Dimphy van Alphen

Ik heb een groot deel van mijn leven gezocht, eerst als verpleeg­kundige in het ziekenhuis, stervensbegeleiding, (jeugd)gevangenis, het vluchtelingenwerk, als leraar verpleegkunde en ook in Amerika en Afrika. In Afrika werd ik ernstig ziek, nam niet de tijd om uit te zieken en op mijn 30e had ik mijn 2e burn out te pakken. Waarna ik heel moe, prikkelbaar en stressgevoelig bleef met allerlei vage maar vervelende gezondheids­klachten.

Dit leidde weer tot zoeken naar een remedie om zo snel mogelijk mijn oude leven weer op te pakken van hard werken en aan externe eisen voldoen. In 2003, na 15 jaar yoga en dans, kwam ik Chi Neng Qigong tegen. Ik was verbaasd over de sterke uitwerking van deze Chinese bewegingsleer; ik voelde me direct kalmer en energieker en mijn rugpijn verdween.

Ik dacht eindelijk de remedie te hebben gevonden voor al mijn klachten en heb me er helemaal op gestort. Inderdaad ging mijn gezondheid met sprongen vooruit en tot mijn grote verbazing ging elke fysieke verbetering samen met een inzicht over mezelf en hoe ik in het leven stond.

Eindelijk verplaatste de zoektocht zich naar binnen, ik leerde weer voelen, en hier ontstond mijn fascinatie voor de samenwerking tussen lichaam en geest. Ik ben zowel in China als Europa opgeleid tot instructeur Chi Neng Qigong en sinds 2007 geef ik lessen en workshops. Mijn intensieve trainen gaf me gezondheid, zelfkennis en begrip van de Oosters levensfilosofie.

Bij Cursuscentrum de Schans vond ik datgene waarvan ik niet wist dat ik het miste, maar waar ik wel al die tijd naar op zoek was. Waar Qigong me het contact met mezelf teruggaf, leerde ik op de Schans om echt contact met de ander te maken in alle kwetsbaarheid. Dit is zo krachtig en helend, hier kwam ik de zinvolheid van het leven tegen.

Ik ben verschillende opleidingen gaan volgen waaronder familie-opstellingen, Heel de Mens, Jungiaanse dieptepsychologie en ben in mijn workshops steeds meer de Qigong gaan combineren met deze werkvormen. Dit blijkt een gouden combinatie. Door de Oosterse oefeningen ontstaat er rust en kalmte en komt vanzelf bovendrijven wat aandacht nodig heeft om vervolgens dit met Westers inzicht aan te kijken.

Het is mijn passie om de juiste voorwaarden te creëren zodat je via Oost en West naar het diepste in jezelf kunt kijken.

Persoonlijke sessies

Lichaamsgerichte coaching, familie-opstellingen, Chi Neng Qigong, EMDR en traumawerk, of een combinatie van deze in mijn praktijk Yishi - Mens in beweging, in Boekel (Noord-Brabant). Neem gerust contact met me op voor meer informatie of een afspraak. Zie hieronder bij Meer info.