Gemengd Zweethut-weekend

Zweethut-weekend met mannen en vrouwen samen

De zweethut is een reinigingsritueel waarin er een zuivering plaatsvindt op lichamelijk, emotioneel, rationeel en spiritueel niveau.

Gemengde-zweethut_CursuscentrumdeSchans

Je zit samen met anderen, midden in het bos aan een beek, in een hut gebouwd van wilgentakken overdekt met dekens. Het is er aardedonker met in het midden een gat in de grond waarin door de vuurman/-vrouw gloeiendhete stenen worden gelegd. Door de warmte ga je zweten en door dit zweten zuiveren we ons.

Er wordt gezongen, verteld, gedeeld en los gelaten. Buiten is een groot vuur waarin de stenen verwarmd worden. Alles binnen dit ritueel heeft betekenis.

Bij de gemengde zweethutten is zowel de vrouwelijke als de mannelijke energie voelbaar. En de warmte nodigt uit om te voelen hoe beiden elkaar kunnen ontmoeten en geïntegreerd kunnen worden in onze levens. Een zweethut-ceremonie nodigt je uit om te verbinden. Zowel met dat wat buiten je leeft, zoals de mensen en de natuur rondom je heen, als met datgene wat leeft binnen in jezelf. Deze verbinding ervaren in een veilige en warme omgeving, waar niet geoordeeld wordt, creëert menselijke rijkdom.

In de zweethut mogen we oefenen in zachtmoedigheid. Het vraagt moed om vanuit zachtheid naar onszelf te kijken en te accepteren dat we zijn wie we in wezen zijn. Vanuit die aanvaarding, kunnen we leren aanvoelen welke keuzes passen bij onze essentie, en hoe we hierin ons eigen unieke pad in schoonheid kunnen bewandelen. Dit hoeven we niet alleen te doen. Een ritueel geeft je de gelegenheid om steun te vragen, aan datgene waar jij in gelooft. Ondanks dat een zweethut confronterend kan zijn, omdat je alles tegenkomt wat binnen in je leeft, zowel de vreugde als de pijn, zorgt het zuiverende en ondersteunende aspect ervoor dat je opener de hut uitkomt, dan dat je er ben ingegaan.

Uitgebreid Zweethut-weekend

Twee zweethut-ceremonies in één weekend! Voor wie graag intensief het verbindende van een zweethutceremonie wil ervaren, en na een eerste zweethut nog verder wil smelten tijdens de tweede zweethut bieden we ook weekenden aan met 2 hutten. Doordat je tweemaal, kort na elkaar, de zweethut ingaat (zaterdag en zondag) kun je bij de tweede zweethut het proces van verbinding, dat in de eerste zweethut reeds gecreëerd is, verder uitdiepen. Je hart openen en vol kiezen voor het leven, met alles wat daarbij hoort.

Ervaringen van deelnemers:

"Voor mij voelt het alsof 1 hut iets aanraakt en de tweede hut echt iets in gang zet... De eerste hut laat je de deur voelen en de tweede hut zet hem echt open en laat het stromen. Het maakt een cirkel rond waar je echt mee verder kunt..." Esther VdH

"Na de eerste hut is het fijn dat je in de flow kan blijven van rust in jezelf en verbondenheid met alles om je heen omdat je de dag erna ook nog een dagje volledig voor jezelf hebt. Je gaat verder met de processen en inzichten die de eerste hut je gaven. Meer open en verbonden ga je de tweede hut in. Ook de groep voelt dan nog veel vertrouwder dan in de eerste hut het is als het ware of je met hele goede vrienden de hut ingaat." Elly DG


Geplande data voor gemengde zweethutten vind je hieronder, waar je je ook kan aanmelden.

Ton de Pagter van Maris en Els Bloemen nemen je mee in dit mooie ritueel.
Er zijn ook hutten alleen voor mannen en hutten alleen voor vrouwen.► Als je vragen hebt, aarzel niet deze te stellen d.m.v. het CONTACTFORMULIER [link], en vermeld je zeker de titel van de cursus in je bericht. (Stel geen vragen in het veld "Deel je ervaringen", onderdaan deze pagina. Daar kunnen we je vraag helaas niet beantwoorden, en dat zou jammer zijn.)

Datums

Uitgebreid Zweethut-weekend
22 jun 2024 - 10:00 tot 23 jun 2024 - 17:00

Trainer(s)

Ton de Pagter van Maris
Els Bloemen

Prijs: 
€  182,00

incl. overnachting en lichte maaltijden

Datums

Gemengde Zweethut-weekend
21 sep 2024 - 11:00 tot 22 sep 2024 - 12:30

Trainer(s)

Ton de Pagter van Maris
Els Bloemen

Prijs: 
€  125,00

incl. overnachting & lichte maaltijden

Datums

Gemengde Zweethut-weekend
9 nov 2024 - 11:00 tot 10 nov 2024 - 12:30

Trainer(s)

Ton de Pagter van Maris
Els Bloemen

Prijs: 
€  125,00

incl. overnachting & lichte maaltijden

Trainers

Ton de Pagter

Ton de Pagter van Maris

In mijn dagelijks leven ben ik werkzaam als gediplomeerd Ervaringsdeskundig Begeleider bij GGZ.

Els-Bloemen_CursuscentrumdeSchans

Els Bloemen

In 2004 kwam ik voor het eerst op Kasteel de Schans. Mijn lijf helemaal vast en mijn hoofd erg in de war, vastbesloten om daar beweging in te krijgen.

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.