Trainers

Jannie Grijzen

Jannie-Grijzen_trainer_CursuscentrumdeSchans

Sinds 1999 ben ik werkzaam als lichaamsgericht trainer/therapeut en verbonden aan Curuscentrum De Schans. Naast individuele sessies begeleid ik Tantra voor Koppels; Op adem komen, De Ontdekking -3daagse en de trajecttraining De Ont-dekkingstocht .

Persoonlijke sessies mogelijk

Marcel Swelsen

Marcel Swelsen

Mijn allergrootste passie betreft de man-vrouw dynamiek. Zowel extern in de relatie tussen man en vrouw, als intern in de relatie tussen de mannelijke en vrouwelijke energiestroom in jezelf.

Persoonlijke sessies mogelijk

Kerstin Achtenberg

Kerstin Achtenberg

Het is mijn passie mensen de veiligheid en ondersteuning te bieden om, met de voeten in de modder en het hoofd in de wolken, alle facetten van zichzelf te omarmen. Dat wat er nu in je leeft is de ingang naar je zelf.

Persoonlijke sessies mogelijk

Anoek Backer

Anoek-Backer_Domein-CursuscentrumdeSchans

Sinds 2009 geef ik met veel plezier en passie verschillende cursussen op Cursuscentrum de Schans. Daarnaast werk ik, naast mijn werk in de het onderwijs, voor mijn eigen bedrijf VIER (www.vier4.nl - onderwijscoaching, begeleiding, training en leiderschap).

Persoonlijke sessies mogelijk

Monique Mizee

Monique Mizee

Sinds 1998 begeleid ik met passie en liefde cliënten in mijn praktijkruimte aan huis. Gestart met uiterlijke verzorging, massage en Reiki, nu zowel individuele begeleiding als relatiebegeleiding.

Persoonlijke sessies mogelijk

Albert Mizee

Albert Mizee

In mijn werk als glasinstrumentmaker werken mijn handen en hoofd intensief samen. In 2005 tijdens een echtgenoten weekend ontdekte ik dat ook mijn hart en de rest van mijn lijf het nodige te zeggen hebben. Het heeft toch nog even geduurd voordat ik erop vertrouwde wat mijn hart te zeggen had.

Petra Groeneboer

Petra-Groeneboer_CursuscentrumdeSchans

Al vanaf jonge leeftijd heb ik een passie voor aanraken. Toch ben ik twintig jaar met plezier in de automatisering werkzaam geweest.

Pim van Haren

Pim-van-Haren_CursuscentrumdeSchans

In 2007 ben ik op Cursuscentrum de Schans gaan Ont-Dekken. Ik had vragen waarvan ik de antwoorden niet meer kon bedenken. Ik werd nieuwsgierig waarom ik steeds terugviel op volharden en volhouden, terwijl dat niet meer altijd opleverde wat ik wilde.

Fred Alebregtse

Emoties, gevoelens, gedachten en overtuigingen lijken vaak in tegenspraak met elkaar waardoor het lijkt of je verdwaald bent in een ondoordringbaar bos.

Ik zie mijn rol als die van een gids om samen jouw weg te vinden. 

Persoonlijke sessies mogelijk

Dimphy van Alphen

Dimphy-vanAlphen_CursuscentrumdeSchans

Ik heb een groot deel van mijn leven gezocht, eerst als verpleeg­kundige in het ziekenhuis, stervensbegeleiding, (jeugd)gevangenis, het vluchtelingenwerk, als leraar verpleegkunde en ook in Amerika en Afrika.

Persoonlijke sessies mogelijk

Ton de Pagter van Maris

Ton de Pagter

In mijn dagelijks leven ben ik werkzaam als gediplomeerd Ervaringsdeskundig Begeleider bij GGZ. Vanuit mijn eigen ervaring en kennis bied ik ondersteuning aan mensen met een psychiatrische, verslaving en/of verstandelijke kwetsbaarheid.

Els Bloemen

Els-Bloemen_CursuscentrumdeSchans

In 2004 kwam ik voor het eerst op Kasteel de Schans. Mijn lijf helemaal vast en mijn hoofd erg in de war, vastbesloten om daar beweging in te krijgen.

Olivier Winants

Olivier-Winants_trainer_CursuscentrumdeSchans

Ik ben mensenrechten-jurist van opleiding en ben 10 jaar werkzaam geweest als juridisch en politiek adviseur in de Europese Instellingen te Brussel, vooraleer ik me helemaal in het persoonlijke helingswerk heb gestort.

Persoonlijke sessies mogelijk

Helena Zorge

Helena-Zorge_ELW-trainer_CursuscentrumdeSchans

Als één van de twee grondleggers, die in 1993 de woongemeenschap én het bedrijf Kasteel de Schans oprichtte, is het mij een eer om wederom een cursus (Emotioneel Lichaamswerk) op deze bijzondere plek te mogen en te kunnen geven. Kasteel de Schans heeft mij en anderen veel geleerd en gebracht.

Guido Zoomers

Guido-Zoomers_CursuscentrumdeSchans

Een relatiecrisis in 2016, bracht me naar Kasteel de Schans. Daar leerde ik het mannenwerk kennen en vond ik de veiligheid om te werken aan patronen die niet meer dienend waren. Het pantser rondom mijn hart zat in de weg.

Marcel Brandsen

Marcel-Brandsen_Trainer_DomeinCursuscentrumdeSchans

Mijn naam is Marcel Brandsen, en ik beschouw mezelf als een echte Schans-er. Ik heb vele trajecten als deelnemer doorlopen. Tijdens deze innerlijke reis heb ik ontdekt dat ik, net als iedereen, ook gevoelens heb.

Els Vergauwen

Els-Vergauwen_Trainer_DomeinCursuscentrumdeSchans

Mijn naam is Els Vergauwen en ik ben altijd al gefascineerd geweest door de werking van het menselijk lichaam. In eerste instantie lag mijn focus vooral op het begrijpen ervan: Hoe functioneert ons lichaam precies? Dit leidde tot mijn opleiding tot Master in de Lichamelijke Opvoeding.

Persoonlijke sessies mogelijk