Marcel Swelsen

Mijn allergrootste passie betreft de man-vrouw dynamiek. Zowel extern in de relatie tussen man en vrouw, als intern in de relatie tussen de mannelijke en vrouwelijke energiestroom in jezelf. Ik heb samen met mijn vrouw een reis van meer dan 15 jaar gemaakt voordat ik in staat was aanwezig te zijn bij mijzelf en in onze relatie, en de liefde tussen ons weer kon stromen. Het is een diepe wens van mij om andere mannen en koppels te ondersteunen in hun eigen reis op zoek naar hun manier om de liefde weer te laten stromen. Een van de pijlers voor dat werk is volgens mij het herstellen van de polariteit tussen mannen en vrouwen. Dat mannen opnieuw de vorm van het man zijn kunnen vinden en vrouwen de essentie van het vrouw zijn herontdekken.

Ik ben opgeleid als bio-energetisch trainer, relatie-coach en integratief I.V. therapeut. Daarnaast heb ik opleidingen gevolgd in het werken met familieopstellingen, persoonlijk leiderschap, traumaseksualiteit en relaties. Ik heb een grote liefde voor de Jungiaanse psychologie en ben enthousiast over de Geweldloze Communicatie van Marshall Rosenberg en het systemisch werk van Bert Hellinger. Op de Schans geef ik enkele mannentrainingen en samen met mijn vrouw de trainingen het traject Je Seksualiteit als Bron.

Mijn beroepsleven ben ik begonnen als muzikant en zelfstandig ondernemer. Ruim 20 jaar speelde ik in verschillende bands en had ik mijn eigen geluidsstudio en boekingskantoor. In 2002 heb ik samen met mijn vrouw een bedrijf in het online managen van ziekteverzuim opgezet en raakte de muziek langzaam aan op de achtergrond. In datzelfde jaar kwam ik voor het eerst in aanraking met Kasteel de Schans. Vanaf 2010 ben ik daar steeds intensiever workshops gaan volgen, gaan assisteren en vervolgens opleidingen gaan volgen. Sinds 2016 woon ik samen met mijn vrouw en mijn zoon op het Domein De Schans en geef ik er trainingen.

Voor mij als man gaat het in het leven vooral over aanwezigheid. Ik heb ervaren dat aanwezig kunnen zijn in je lijf in het hier en nu, zowel in mijn persoonlijk leven als binnen mijn relatie, een van de sleutels is tot heling.

Persoonlijke sessies

Ik begeleid mannen die het gevoel hebben dat ze niet hun volle potentieel leven en samen met mijn vrouw koppels die tegen problemen aanlopen op het vlak van intimiteit of seksualiteit. Ik gebruik hiervoor een lichaamsgerichte benadering waarbij voelen en ervaren net zo belangrijk zijn als denken en begrijpen. Neem per e-mail contact op met Marcel Swelsen.