Pim van Haren

In 2007 ben ik op Cursuscentrum de Schans gaan Ont-Dekken. Ik had vragen waarvan ik de antwoorden niet meer kon bedenken. Ik werd nieuwsgierig waarom ik steeds terugviel op volharden en volhouden, terwijl dat niet meer altijd opleverde wat ik wilde. Door op een andere manier te gaan kijken, voelen en beleven op de Schans, ontdekte ik nieuwe wegen om verder te gaan. Om verder te komen was het voor mij van belang om te verbinden: verleden met nu, hoofd met hart, de Schans en het dagelijks leven, kennis met gevoel.

Sinds die tijd heb ik diverse workshops gevolgd en veel geassisteerd bij trainingen zoals De Ontdekking, Emotioneel Lichaamswerk en Masseren vanuit je Hart. Na de driejarige opleiding Professionele Communicatie bij Phoenix Opleidingen heb ik in 2014 de vervolgopleiding Systemisch Werken afgerond. Door de combinatie van kennis opdoen en blijven ervaren, heb ik mijn persoonlijke ontwikkeling ook in mijn professionele loopbaan kunnen toepassen.

Het boeit me iedere keer weer wat het lichaam te vertellen heeft en wat je kunt ontdekken als je gaat bewegen, ademen en masseren. Via het lijf kom je in verbinding met je emoties. Ik word er blij van te merken dat ook humor en spelen meewerken aan het maken van dit contact.

Als ik mensen mag begeleiden, vind ik het van belang om te zorgen voor veiligheid, respect en vertrouwen. Als je je veilig voelt, kun je openen, durf je te oefenen en mag je verkennen. Als er respect is, mag de spiegel helder zijn en kun je uitgedaagd worden. Als er vertrouwen is, kun je gaan accepteren en aannemen.