel mooie, warme mensen. Na 2 maal een weekend op de Schans geweest te zijn waar ik zeer tevreden over ben, was 'zomers zijn' een echte topper, een warme bedding, zeer mooi om na te genieten! Ook al zat het weer niet echt mee, jullie brachten warmte en zonneschijn bij mij en héél veel mensen binnen ;-) DANKJEWEL en tot weldra! Sabine
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.