Zomers Zijn

Een nieuwe zomer, een andere zomer...

Zomers Zijn 2021 – zo. 25/juli - zo. 08/aug.

In de zomer van 2021 zal er opnieuw geen VakantieAvontuur plaatsvinden, omdat we verwachten dat de coronamaatregelen dat nog niet zullen toelaten.

We bieden wel iets anders aan, namelijk ‘Zomers Zijn’. [indien de maatregelen het dan toelaten]

Zomers Zijn betekent één of twee weken verblijven –Zijn– op het domein van Kasteel de Schans.

• Week 1 (zo. 25/07 - zo. 01/08)

voor Volwassenen, Jongvolwassenen en Kinderen

• Week 2 (zo. 01/08 - zo. 08/08)

voor Volwassenen, Jongvolwassenen en Kinderen

• Midweek 3 (zo. 08/08 - do. 12/08)

voor Jongvolwassenen (17 t/m 29 j.)


Aankomst telkens op zondag tussen 16:00 en 18:00 u, en vertrek zondag erop voor 12:00u.
Meer over Prijzen en accommodaties en aanmelden.

Nieuwsgierig naar de activiteiten en workshops voor volwassenen en jongvolwassenen in week 1 en 2? In deze Schanskrant [link] vind je alvast een greep uit het boeiende programma.

Collage_Zomers-Zijn_500x213_CursuscentrumdeSchans

Alleen, met vrienden of met je gezin. Je kunt komen kamperen met tent, caravan of camper of een kamer huren in het Koetshuis. In deze week kun je tot rust komen, genieten van de mooie natuur, oude bekenden ontmoeten, nieuwe mensen leren kennen. Op een ontspannen manier samen gezelligheid ervaren zonder dat er iets moet. Tijd voor jezelf, om op te laden en plezier te hebben.

Op dit moment gaan we ervan uit dat we, voor week 1 & 2, zo’n 50 personen (12 jaar en ouder) zullen mogen ontvangen. En een nog niet nader bepaald aantal kinderen onder de 12 jaar.
Midweek 3 voor jongvolwassenen gaat helaas niet door. Zij zijn van harte welkom tijdens week 1 en 2.

Elke dag zal er voor de volwassenen ’s ochtends één facultatieve activiteit aangeboden worden door de Schans, zoals bv. een meditatie, ademsessie, dans ... Tijdens deze activiteit zal er voor de kinderen opvang zijn. De begeleiders gaan samen met de kinderen kijken hoe ze hier invulling aan gaan geven. Het wordt geen KinderAvontuur zoals vanoudsher.
Verder is het mogelijk om zelf of met elkaar iets te organiseren. Bijvoorbeeld een dansavond, een wandeling, samen muziek maken, etc. Waar mogelijk zullen wij deze initiatieven vanuit de Schans ondersteunen.

Het centrum is gelegen aan de rand van het natuurgebied 'De Hoge Kempen'. Je kunt hier prachtige wandelingen en fietstochten maken. Ook zijn er meerdere mountainbike trajecten. Voor wie graag wilt bewegen, kun je je hart hier voldoende ophalen. Er kan gezwommen worden in onze vijver en pootje baden in de Bosbeek die over ons terrein loopt of je gaat naar het natuurzwembad De Wouterbron, dat maar op 10 minuten afstand lopen ligt.

Meer over Prijzen en accommodaties en aanmelden.

Ook voor de inwendige mens wordt gezorgd. Wij verzorgen je ontbijt, lunch en warme maaltijd. Die kun je afhalen en nuttigen op het terras of bij je eigen tent of caravan. Je hoeft een week lang niet na te denken over de boodschappen en wat je wilt eten. Je hoeft alleen maar aan te schuiven en daarna even je eigen afwas te doen. Er worden vegetarische maaltijden geserveerd.

Je kan boeken voor één of twee weken, van zondagmiddag tot zondagochtend (week 1 & 2).

Week 3, zoals initieel opgezet, speciaal voor Jongvolwassen (van 17 t/m 29 jaar), gaat helaas niet door. Uiteraard zijn ook zij van harte welkom om te komen zomeren tijdens week 1 en 2, en om samen met leeftijdgenoten uit te rusten na een intensief jaar. Volop genieten van samen sporten, muziek maken, bijpraten, verdriet & blijdschap delen, rond een vuurschaal mijmeren ...

Het wordt dus geen VakantieAvontuur zoals we dat vroeger organiseerden. Het Zomers Zijn richt zich geheel op het samen verblijven op Cursuscentrum de Schans zonder het aanbod van vaste workshops.

Meer over Prijzen en accommodaties en aanmelden.

Het bovenstaande hebben we gepland vanuit de inschatting dat de coronamaatregelen in België ongeveer gelijk zullen zijn aan die van vorige zomer. Mochten die anders zijn, dan kan het nodig zijn om aanpassingen door te voeren. Wij zijn er samen verantwoordelijk voor om het verblijf, hier op de Schans, voor iedereen zo aangenaam mogelijk te maken, binnen de maatregelen die er te zijner tijd gelden.

INSCHRIJVINGEN ZIJN GEOPEND!

Trainingen

Zomers Zijn 2021 – Volwassen, Jongvolwassenen (17 t/m 23 j.) & Kinderen (t/m 16 j.)

In de zomer van 2021 zal er opnieuw geen VakantieAvontuur plaatsvinden omdat we verwachten dat de coronamaatregelen dat nog niet zullen toelaten.

We bieden wel iets anders aan, namelijk ‘Zomers Zijn’. [indien de maatregelen het dan toelaten]

DE MIDWEEK VOOR JONGVOLWASSENEN GAAT HELAAS NIET DOOR

Zomers Zijn 2021 – Jongvolwassenen (17 t/m 29 jaar)

In de zomer van 2021 zal er opnieuw geen VakantieAvontuur plaatsvinden omdat we verwachten dat de coronamaatregelen dat nog niet zullen toelaten.

We bieden wel iets anders aan, namelijk ‘Zomers Zijn’. [indien de maatregelen het dan toelaten]