Aanraken in Verbinding – Jaartraject

Trajecttraining over aanraken, aangeraakt én geraakt worden

Aanraken is een basisbehoefte. Toch is het zeker niet voor iedereen vanzelfsprekend dat daarin voldoende is voorzien. Gemis hiervan op hele jonge leeftijd alsook op oudere leeftijd heeft grote gevolgen voor je lichamelijk en geestelijk welzijn.

Negatieve ervaring met aanraking of andere ingrijpende emotionele gebeurtenissen kunnen zorgen voor het blokkeren van alle levensenergie waardoor je vastloopt in je dagelijks leven.

Door respectvolle aanraking kunnen oude, onderdrukte emoties en gevoelens die bevroren zijn in het lichaam ontdooien, waardoor de levensenergie weer vrij kan gaan stromen.


Aanraken-in-verbinding_Massage_CursuscentrumdeSchans

In deze cursus gaan we heel veel aanraken en aangeraakt worden in een veilige omgeving. Je gaat leren masseren met een open hart. Dit zal je enerzijds persoonlijke groei bieden, anderzijds zal dit jaar je opleiden om de helende werking van aanraking door te kunnen geven als masseur.

Je zal professioneel begeleid worden in jouw individuele leer- en groeiproces. Naast massage maken we ook gebruik van ademhalingsoefeningen, meditatie, bewegen en systemisch werk.

Het jaartraject is een afgerond geheel.

Het is ook mogelijk dit traject af te sluiten met het behalen van het diploma ‘Masseren vanuit je hart’. Voor meer info zie: praktische informatie.

Wat je gaat ervaren in dit traject:

  • De kracht van aanraking
  • Verbinding met jezelf en van daaruit verbinding met de ander
  • Op een rustige manier een ontspannende massage leren geven, in een omgeving waar veiligheid en respect voor elkaar voorop staan
  • Genieten van zowel het geven als het ontvangen van een massage
  • Je maakt kennis met de Cirkel van Overeenkomst van Betty Martin en de Karakterstructuren van Alexander Lowen
  • Leren uitspreken van je gevoelens en behoeften met behulp van Verbindende Communicatie► Als je vragen hebt, aarzel niet deze te stellen d.m.v. het CONTACTFORMULIER [link], en vermeld je zeker de titel van de cursus in je bericht. (Stel GEEN vragen in het veld "Deel hier je ervaringen", onderdaan deze pagina. Daar kunnen we je vraag helaas niet beantwoorden, en dat zou jammer zijn.)

Datums

Blok 1 (3 d.)
24 jan 2025 - 10:00 tot 26 jan 2025 - 17:00
Blok 2 (3 d.)
21 mrt 2025 - 10:00 tot 23 mrt 2025 - 17:00
Blok 3 (4 d.)
1 mei 2025 - 10:00 tot 4 mei 2025 - 17:00
Blok 4 (3 d.)
27 jun 2025 - 10:00 tot 29 jun 2025 - 17:00
Blok 5 (3 d.)
29 aug 2025 - 10:00 tot 31 aug 2025 - 17:00

Trainer(s)

Petra Groeneboer
Pim van Haren

Prijs: 
€  3.240,00

incl. overnachting en maaltijden

Trainers

Petra-Groeneboer_CursuscentrumdeSchans

Petra Groeneboer

Al vanaf jonge leeftijd heb ik een passie voor aanraken. Toch ben ik twintig jaar met plezier in de automatisering werkzaam geweest.

Pim-van-Haren_CursuscentrumdeSchans

Pim van Haren

In 2007 ben ik op Cursuscentrum de Schans gaan Ont-Dekken. Ik had vragen waarvan ik de antwoorden niet meer kon bedenken.

Ervaringen van anderen

Wat je leert in deze opleiding onderschrijf ik met heel mijn hart! De grote kracht voor mij is - naast het leren masseren - vooral de aandacht voor de individuele processen. Hoe ga ik om met de dingen die bij mij aangeraakt worden, terwijl ik aan de tafel sta en in verbinding ben? Door te leren hoe dat kan, is het vertrouwen in mezelf gegroeid en kan ik nog meer aanwezig zijn. Ik heb ontdekt, dat aanraken mijn passie is en ben er nu klaar voor, om een eigen praktijk te starten. Daar ben ik heel erg blij mee en voel me super dankbaar!!
Ik heb het afgelopen jaar de opleiding "Masseren vanuit je hart" gevolgd. Ik heb allerlei technieken geleerd en geoefend. Maar wat ik bovenal geleerd heb is om helemaal te verbinden met de 'gemasseerde'. Vanuit mijn hart, via mijn handen. Een persoonlijk proces, waarin er zaken aangeraakt worden die in eerste instantie niets met massage te maken lijkt te hebben. Maar die wel los gemasseerd worden. Hoe helend en bijzonder. De groepsdynamiek doet de rest. Ieder loopt zijn/haar eigen pad, met Petra Groeneboer als ervaren trainster. Oog en oor voor iedereen, met empathie en spiegelend en respectvol confronterend indien nodig. Een aanrader!
Ik had een droom deze nacht: een beeld van overgang en hoop bezorgde mij levensenergie tot in elke vezel van mijn lichaam. Dit punt bereik ik na het beëindigen van de opleiding “masseren vanuit het hart”. Een jaar uit mijn leven die ik tot de toppers van mooiste herinneringen reken. Een jaar van groeien in kracht door het kwetsbare er helemaal te mogen laten zijn. Ik voel me nu helemaal klaar om mijn passie neer te zetten. Te leven en masseren vanuit mijn hart!❤️
Na de massage introductiedag was het mij duidelijk dat dit veel meer was dan alleen maar 'masseren'. Het jaartraject bracht me op verschillende vlakken een echte be-leving. Ik durfde me tonen in een groep, mezelf helemaal laten zien met alles wat er op dat ogenblik speelt. Veiligheid voelen binnen de groep. Ik kwam stilaan bij mijn zachte kracht, wist niet dat ik dit in mij had, nu durf ik dit omarmen en koesteren. Ik begon te geloven in mezelf en vertrouwen dat ik 'goed genoeg was'. Een echte aanrader om aan te raken, aangeraakt te worden en je te laten raken. (feb. 2022)
Aanraken in verbinding, met de ander en mijzelf. Aanraken en uitreiken, geven en ontvangen mooi in balans. Volledig vrij door mijn grenzen te stellen en andermans grenzen te respecteren heb ik leren masseren vanuit een zuivere intentie. Bart Hölscher (sept '23)
Aanraken in verbinding, en vrijheid in verbinding. Vrijheid om te zijn en worden wie je bent. Vanuit zorgvuldigheid, zorgzaamheid en veiligheid is dit traject krachtig en kundig opgebouwd tot een organische synergie met Petra en Pim als zeer competente en bezielde trainers. Het leren geven van een hele(-nde) massage lijkt bijna een bijvangst van de mogelijkheden tot persoonlijke groei. Een concrete uitvoering van 'samen thuiskomen bij jezelf'. Elk blok weer, elk blok meer. (sept 2023)
Op zoek naar een stuk verbinding met mezelf en anderen kwam ik terecht bij Petra en Pim. In een veilige omgeving kon ik bij hen, samen met een fijne groep medecursisten en assistenten, aan de slag met niet helpende patronen en mijn emotionele rugzak. Dit alles in de omlijsting van een gedegen massageopleiding. Daarbinnen mocht ik mezelf (her)ont-dekken en ont-wikkelen. Meer verankering in mijn zelf en goed wortelen in het fijne fundament van de Schans gaven vervolgens ruimte en vertrouwen om me met anderen te durven verbinden. Dit enerzijds in de communicatie, anderzijds in de emotionele en gevoelsmatige afstemming. Het resultaat... meer compassie met mezelf en ander. Iets dat me intussen meer lucht tot ademen geeft en een licht laat schijnen op hetgeen wezenlijk is in het leven. Dank daarvoor lieve mensen!
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.