Cursuscentrum de Schans

Unieke lokatie in Belgisch Limburg 

Kasteel de Schans is in 1994 opgericht door een groep trainers en alternatieve therapeuten. Zij vestigden een woon/werkgemeenschap in het historische Kasteel de Schans in het Belgisch Limburgse Opoeteren. In de loop der jaren hebben leden van die groep afscheid genomen en andere hun intrede gedaan. De basis is echter altijd hetzelfde gebleven: Een woon-werkgemeenschap en het streven om vanuit liefde en professionaliteit mensen te ondersteunen op weg in hun leven en vorm geven aan het centrum en de diverse cursussen.

Het cursusaanbod van Cursuscentrum de Schans wordt verzorgd door trainers en therapeuten die elkaar als leden van een team onderling stimuleren, ondersteunen en toetsen. Werken op Kasteel de Schans betekent: werken in een bijzondere verwevenheid van natuurlijke schoonheid, stilte, historie en professionaliteit. Van alle leden van het team vind je op deze website een korte biografie.

Alternatieve en therapeutische cursussen

Er is een breed aanbod aan cursussen en trainingen. Vaak zijn deze themagericht. Enkele voorbeelden: 'Hoe heb jij je ontwikkeld gedurende een bepaalde levensfase?' of 'Wat wil je met je relatie?'. Andere cursussen, trajecten en therapieën zijn gericht op een bepaalde werkvorm, bijvoorbeeld Emotioneel Lichaamswerk®, Verbindende Communicatie of Ademen, dan wel bieden ze je een kennismaking met thema's bijvoorbeeld tantra, mannenwerk, vrouwenwerk of relatietherapie.

Veiligheid, respect voor je grenzen en alle ruimte om te zijn wie je bent, zijn kernwaarden voor therapiecentrum Kasteel de Schans. Op de subpagina's van dit menu kun je nader kennis maken met onze missie, de trainers en onze accommodaties. Deze groepsaccommodatie in Limburg werd in 2008 deels vernieuwd en is gelegen in een van de mooiste gebieden van België.