Welkom - Schanskrant maart 2022

Onderwerpen in deze Schanskrant zijn:

Welkom

Welkom is een woord wat deuren opent. Welkom zijn kan je het gevoel geven dat je gezien wordt. Dat je er mag zijn, zoals je bent. Bij een welkom laat je horen dat de ander welgelegen komt en gewenst is. Hoe fijn is het om welkom geheten te worden en je daarbij het gevoel krijgt dat men het fijn vindt dat je bent gekomen.

Quote_KeesSpiering_CursuscentrumdeSchans

Opendeurdag – maandag 18 april (2de paasdag)

We willen je verwelkomen op onze Opendeurdag, waar je openhartig ontvangen wordt op ons prachtige terrein met de gerenoveerde Hoeve. Op deze dag kun je de sfeer proeven en vrijblijvend kennismaken met onze trainers en onze cursussen. Vanaf 10.00 uur worden er korte workshops aangeboden, waar je aan den lijve kan ervaren wat de inhoud is van de diverse cursussen. Deze dag is gratis en je hoeft je niet vooraf aan te melden.

Er is catering aanwezig waar je koffie/thee, een drankje, een broodje, een kom soep of een stuk vlaai kan nuttigen.

Collage_welkom-open_CursuscentrumdeSchans

Programma opendeurdag – maandag 18 april

 • 9:30 u – Deur open
 • 10:00 u
  • TantraAnoek
  • Maak kennis met je Innerlijke FamilieFred
 • 11:15 u
 • 12:30 u
  • De Ont-dekking -&- trajectJannie
  • Aanraken in Verbinding -&- Masseren vanuit je Hart – Petra & Pim
 • 13:30 u – Lunchpauze
 • 14:30 u
  • Je seksualiteit als Bron – Marcel & Kerstin
  • Licht op RouwMonique
  • Opstellingen en Qigong - Oosterse wijsheid en Westers inzicht – Dimphy
 • 15:45 u 
  • Emotioneel Lichaamswerk® ELW –  Maud
  • Echtgenoten / Echt-genieten (voor koppels) – Monique & Albert
  • Zweethut-ritueel – Ton & Els
 • 17:00 u – Einde
   
 • Heel de dag door in de Yurt: korte massages
 • Heel de dag door bij de Zweethutplek: even genieten van de mooie plek en zitten bij het vuur, en uitleg over zweethut- en vuurloopceremonies

[Programma onder voorbehoud van wijzigingen – check hier voor de laatste update]

Greep uit het aanbod van maart en april

Vr. 11-mrt. – Emotioneel Lichaamswerk® ELW – VerdiepingNadat je het basisweekend Emotioneel Lichaamswerk® hebt gevolgd of wanneer je op andere plekken ervaring hebt opgedaan, kan de behoefte ontstaan om bepaalde thema’s meer uit te diepen en je lichaam verder te onderzoeken. In de verdieping kun je steeds dieper afdalen in je lichaam en zal je rijker worden aan informatie zodat het, vaak onrustige, brein mag gaan rusten.

Vr. 18-mrt. – Aanraken in Verbinding – voor Vrouwen: Voor vrouwen die graag in verbinding zijn met andere vrouwen. Drie dagen vol met aanraken, geraakt worden, zachtheid, rust, verbinding met jezelf en met elkaar. Dit alles vindt plaats in een omgeving waar veiligheid en respect voor elkaar voorop staan.

NIEUW! Za. 09-apr. – VuurloopweekendTijdens een vuurloopceremonie staat de kracht van het vuur centraal en daar onlosmakelijk mee verbonden de thema’s angst, grenzen, veiligheid, moed, wijsheid en verlangen. Er wordt veel zorg besteed aan veiligheid, een grondige voorbereiding alvorens we voor het vuurpad gaan staan. Op zaterdag is de vuurloop en op zondagmorgen zal gestart worden met een wandeling of meditatie en daarna de afsluiting. Overnachting in de Yurt is bij de deelnameprijs inbegrepen.

Zomers Zijn – van zondag 24 juli t/m zondag 7 augustus

Zomers Zijn betekent één of twee weken verblijven –Zijn– op het domein van Kasteel de Schans, met een gevarieerd programma aan workshops en ruimte voor invulling van eigen activiteiten. Vakantie vieren, genieten van de ontspanning, plezier maken, nieuwe mensen ontmoeten en oude bekenden.

 • Week 1 (zo. 24/07 - zo. 31/07): voor Volwassenen, Kinderen en Jongeren (16 t/m 18 jaar)
 • Week 2 (zo. 31/07 - zo. 07/08): voor Volwassenen, Kinderen en Jongvolwassenen (19 t/m 23 jaar)

Voor de volwassenen worden elke dag, tijdens week 1 en week 2, ’s ochtends meerdere facultatieve workshops aangeboden door de trainers van de Schans, zoals bv. een actieve meditatie, een ademsessie, systemische opstellingen, vrouwen- of mannen­workshop, creatiefs of thema’s zoals tantra, relaties, seksualiteit, etc. Verder bieden we aan de gasten de mogelijkheid om 's middags en/of 's avonds, zelf of met elkaar, een activiteit te organiseren. Bijvoorbeeld een dansavond, een wandeling, samen muziek maken, etc. In overleg, en waar mogelijk, zullen wij, vanuit de Schans, deze initiatieven ondersteunen.

ZomersZijn2022_collage_datum_CursuscentrumdeSchans

Tijdens deze Volwassen-ochtend­workshops is er voor de kinderen (t/m 15 jaar) creatieve en/of actieve opvang. De begeleiders gaan samen met de kinderen kijken hoe ze hier invulling aan gaan geven.

Jongeren- en Jongvolwassenengroep!

Tijdens week 1 en week 2 wordt een specifiek programma aangeboden, in een vaste groep met een vaste trainer/begeleider, voor respectievelijk de Jongerengroep (16 t/m 18 jaar) en de Jongvolwassengroep (19 t/m 23 jaar). De jongeren- en jongvolwassen-week gaan door bij een minimum van 12 aanmeldingen.

De Hoeve na de verbouwing

Nu de verbouwing nagenoeg af is, presenteren we elke maand een van de vernieuwde ruimtes.

De keuken is verhuisd naar het midden van cursusgebouw de Hoeve en is het kloppend hart van de culinaire ondersteuning. Met meer ruimte, nieuwe apparatuur en zelfs een nieuw koksteam, zijn we helemaal klaar om de deelnemers te ontvangen.

Collage_nwsbr_2022-03_Hoeve-keuken_CursuscentrumdeSchans

Agenda

Maart 2022
vr. 11-mrt. Oosterse wijsheid & Westers inzicht – Qigong en opstellingen  (Wachtlijst)
vr. 11-mrt. Emotioneel Lichaamswerk® ELW – Verdieping!
di. 15-mrt. Vrouwen in het Veld – vrouwenavond
vr. 18-mrt. Aanraken in Verbinding – voor vrouwen
vr. 18-mrt. Mannenwerk – Boosheid en Verbinding (Wachtlijst)
za. 19-mrt. Vrouwen-zweethutweekend
vr. 25-mrt. Tantra voor Vrouwen (Wachtlijst)
   

April 2022

vr. 08-apr. Emotioneel Lichaamswerk® ELW – Basis
za. 09-apr. Vuurloop-weekend
di. 12-apr. Vrouwen in het Veld – vrouwenavond
ma. 18-apr. OPENDEURDAG (Paasmaandag)
vr. 22-apr. Tantra (Wachtlijst)
do. 28-apr. De Magie van de Moederschoot – voor vrouwen
vr. 29-apr. Aanraken in Verbinding

Als je graag wil deelnemen aan een cursus, laat de vermelding wachtlijst je dan niet weerhouden. Je kunt je wel aanmelden en mocht er plaats vrijkomen, dan nemen we meteen contact met je op en kun je ons laten weten of je nog kan en wil deelnemen. De annulerings­voorwaarden zijn dan nog niet van toepassing.

We hopen je binnenkort te ontmoeten bij één van onze cursussen!

Cursuscentrum de Schans – Samen thuiskomen bij Jezelf

ZomersZijn2022_collage_datum_CursuscentrumdeSchans


Bekijk de online versie van deze maart Schanskrant.
Vorige uitgaven van de Schanskrant.

facebook.com/cursuscentrumkasteeldeschans