Mannenwerk – Boosheid en Verbinding

Boosheid en Verbinding – een intensieve 2-daagse

Boosheid als bedreiging

Boosheid is een emotie, die in onze maatschappij vaak als bedreigend wordt ervaren. Zeker als het om boosheid bij mannen gaat. Het wordt geassocieerd met agressie en geweld of bestempeld als onbeheerst en ongepast. “Ga jij maar even ergens afkoelen en kom maar terug als je weer normaal kunt doen…” is een vorm van uitsluiten. We gaan boosheid vermijden door aangepast gedrag of door het te onderdrukken, wat leidt tot geblokkeerde energie en/of woede-uitbarstingen als de druk te hoog is opgelopen.

Geen wonder dat veel mannen zich inhouden of zich schamen voor hun 'ongecontroleerde' uitbarstingen. De onderliggende pijn en frustratie komen niet aan bod en worden als energie vastgezet in ons lichaam. Dit gaat vaak ten koste van (daad)kracht, respect, zelfvertrouwen en een heldere kijk op de situatie. We blijven hangen in boosheid naar iemand of over iets.

Boosheid-verbinding-mannenwerk_CursuscentrumdeSchans

 

Boosheid als signaal

Als we de emotie boos kunnen hanteren als een signaal dat er iets belangrijks in ons geraakt wordt, opent dit de mogelijkheid voor zelfonderzoek naar dat wat belangrijk is voor ons. Met de kracht die de emotie boos in ons mobiliseert, kunnen we dit helder en standvastig duidelijk maken.
Hoe verleidelijk en terecht een woede-uitbarsting naar iemand ook lijkt, het gaat in eerste instantie om wat er in jou aangeraakt wordt, wat jouw behoefte is en waar jouw pijn over gaat. Een citaat van de Boeddha luidt: Vasthouden aan woede is als het drinken van gif en hopen dat de ander sterft.
Door de emotie te beheren (en dat is iets anders dan beheersen) ben je beter in staat om de verbinding met je innerlijk en met de ander te behouden. Heling vindt alleen plaats in contact met een ander. Bij boosheid is daarom verbinding juist zo van belang.
Werken met boosheid
In deze training ga je hier stapsgewijs mee aan de slag. Ruimte maken in je lichaam door geblokkeerde energie in beweging te brengen.
Ruimte maken om te zien welke behoefte achter jouw boosheid ligt.
De energie die hierdoor in je vrijkomt, kun je gaan inzetten om jouw standpunt, jouw waarde kracht bij te zetten. Dit alles binnen de veilige bedding van een mannengroep.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor mannen die bereid zijn om

  • verantwoordelijkheid te nemen voor hun boosheid en zich op die manier verder willen ontwikkelen,
  • deze emotie te leren dragen voor zelfonderzoek in plaats van de ander weg te jagen of zelf in de schulp te kruipen,
  • vrede te sluiten, met zichzelf en/of met een ander,
  • hun kracht in te zetten ter bescherming van wat voor hen waardevol is.

De trainer van deze cursus is Fred Alebregtse.


Fred geeft ook de cursus Mannenwerk – De Initiatie en Mannenwerk – Zicht op jouw Innerlijke Familie.

Overzicht van de mannentrainingen op Cursuscentrum de Schans.► Als je vragen hebt, aarzel niet deze te stellen d.m.v. het CONTACTFORMULIER [link], en vermeld je zeker de titel van de cursus in je bericht. (Stel GEEN vragen in het veld "Deel hier je ervaringen", onderdaan deze pagina. Daar kunnen we je vraag helaas niet beantwoorden, en dat zou jammer zijn.)

Datums

Mannenwerk – Boosheid en Verbinding
27 sep 2024 - 20:00 tot 29 sep 2024 - 17:00

Trainer(s)

Fred Alebregtse

Prijs: 
€  470,00

incl. overnachting en maaltijden

Datums

Mannenwerk – Boosheid en Verbinding
7 mrt 2025 - 20:00 tot 9 mrt 2025 - 17:00

Trainer(s)

Fred Alebregtse

Prijs: 
€  470,00

incl. overnachting en maaltijden

Trainers

Fred Alebregtse

Emoties, gevoelens, gedachten en overtuigingen lijken vaak in tegenspraak met elkaar waardoor het lijkt of je verdwaald bent in een ondoordringbaar bos.

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.