Tantra Massage – 3-daagse

Een 3-daagse voor iedereen die in vrijheid wil mogen genieten.

Deze workshop biedt jou drie dagen vol met aanraken en aangeraakt worden, in een omgeving waar veiligheid en respect voor elkaar voorop staan. Oefeningen in eerlijkheid, helderheid en veiligheid zorgen voor een rustige opbouw.

Je maakt kennis met 'de Cirkel van overeenkomst' (The Wheel of Consent) van Dr. Betty Martin. Je gaat in overeenstemming geven en ontvangen. Je gaat ontdekken en leren vragen, wat je fijn vindt, voor je eigen plezier. Je gaat voelen of je wilt geven aan de ander, voor zijn/haar plezier. Als hier helderheid over is, zal je plezier, ruimte en verbinding ervaren.

Bij een tantrische massage is er geen doel, slechts de uitnodiging aan jou om helemaal te zijn in het moment, en je te verbinden met je lichaam. Je mag ontdekken en ervaren om in volle overgave te mogen genieten van je eigen lichaam, en je levensenergie vrijelijk te laten stromen.

Tijdens deze 3-daagse bieden we een veilige sfeer, waarin je jezelf kunt zijn, en van waaruit je het contact met anderen kunt aangaan. Er zal met aandacht en warmte naar je geluisterd worden. Naast massage maken we ook gebruik van meditatie, bewegen en systemisch werk.

Tantra-massage_4handen_CursuscentrumdeSchans

Wat je gaat ervaren in deze cursus:

  • De kracht van aanraking
  • Verbinding met jezelf en van daaruit verbinding met de ander
  • Op een liefdevolle manier een tantrische massage leren geven, in een omgeving waar veiligheid en respect voor elkaar voorop staan
  • Genieten van zowel het ontvangen als het geven van een tantrische massage
  • Je maakt kennis met de Cirkel van Overeenkomst van Betty Martin
  • Leren uitspreken van je behoeften

Je bent welkom om te komen spelen en jezelf opnieuw te ontdekken.
Je hoeft geen ervaring met (tantrische) massage te hebben om aan deze 3-daagse deel te nemen.
En als je overweegt om je als koppel aan te melden, raden we je Tantra Massage – voor Koppels aan, een heerlijke cursus, met gelijkende inhoud, maar net helemaal voor koppels.

In deze dagen willen Petra en Pim graag hun passie met jou delen en je laten ervaren hoe hartverwarmend, helend en bevrijdend aanraken wel kan zijn.Tantra-massage_ervaring-Bianca-hart_CursuscentrumdeSchans

Bianca S. deelt graag haar ervaring in beeldende taal, n.a.v. het weekend van september 2022.
Lager, op deze pagina, vind je nog meer ervaringen van deelnemers.
Overzicht van de workshops en cursussen rond het thema Aanraken in Verbinding en Massage op Cursuscentrum de Schans.► Als je vragen hebt, aarzel niet deze te stellen d.m.v. het CONTACTFORMULIER [link], en vermeld je zeker de titel van de cursus in je bericht. (Stel GEEN vragen in het veld "Deel hier je ervaringen", onderdaan deze pagina. Daar kunnen we je vraag helaas niet beantwoorden, en dat zou jammer zijn.)

Datums

Tantra Massage
25 okt 2024 - 10:00 tot 27 okt 2024 - 17:00

Trainer(s)

Petra Groeneboer
Pim van Haren

Prijs: 
€  545,00

Incl. verblijf en maaltijden

Datums

Tantra Massage
21 feb 2025 - 10:00 tot 23 feb 2025 - 17:00

Trainer(s)

Petra Groeneboer
Pim van Haren

Prijs: 
€  545,00

Incl. overnachting en maaltijden

Trainers

Petra-Groeneboer_CursuscentrumdeSchans

Petra Groeneboer

Al vanaf jonge leeftijd heb ik een passie voor aanraken. Toch ben ik twintig jaar met plezier in de automatisering werkzaam geweest.

Pim-van-Haren_CursuscentrumdeSchans

Pim van Haren

In 2007 ben ik op Cursuscentrum de Schans gaan Ont-Dekken. Ik had vragen waarvan ik de antwoorden niet meer kon bedenken.

Ervaringen van anderen

De tantra-massage voelde als een heerlijk warm bubbelbadje: versmelten in zachtheid binnen de eigen veilige grenzen - van pootje baden tot volledig onderdompelen - met af en toe pittige sprankels die bewustzijn verhogen en groei stimuleren. In een voldane roes en met een flinke portie oxytocine opnieuw de wereld ingestapt. Dank je Petra en Pim voor jullie warme, professionele bedding. (sep. 2022)
Het was bijna magisch hoe Petra en Pim zonder woorden afgestemd handelden deze dagen, bijv. als de een ongepland de leiding van de ander overnam, als de ander extra aandacht geeft aan een deelnemer, omdat dat op dat moment even nodig was. En ook magisch, zonder dat dit afgesproken was, was het als het juist de mannenstem, of juist (de energie) van de vrouwenstem was die met instructie of bemoediging, je de ondersteuning gaf om je (net) buiten je comfortzone te durven bewegen, soms juist voor vrouwen, soms juist voor mannen. Grensverleggend, zonder grenzen te overschrijden. Heerlijk! (sep. 2022)
“Pas als je een 'neen' kan voelen, en ook kan zeggen, is je 'ja', een volle 'ja'”. Oefenen daarop laat me zien dat dit niet zo simpel is, maar wel de voorwaarde om me te kunnen openen. Voor aanrakings- en massageoefeningen die geleidelijk aan dichter bij mijn lijf en hart kwamen. En ook hier gebeurt het Schans-wonder: als onbekenden kom je toe en binnen de 48 u is er een warmte en bedding ontstaan, waar alles mag zijn. Vol van liefde. (feb. 2023)
Hartelijk dank voor de geweldige cursusbegeleiding. Ik vond het heel ontroerend om te zien hoe jullie met de verschillende persoonlijkheden omgingen. Blijf zo doorgaan! (feb.2023)
Afgelopen weekend met Petra en Pim Tantra Massage gevolgd. Vol nieuwsgierigheid stapte ik in België uit mijn auto, met in mijn tas naast gebruikelijke spullen nu ook een sarong. Ik heb mogen ervaren hoe het is om echt vanuit mijn hart een ja te kunnen geven. Overgave in veiligheid om te mogen ontvangen en van mijn lichaam te kunnen genieten en anderzijds om in volle overgave aan een ander te kunnen geven. In de oefeningen kwamen verrassend de thema’s die bij mij speelde naar voren. Met een fijne energie en mooie inzichten reed ik 3 dagen later weer naar huis! (sep. 2023)
Deze 3-daagse is echt een aanrader als je jezelf ff een boost wil geven! Dat heeft het in ieder geval met mij gedaan, ik voelde me enorm bevestigd als mens! Door het mooie programma , de aandacht, de veilige bedding en de vertraging kon ik helemaal (weer) bij mezelf komen. Mijn hart opende zich voor mezelf en vanuit deze rust kon ik genieten, ontvangen en geven. Dankjewel Petra en Pim voor deze prachtige 3 dagen! (sep. 2023)
Met het uitgangspunt ‘bedenk niet wat ik wil, maar voel wat ik nodig heb’ ben ik weer voor een training naar De Schans afgereisd. Bij deze tantra-massage driedaagse trof ik deelgenoten die een eerste ervaring gingen opdoen en medecursisten met iets meer ervaring op dit gebied. Door deze fijne mix maar vooral door de veilige omgeving, de gestructureerde opbouw in het driedaagse programma en de expertise van de trainers en assistenten heb ik geleerd in verbinding te staan met mezelf en daarin grenzen te ontdekken en leren te onderzoeken. Dit samenspel (ofwel de kunst) van geven en ontvangen maakte echt dat ik in contact was met mezelf en de ander. Ik heb daarin bij mezelf blokkades ontdekt, die liefdevol omarmd en onder fijne begeleiding en in een veilige bedding aangegaan. Weer veel energie opgedaan met mooie nieuwe inzichten en veel ervaringen rijker!
Een geweldig fijne ervaring deze 3-daagse cursus tantramassage. Onder de bezielende begeleiding van Petra en Pim is een heel mooi fijn programma doorlopen met een goede opbouw. Mijn hoop om meer balans tussen denken en voelen te vinden is uitgekomen, het voelen is tijdens de cursus gegroeid met als mooi vervolg dat het geven en vooral het ontvangen mij veel beter afgingen. Het was bijzonder om zo helemaal in je gevoel op te gaan. Zo is mijn eerste ervaring met tantra boven verwachting geweest. Met dank ook aan de assistenten en lieve medecursisten, met sommigen ook mooie gesprekken gevoerd. (febr. 2024) Mart
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.