Aanraken in Verbinding – Jaartraject

Trajecttraining over aanraken, aangeraakt én geraakt worden

Aanraken is een basisbehoefte. Toch is het zeker niet voor iedereen vanzelfsprekend dat daarin voldoende is voorzien. Gemis hiervan op hele jonge leeftijd alsook op oudere leeftijd heeft grote gevolgen voor je lichamelijk en geestelijk welzijn.

Negatieve ervaring met aanraking of andere ingrijpende emotionele gebeurtenissen kunnen zorgen voor het blokkeren van alle levensenergie waardoor je vastloopt in je dagelijks leven.

Door respectvolle aanraking kunnen oude, onderdrukte emoties en gevoelens die bevroren zijn in het lichaam ontdooien, waardoor de levensenergie weer vrij kan gaan stromen.


Aanraken-in-verbinding_Massage_CursuscentrumdeSchans

In deze cursus gaan we heel veel aanraken en aangeraakt worden in een veilige omgeving. Je gaat leren masseren met een open hart. Dit zal je enerzijds persoonlijke groei bieden anderzijds zal dit jaar je opleiden om de helende werking van aanraking door te kunnen geven als masseur.

Het jaartraject is een afgerond geheel.

Het is ook mogelijk dit traject af te sluiten met het behalen van het diploma ‘Masseren vanuit je hart’. Voor meer info zie: praktische informatie.

Wat je gaat ervaren in dit traject:

  • De kracht van aanraking
  • Verbinding met jezelf en van daaruit verbinding met de ander
  • Op een rustige manier een ontspannende massage leren geven, in een omgeving waar veiligheid en respect voor elkaar voorop staan
  • Genieten van zowel het geven als het ontvangen van een massage
  • Je maakt kennis met de Cirkel van Overeenkomst van Betty Martin en de Karakterstructuren van Alexander Lowen
  • Leren uitspreken van je gevoelens en behoeften met behulp van Verbindende Communicatie

Het volgende jaartraject zal starten in 2023.Als je vragen hebt, aarzel niet deze te stellen d.m.v. het contactformulier [link], en vermeld je zeker de titel van de cursus in je bericht. Of, als hieronder wel data zijn ingepland voor deze cursus, vind je bij de desbetreffende datum een knop Vraag stellen.

Op dit moment zijn er nog geen cursussen ingepland.

Ervaringen van anderen

Wat je leert in deze opleiding onderschrijf ik met heel mijn hart! De grote kracht voor mij is - naast het leren masseren - vooral de aandacht voor de individuele processen. Hoe ga ik om met de dingen die bij mij aangeraakt worden, terwijl ik aan de tafel sta en in verbinding ben? Door te leren hoe dat kan, is het vertrouwen in mezelf gegroeid en kan ik nog meer aanwezig zijn. Ik heb ontdekt, dat aanraken mijn passie is en ben er nu klaar voor, om een eigen praktijk te starten. Daar ben ik heel erg blij mee en voel me super dankbaar!!
Ik heb het afgelopen jaar de opleiding "Masseren vanuit je hart" gevolgd. Ik heb allerlei technieken geleerd en geoefend. Maar wat ik bovenal geleerd heb is om helemaal te verbinden met de 'gemasseerde'. Vanuit mijn hart, via mijn handen. Een persoonlijk proces, waarin er zaken aangeraakt worden die in eerste instantie niets met massage te maken lijkt te hebben. Maar die wel los gemasseerd worden. Hoe helend en bijzonder. De groepsdynamiek doet de rest. Ieder loopt zijn/haar eigen pad, met Petra Groeneboer als ervaren trainster. Oog en oor voor iedereen, met empathie en spiegelend en respectvol confronterend indien nodig. Een aanrader!
Ik heb de opleiding "Masseren vanuit het hart gevolgd". Dat heeft me veel gebracht. Ik heb geleerd dat je door massage veel wezenlijke thema's bij je klant aan kan raken, waardoor patronen en emoties loskomen. "Masseren vanuit het hart" gaat zoveel verder dan het aanleren van massagetechnieken. Elementen als geweldloze communicatie en karakterstructuren komen ook aan de orde. Dat maakt dat de massage die je geeft, zoveel verder gaat dan het leren van een "kunstje". Ook zelf maak je een 'persoonlijke' reis door op deze opleiding. Aangeraakt en gemasseerd worden en ervaren wat dit voor effect op je heeft en wat dit allemaal losmaakt bij jezelf. Boeiend, soms confronterend, altijd de moeite waard. Petra Groeneboer is een deskundige trainer. Ondanks de grootte van onze groep (16 deelnemers) hebben zij (èn haar assistenten) veel oog voor elke deelnemer aan de training. Passievol begeleidt zij deze training. Goed voorbereid, in duidelijke en respectvolle taal en oog en oor voor iedereen in de ruimte. een aanrader!
De massage opleiding van Petra heeft mij veel geleerd. Ik wil graag masseren en ook een massage ontvangen. Tijdens de massage opleiding heb ik geleerd te voelen hoe een massage heilzaam kan zijn voor mijn lichaam. Door te leren masseren bij Petra heb ik geleerd aandachtig om te gaan met het lichaam van een ander en dat heeft ook wat bij mijzelf gedaan. Veel aandacht in het neerleggen van de doek op het lichaam. Hoe de massageolie aan te brengen op het lichaam. Dit zijn zaken waar ik in eerste instantie niet bij stil gestaan heb maar heel belangrijk zijn in het totaalbeeld van de massage die je gaat geven aan een persoon. Naast de fijne lichaamsmassage handelingen krijg je inzicht in geweldloze communicatie en welke typen mensen er zijn. Zo kan je je nog beter afstemmen op de massage. De massage opleiding van Petra heeft mij dichter bij mijzelf gebracht. Voel nu wat het met mij doet als ik een massage ontvang. Hoe dit gevoeld wordt in het lichaam.
Ik had een droom deze nacht: een beeld van overgang en hoop bezorgde mij levensenergie tot in elke vezel van mijn lichaam. Dit punt bereik ik na het beëindigen van de opleiding “masseren vanuit het hart”. Een jaar uit mijn leven die ik tot de toppers van mooiste herinneringen reken. Een jaar van groeien in kracht door het kwetsbare er helemaal te mogen laten zijn. Ik voel me nu helemaal klaar om mijn passie neer te zetten. Te leven en masseren vanuit mijn hart!❤️
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.