Fred Alebregtse

In mijn persoonlijke ontwikkeling was Emotioneel Lichaamswerk het voertuig waarmee ik werkelijk verder kwam. Daarvoor was ik vooral gericht op het begrijpen van wat er in me omging en om dit onder controle te krijgen, zodat ik er geen last van zou hebben.

Echter, het lijfelijk ervaren van mijn gevoelens bracht me met twee benen op de grond. Ik kwam in contact met pijnlijke gevoelens waar ik voorheen voor weg liep. Ik kwam eindelijk toe aan verwerken van de onderliggende ervaringen.

Hierna werd het mogelijk om nieuwe wegen in te slaan. Ik werd gevoeliger en leerde gevoelens beheren i.p.v. beheersen. Het leven bewoog me meer en ik kreeg weer zin in mijn leven.

Dit was zo belangrijk voor me dat ik besloot de opleiding Trainer Emotioneel Lichaamswerk te volgen en ik starte een praktijk voor persoonlijke begeleiding. Een manier om met anderen dit pad van ontwikkeling te delen. Dit was in het jaar 2004. Specialisatie in ademtherapie volgde en ik maakte kennis met systemisch werk, geweldloze communicatie en de methode van de innerlijke familie van Arienne Klijn.

Gedurende al deze jaren waren de trainingen voor mannen die ik met Arend van Rietschoten gaf een voortdurende bron van inspiratie en groei. Het bleek dat ik een kwaliteit en vaardigheid bezit om helderheid te brengen waar mensen in het duister tasten. Contact maken is een centraal thema in mijn leven. 

Naast mijn praktijk ben ik steeds blijven werken in het bedrijfsleven als bouwkundig projectleider. Dat gaf me de mogelijkheid om wat ik in de opleidingen leerde ook in het bedrijfsleven toe te passen en die ervaringen weer te verwerken in mijn trainingen.