Licht en Donker – Schanskrant september 2023

Onderwerpen in deze Schanskrant zijn:

Bekijk hier de online versie van deze Schanskrant.

 

Nieuwsbrief-202309_Licht-donker-tekst_CursuscentrumdeSchans

Patricia Bulter heeft dit gedicht speciaal geschreven voor deze Schanskrant.
Wil je meer van haar gedichten lezen dan kun je vanaf 15 september
bij bol.com haar nieuwe boek 'mijn pijn emoties en gedachten' bestellen.

 

Licht en Donker

De dagen worden merkbaar korter. Het einde van de zomer nadert en je voelt dat de herfst eraan komt ook al is het buiten nog volop groen. Dit is de tijd van Mabon, het tweede oogstfeest, de herfstequinox. Het is het feest van balans, dankbaarheid, oogst en loslaten. Je kan genieten van de laatste warme dagen en de rijkelijke oogst van vruchten. Er is een evenwicht tussen dag en nacht. Het licht neemt langzaam af en het begin van de donkere tijd kondigt zich aan. Je kan de tijd nemen om te zoeken naar je innerlijke balans. Je oogst dat wat voor jou gewerkt heeft en je kan kijken wat je niet langer van dienst is.

Het is het feest om dankbaar te zijn voor wat je hebt verkregen en hebt losgelaten de afgelopen tijd. Het is een mooi moment om de natuur te volgen en je huis klaar te maken voor de koudere maanden. Je kan fruit en kruiden drogen, een lekker baksel maken, een kampvuurtje in je tuin...

Haal het licht alvast naar binnen. Het is tijd voor knusheid!

Nieuwsbrief-202309_Oogstfeest_CursuscentrumdeSchans

Het pad naar (nog meer) innerlijke rust

Ter voorbereiding op Mabon op het naar binnen gaan, hebben we in september nog een aantal mooie cursussen op het agenda staan, die we hier graag onder de aandacht brengen. Donderdag 14 september start het prachtige traject Seksualiteit als Bron (SAB). Gegeven door Marcel en Kerstin, twee warme, liefdevolle en ervaren trainers die elkaar van nature aanvullen. Rondom dit precaire onderwerp weten zij een baken van veiligheid en zachtheid neer te zetten. Dit vormt de basis van waaruit je opent en om vervolgens te kunnen ervaren hoe het voelt als de liefde stroomt en je je verbind met jezelf en anderen. En dit alles vanuit je seksuele energie.

De Ont-dekking – een nieuwe stap, laat je vanuit het lijf ontdekken wat jou belemmerd om te leven zoals je zou willen leven. Vanuit liefde kijkend naar deze ontdekkingen, leer je stappen te maken om de verantwoordelijkheid te nemen over je eigen leven. Jannie, geeft al vele jaren deze mooie training. Vanuit rust en zachtheid ziet zij haarfijn wat er bij een ieder nodig is in het proces. Vrijdag 29 september staat deze 3 daagse op het agenda.

Op vrijdag 29 september gaat de 3 daagse training Tantra Massage van start. Vanuit het zijn in het moment, in verbinding aanraken en aangeraakt worden is de essentie van deze geweldige cursus. Je mag ontdekken en ervaren om in volle overgave te mogen genieten van je eigen lichaam en hiermee je levensenergie vrijelijk te laten stromen. De op elkaar ingespeelde trainers Petra en Pim zetten een magisch weekend neer binnen ieders veilige grenzen. Er is voor deze cursus een wachtlijst voor mannen.

Petra en Pim starten in januari weer het boeiend Jaartraject Aanraken in Verbinding. Een traject dat zoveel meer is dan ‘masseren’. Er is veel aandacht en begeleiding voor jouw individuele leer- en groeiprocessen. Het Wheel of Conscent en de Verbindende Communicatie vormen mede de basis van dit traject. Ook maken we gebruik van ademhalingsoefeningen, meditatie, zelfregulatie en systemisch werk. Op maandag 2 oktober is er een introductiedag, tijdens deze introductie kun je zelf ervaren of jij een JA voelt voor dit jaartraject.

Als assistent van een training gebeurt er vaak veel. Je bent geraakt, je komt in eigen stukken terecht, je voelt van alles. Tijdens de 2 daagse Training voor Assistenten gaan we met thema’s rondom het assisteren aan de slag. Wil jij samen met andere assistenten je (verder) ontwikkelen als mens en als assistent, dan is deze training gegeven door Maud en Dimphy, startende op 21 oktober echt iets voor jou.

Nieuwsbrief-202309_Wolken_CursuscentrumdeSchans

Zomers Zijn – De tegenstellingen

Nat & droog, warm & koud, regen & zonneschijn, jong & oud, lach & traan, moe & energiek, diepgaand & oppervlakkig, stil & woelig, verbinding & ontbinding, plezier & leed, samen & alleen, geven & nemen.

Zomers Zijn 2023 bestond uit vele tegenstellingen. Het mooie van tegengestelden is, dat ze zo afhankelijk van elkaar zijn. Het één ontstaat uit het ander. Als er alleen licht was en geen donker, zouden we het licht niet kunnen onderscheiden en herkennen. We nemen licht waar dankzij haar tegengestelde: de duisternis. De tegenstellingen in ons leven zijn dan misschien niet altijd even prettig om te ervaren (we zijn liever blij dan down en hebben liever zon dan regen), maar ze hebben hun nut en bestaansrecht.

Het weer tijdens de 2 weken Zomers Zijn was alles behalve goed, veel regen en weinig zon. De momenten dat er zon was, dan zag je velen bewust genieten van de zonnestralen. Op bepaalde momenten de regen helemaal beu zijn om vervolgens al springend in de plassen het helemaal te omarmen. In de, uit noodzaak geboren, overdekte rij voor de frietenkraam ontstaat een spektakel van muziek, dansen en entertainment. Wat een feest! Een knus intiem kampvuur onder de tent om samen droog te blijven was ook zo’n memorabel moment. En de laatste voor nu, de geweldige lounche-ruimte tijdens de dansavond.

Zomers Zijn wat was je mooi ondanks of misschien wel dankzij de regen.

NWSB_202309_Zomers-Zijn-2023_CursuscentrumdeSchans


 

NWSB_202309_Ademen-tekst_CursuscentrumdeSchans

Adem & Leef kerstspecial – Laatste keer

Al heel wat jaren geven Jannie en Maud samen vlak voor de kerst de cursus Adem & Leef – Kerst-special. Een erg geliefde training op een druk moment in het jaar. Het moment om op Adem te komen en contact te maken met je levensenergie. Vanuit verbinding, warmte, bezinning en gezelligheid ga je de kracht van Adem ervaren in deze 4 daagse, startende op 15 december.

Voor Jannie & Maud is het de laatste keer dat ze deze cursus geven. Dus staat deze cursus op je bucket list, en wil je de kracht van JOUW ADEM ervaren, wacht dan niet langer en schrijf je hier in.


Jouw ervaring

NWSB_202309_Review_blokjesletters_CursuscentrumdeSchans

De afgelopen 30 jaar weten jaarlijks 700 à 800 mensen de weg te vinden naar ons unieke domein Kasteel de Schans. Een plek waar je mag zijn wie je bent en plek waar je in mildheid mag kijken waar je vandaan komt en een plek die staat voor persoonlijke groei. Een plek die we eigenlijk alle Vlaams en Nederlands sprekenden gunnen, aangezien je er zo’n leuker blijer mens van wordt.

Om nog meer mensen te laten weten van deze plek willen we je uitnodigen om eenvoudig via onderstaande link een Google review achter te laten. Heb je mooie foto’s van het domein of Zomers Zijn, zijn deze meer als welkom. Plaats nooit zonder toestemming van personen die op de foto staan een foto online.

Review Google

Super dank je wel alvast!


Agenda najaar

September 2023
vr 08 sep Mannenwerk – Boosheid en Verbinding
za 09 sep Vrouwen Zweethut-weekend [wachtlijst]
za 09 sep Opstellingen-middag (in Boekel, NL)
do 14 sep START traject – Je Seksualiteit als Bron
vr 15 sep Tantra voor Koppels [wachtlijst]
wo 20 sep Opstellingen-middag (nabij Utrecht) [nog plekjes voor 'representanten']
vr 29 sep De Ont-dekking – Een nieuwe stap
vr 29 sep Tantra Massage [nog enkele plekjes voor vrouwen]
   
Oktober 2023
ma 02 okt Aanraken in Verbinding – Introductiedag jaartraject
do 05 okt De Magie van de Moederschoot
vr 06 okt Binnenstebuiten – Open je hart: klink, zing en verbind!
za 07 okt Opstellingen en Qigong – Dagworkshop (in Boekel, NL)
do 12 okt Mannenwerk – De Initiatie [wachtlijst]
vr 13 okt Verbindende Communicatie 3-daagse
vr 20 okt Echtgenoten / Echt-genieten – Intro
za 21 okt Training voor Assistenten (Helaas geannuleerd)
vr 27 okt Aanraken in Verbinding – 3 dgn massage & meer
za 28 okt Gemengde Zweethut-weekend (Helaas geannuleerd)

Klik hierna om het volledige agenda in te zien.


 

We hopen je binnenkort te ontmoeten bij één van onze cursussen!

Cursuscentrum de Schans – Samen thuiskomen bij Jezelf

 

Bekijk hier de online versie van deze Schanskrant.
Vorige uitgaven van de Schanskrant.

Leuk en behulpzaam als je het cursuscentrum liket en/of volgt op Facebook en op Instagram

Facebook_Like-us_CursuscentrumdeSchans  Instagram_Follow-us_CursuscentrumdeSchans