Verbindende Communicatie 3-daagse

Geweldloze Communicatie – Verbindende Communicatie

Basiscursus van de Verbindende Communicatie – gebaseerd op de Geweldloze Communicatie van Marshall Rosenberg.

Verbindende-Communicatie_Ubuntu_CursuscentrumdeSchans

Binnen Verbindende Communicatie staat onze interne leefwereld centraal. Gelukkige mensen zijn die mensen die hun gevoelens en behoeftes kunnen voelen, serieus nemen, en zichzelf en anderen in vrijheid uitnodigen om die behoeften en verlangens tegemoet te komen. Vaak staan negatieve imprints en pijnlijke ervaringen uit onze kindertijd die interne vrijheid in de weg. Om onszelf te beschermen sluiten we ons gevoel af en zijn we niet meer bewust van wat we nodig hebben. We raken afgescheiden van onszelf. We bevinden ons dan in een staat van overleving, waarin we niet ten volle kunnen leven. Dan worden we bijvoorbeeld kritisch, oordelend en eisend naar onszelf en naar anderen. Op deze manier doen we onszelf en de ander als het ware ‘geweld’ aan.

Ubuntu, de heling van verbinding – de essentie van Verbindende Communiceren

Marshall Rosenberg, grondlegger van Non-Violent Communication of Verbindend Communiceren, beoogt met Verbindende Communicatie ons tot onze natuurlijke staat van Zijn te herstellen. Hierin gaat het niet langer meer over goed of fout, gelijk of ongelijk, waar of onwaar. Het gaat over dat wij in staat zijn om vrij te kunnen geven en ontvangen vanuit ons hart. We leven niet langer van buiten naar binnen, maar van binnen naar buiten. We overleven niet langer, we gaan voor het volle Leven.

Verbindende Communicatie vraagt van ons om bewust te worden van wat er werkelijk binnen in ons leeft. Om te leren kijken voorbij de gedachten en oordelen naar waar onze behoeftes liggen. Om dat vervolgens in contact te brengen met de ander, door eerlijk te uiten wat er in ons leeft en te kunnen luisteren naar wat er in de ander leeft. Die verbinding in onszelf en tussen mensen herstelt de veiligheid.

Mensen kunnen zich openstellen en herstellen in veilige relaties. Dat is de plek waar heling plaats vindt en we in onze natuurlijke vrije staat van Zijn kunnen komen. Verbindend Communiceren geeft ons de mogelijkheid om vrijheid, geluk en vrede te ervaren binnen relaties in elke vorm. Of het nu om werk, kinderen of een liefdesrelatie gaat.

Verbindende-Geweldloze-Communicatie_CursuscentrumDomeinDeSchans

Verbindend leren communiceren is als het leren spreken van een nieuwe taal. Het vergt oefening. Binnen onze training maken we daar een start mee. In onze training combineren wij Verbindende Communicatie met Lichaamswerk. Ons lichaam is ons kompas. Door te gaan voelen en naar ons eigen lichaam te leren luisteren kunnen we bewust worden van onze onderliggende patronen en overtuigingen die ons in de weg staan om werkelijk in contact met onszelf en de ander te zijn.

Wat in deze cursus aan bod komt

  • Je verbinden met je eigen gevoelens en behoeften 
  • Dat wat belangrijk voor je is zó overbrengen, dat de ander het hoort
  • Je inleven en de ander werkelijk kunnen horen
  • Omgaan met eigen boosheid en die van anderen
  • Oplossen en voorkomen van escalatie van conflicten.
  • Rouwen om wat misgegaan is in plaats van jezelf veroordelen.
  • Alternatieve strategieën ontwikkelen om je behoeftes bevredigd te krijgen.
  • Een win-win situatie creëren daar waar belangen tegengesteld lijken.

We werken binnen onze training trauma-geïnformeerd en holistisch door een combinatie van lichaamswerk, systemisch werk, psycho-educatie met ruimte voor geaarde spiritualiteit en een gezonde dosis humor.► Als je vragen hebt, aarzel niet deze te stellen d.m.v. het CONTACTFORMULIER [link], en vermeld je zeker de titel van de cursus in je bericht. (Stel geen vragen in het veld "Deel je ervaringen", onderdaan deze pagina. Daar kunnen we je vraag helaas niet beantwoorden, en dat zou jammer zijn.)

Datums

Verbindende Communicatie 3-daagse
24 mei 2024 - 10:00 tot 26 mei 2024 - 17:00

Trainer(s)

Olivier Winants
Veerle Smeets

Prijs: 
€  520,00

incl. overnachting & maaltijden
Wachtlijst

Datums

Verbindende Communicatie 3-daagse
7 jun 2024 - 10:00 tot 9 jun 2024 - 17:00

Trainer(s)

Olivier Winants
Veerle Smeets

Prijs: 
€  520,00

incl. overnachting & maaltijden
Wachtlijst

Datums

Verbindende Communicatie 3-daagse
18 okt 2024 - 10:00 tot 20 okt 2024 - 17:00

Trainer(s)

Olivier Winants
Veerle Smeets

Prijs: 
€  545,00

incl. overnachting & maaltijden

Datums

Verbindende Communicatie 3-daagse
23 mei 2025 - 10:00 tot 25 mei 2025 - 17:00

Trainer(s)

Olivier Winants
Veerle Smeets

Prijs: 
€  545,00

incl. overnachting & maaltijden

Trainers

Olivier-Winants_trainer_CursuscentrumdeSchans

Olivier Winants

Ik ben mensenrechten-jurist van opleiding en ben 10 jaar werkzaam geweest als juridisch en politiek adviseur in de Europese Instellingen te Brussel, vooraleer ik me helemaal in het persoonlijke hel

Veerle Smeets

In mijn jonge jaren liep mijn pad vaak net iets anders dan gangbaar was. Op mijn 14e kreeg ik ontheffing van de leerplicht omdat het bestaande schoolsysteem niet bij mij paste.

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.