Mannenwerk - De Initiatie

De Initiatie – een intensive van vier dagen

Wat is mijn plek

Hoe kan ik mijn plaats vinden, hoe verhoud ik mij tot anderen, zodat ik maximaal contact heb met mijzelf? Hoe kan ik mijn kracht voelen, mijn creativiteit laten stromen en stoppen met onnodig strijden?

Reeds bij de geboorte krijgt een mens te maken met de plek die er voor hem is. Of je de eerste in de rij bent of de laatste bepaald mede welke plek en hoeveel ruimte je gewend bent in te nemen.

Als wij in onze kinderjaren gewend zijn geraakt aan plekken innemen waarin wij moesten zorgen voor anderen, te veel verantwoording nemen, of misschien wel klein blijven en ons laten verzorgen, dan zijn dat posities geworden die wij tijdens de rest van ons leven bijna automatisch aannemen. Dit wordt de magische plek genoemd. Wij worden als het waren magisch aangetrokken tot deze plek. Tegenover de magische plek staat de dienende plek. Vanaf deze plek kunnen wij dienen: onszelf, anderen of ons werk.

De rol van vader en moeder

Tijdens deze training wordt eerst de relatie met moeder onderzocht. Deze relatie is ook bepalend voor hoe wij met vrouwen om gaan.

De relatie met vader kent vaak de dynamiek van strijd of onderwerping. Staan wij nog steeds tegenover of onder vader? Kunnen wij inmiddels een plek naast vader aannemen? Kunnen wij ons laten dragen door vader en kracht putten uit de generaties van mannen die achter ons staan?
 

Jouw plek tussen de mannen aannemen

De eigenlijke manneninitiatie gaat over onze plek tussen de mannen. Het gaat over ons deelnemerschap en over ons persoonlijk leiderschap.

Deze training bestaat uit een aantal zeer krachtige initiatierituelen. Deze rituelen dienen om de vaak niet te pakken psychische pijnen fysiek te maken. Hierdoor kan er direct mee gedeald worden waardoor wij naar de volgende fase kunnen.

Overdenking

Dit was een nacht, die je normaal alleen in een film ziet.
Vol van pijn en veel  verdriet.
Van de eenzaamheid,
waar ik al jaren aan lijdt.

Maar er gloort nu iets in het verschiet:
Een leven met gedeelde pijn, gedeeld verdriet.
Daar durf ik nu van te dromen.
Gaat het toch nog een keer goed komen.

Jan Meijles  


Op dit moment zijn er nog geen cursussen ingepland.

Ervaringen van anderen

Ik weet niet wat jullie precies hebben gedaan met die mannen afgelopen weekend, maar ik ben je erg dankbaar voor het resultaat :-)
De laatste dagen krijg ik feedback als: Je bent anders, meer aanwezig, doelgerichter, meer in je lijf en 'je ziet er goed uit'. Dat laatste is mooi meegenomen. Mijn angst voor mannen is ook bijna helemaal weg.
Woorden doen dergelijke ervaringen eigenlijk altijd tekort.... het is als aan de voet van de Andes staan en proberen een foto te maken die het beeld en gevoel weergeeft van dat moment; niet te doen.
Het is nu bijna een week geleden dat ik thuis ben gekomen. Wat een ervaring! Ik had vooraf geen idee wat me te wachten ging staan maar om op zo’n korte termijn toch zo diep te gaan heeft mijzelf verbaasd maar ook vertrouwen gegeven naar de toekomst toe. De veiligheid die werd geboden was voor mij hartverwarmend om te voelen dus een echte oprechte dikke dank Jullie! En de quote van mijn vrouw: "Wow mooi om te zien die verandering, dat mag wel blijven duren"
Het eerste wat ik zag in de ogen van mijn vriend toen hij terug kwam was verdieping, wijsheid en rust. De naakte, échte oerkracht die ik bij hem voelde is amazing, mijn vrouwenenergie kan ongeremd stromen! Ik ben zó blij voor hem dat hij zijn kracht gevonden heeft en ik gun het iedere man (en vrouw) om deze kracht, liefde en warmte te ervaren.
Nooit voor mogelijk gehouden dat ik als rationalist zo’n mooie, spirituele ervaring zou kunnen meemaken. De verbondenheid, de energie en de broederschap is overweldigend.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.