De Magie van de Moederschoot

Vierdaagse vrouwentraining

Vrouw zijn tussen de vrouwen

We worden allemaal geweven in en geboren uit de schoot van onze moeder. Zij schonk ons het leven en legde ons in de schoot van moeder aarde. We groeiden op, leerden een heleboel en werden groter en zelfstandiger. Elke keer werd als het ware de navelstreng weer doorgeknipt. Uiteindelijk gingen we het huis uit, met de bedoeling ons eigen leven te leiden, onze eigen vrije keuzes te maken.

Maar doen we dat wel? Zijn we wel écht los gekomen uit de schoot van onze moeder? En zo ja, kennen we ook de weg terug naar onze oorsprong? In de ideale situatie leren we van onze moeder om vrouw te zijn. Jouw moeder leerde het weer van haar moeder en zo gaat de basis van ons vrouw zijn eeuwen terug. Ook de relatie tussen je moeder en je vader speelt daar een rol in.

Magie-van-de-Moederschoot_vrouwen_CursuscentrumdeSchans

Van meisje naar volwassen vrouw

Niemand groeit op in een volledig ideale situatie. Ieder van ons maakt kleine of grote kwetsuren mee en vindt haar manier om daar mee om te gaan. In deze training willen we je inzicht geven in jouw ontwikkeling tot vrouw. Waar ga je echt jouw eigen weg in je relaties, in je werk, seksualiteit, naar je kinderen toe etc. en waar volg je (soms onbewust) het spoor van je moeder? We willen je op weg helpen en steunen om echt jouw vrije keuzes te maken in hoe jij als vrouw je eigen leven leidt.

Tot rust komen bij de vrouwen én bij jezelf

Daarnaast willen we vrouwen leren hoe het voelt wanneer je weer terugkeert naar je oorsprong, de moederschoot. Dit hoeft niet letterlijk bij je eigen moeder te zijn. Ook andere vrouwen kunnen symbool staan voor de moederschoot. Door te rusten in de veilige bedding van iemand van hetzelfde geslacht, kun je voeding krijgen voor de vrouw in jezelf. Daarmee kun je contact krijgen met jouw vrouwenkracht. Zowel het vuur als de stille bron in jezelf. De ervaring van zusterschap kan een heel nieuwe dimensie aan je contact met vrouwen geven. En daardoor uiteindelijk met het contact met jezelf. Daar zit een enorme bron van vrijheid om te zijn wie je werkelijk bent.

We maken onder meer gebruik van bio-energetica, familieopstellingen, rituelen en de kracht van de groep.

Lees een getuigenis van een deelneemster.

Deze cursus wordt gegeven door Kerstin Achtenberg, samen met co-trainer Petra Groeneboer.Kerstin geeft o.a. ook De Hele Vrouw – Traject, Vrouwen in het Veld, Je Seksualiteit als Bron.

Overzicht van de vrouwencursussen en -workshops op Cursuscentrum de Schans.► Als je vragen hebt, aarzel niet deze te stellen d.m.v. het CONTACTFORMULIER [link], en vermeld je zeker de titel van de cursus in je bericht. (Stel geen vragen in het veld "Deel je ervaringen", onderdaan deze pagina. Daar kunnen we je vraag helaas niet beantwoorden, en dat zou jammer zijn.)

Datums

De Magie van de Moederschoot
30 mei 2024 - 10:00 tot 2 jun 2024 - 17:00

Trainer(s)

Kerstin Achtenberg
Brenda van Donge

Prijs: 
€  690,00

Incl. overnachting & maaltijden

Datums

De Magie van de Moederschoot
3 okt 2024 - 10:00 tot 6 okt 2024 - 17:00

Trainer(s)

Kerstin Achtenberg
Brenda van Donge

Prijs: 
€  720,00

Incl. overnachting & maaltijden

Datums

De Magie van de Moederschoot
1 mei 2025 - 10:00 tot 4 mei 2025 - 17:00

Trainer(s)

Kerstin Achtenberg
Brenda van Donge

Prijs: 
€  720,00

Incl. overnachting & maaltijden

Trainers

Kerstin Achtenberg

Kerstin Achtenberg

Het is mijn passie mensen de veiligheid en ondersteuning te bieden om, met de voeten in de modder en het hoofd in de wolken, alle facetten van zichzelf te omarmen.

Brenda-van-Donge_trainer_DomeinCursuscentrumDeSchans

Brenda van Donge

Hai, ik ben Brenda van Donge, 53 jaar en moeder van 3 kinderen. Een sterke verbinder, doorzetter met een warme en enthousiaste persoonlijkheid.

Ervaringen van anderen

"Ode aan de Moederschoot". Na een spannend begin van het weekend, was ik verbaasd over zo snel de verbinding met de andere (voor mij wild vreemde) vrouwen te kunnen voelen. Het aan elkaar toevertrouwen hoe het is om vrouw te zijn en te delen wat je bezig houdt. Bedding vinden bij andere vrouwen, vrouwen die ik nog nooit in mijn leven gezien had. Te voelen en ervaren wat het met me doet om in een groep vrouwen te zijn en ja, voor het eerst in mijn leven kon ik even voelen dat het fijn kan zijn tussen allemaal vrouwen. Iets wat ik tot voor kort nog voor onmogelijk hield, doordat ik bijna mijn hele leven door mannen ben omgeven. Voor het eerst kon ik af en toe voelen dat ik echt vrouw ben en tegenwoordig hangen er ook jurkjes in mijn kledingkast. Wie had dat gedacht? De magie van de Moederschoot...het voelde aan als een warm bad, waarin ik mezelf mocht zijn met alles wat er was, maar vooral ook wat er niet was. Gezien en gehoord te worden, zowel met mijn lach als met mijn tranen. Ik ben wéér een stukje meer gaan leven. Ik ben dankbaar voor wat deze moederschoot me gegeven heeft, al was het niet altijd even makkelijk.
De Magie van de Moederschoot is voor mij onvergetelijke ontmoeting met vrouwen-energie. Het samen ontdekken van de betekenis die onze vrouwelijke voorgangsters hebben op onze pad, samen en alleen stilstaan bij de belangrijke innerlijke processen waarvoor vroeger nooit ruimte was. Het ontdekken van mijn eigen kracht, angsten, blokkades, vurige energie, intense verbinding en grote rivier van liefde. Liefde, die ik in deze vorm en intensiteit nog nooit heb ervaren. Dat is een diepe ontdekkingstocht vol met verrassingen over mijzelf, over de zussen om mij heen. Ik voel nu een diepere verbinding met de elementen, vooral met de aarde en het vuur. Mijn lichaam vertelt mij nieuwe boodschappen. Mijn ziel laat mij nieuwe stukjes van mijzelf voelen, die ik daarvoor niet kende. Er is heel veel liefde en dankbaarheid in mijn hart naar de begeleiders en organisatoren van deze retraite.
Wat kan ik hierover zeggen? Behalve dat het me diep geraakt heeft en er heel wat in beweging is gezet. Ik kon heel goed mijn diepe dankbaarheid voelen voor wat er nu is, en wat er niet is. Ik denk dat ik nu kan overgaan naar een volgende stap, die van vergeving. Ik heb genoten van jullie manier van werken, waarbij er mooie processen konden plaats vinden, die op zo’n warme manier door jullie gedragen werden, met zoveel inzicht en met zoveel liefde, voor ons als vrouwen. Ik heb ervan genoten hoe jullie alles in ons er lieten zijn, alles kreeg ruimte, ook mijn kwaadheid, iets wat ikzelf nog aan het oefenen ben… Ik bekijk alvast jullie vervolgtrainingen…
De Magie van de Moederschoot is een van de mooiste cadeaus die ik mezelf ooit heb gegeven. Woorden schieten tekort voor deze magische ervaring. De energie, kracht, zachtheid, warmte en verbinding tussen alle vrouwen is zo waardevol. Het was intens, confronterend, hartverwarmend, bijzonder en liefdevol. Ik kijk terug op 4 dagen vol inzichten, wijsheden en prachtige levenslessen. De veilige bedding, geborgenheid en het vertrouwen gaven de ruimte aan alles wat gezien, gehoord en geheeld wilde worden. Ik ben het geweldige team van De Schans intens dankbaar voor alles wat de Magie van de Moederschoot mij gebracht heeft.
Wat een bijzondere 4 dagen waren dit, echt magisch. Ik ben nu ruim 2 weken verder en het werkt nog steeds door. De workshop voelde zo als een geheel, elk stukje wat aangeraakt werd vanaf het begin af aan, bleef bij me en liep mee in de gehele workshop. Ik voelde me veilig genoeg om het bij me te dragen en het niet weg te duwen of te parkeren. Veiligheid door de trainers, door het begeleidende team en door alle de deelnemende vrouwen. Het voelen van zo gedragen te worden in en door en met vrouwen, te geven en te ontvangen vond ik bijzonder en waardevol. Het was liefdevol en ook zeker krachtig. Voor mij was dit een hele unieke ervaring, waar ik in het begin wat tegenop zag, maar wat ben ik blij dat ik me opgegeven voor deze workshop. En er is iets gebeurd wat ik echt niet voor mogelijk had gehouden en dat is dat mijn moeder gevoelsmatig weer mamma is geworden (ook al leeft ze niet meer), en waardoor ik eindelijk ook weer dochter ben geworden en daarmee heb ik weer een plek heb in het gezin. Zonder dat ik me er bewust van was, zat een deel van mijn liefde bevroren in mijn moeder. En mogelijk ook omgekeerd, omdat ik me nog meer met haar verbonden voel. Dit vrijgemaakt te hebben, maakt dat ik meer liefde kan voelen en ook toe kan laten. En ik voel dat mijn verlangen naar liefde zuiverder is geworden. Dank jullie wel, zowel de trainers als het team voor jullie bedding en enthousiasme, wijsheid en geduld en plezier.
De magie van de moederschoot bood me een -voordien onbekende- plek aan om diepgaand in contact te komen met mijn sisters en op een unieke en lichamelijke manier troost en regulatie in verbinding te mogen ervaren. Het was verfrissend om op alle aspecten van het vrouw-zijn aangesproken te worden. Ik voelde me gezien in zowel de inschikkelijke-zorgende als de ondeugende-vurige aspecten. De vierdaagse had een mooie opbouw met een goede balans tussen veiligheid en uitdaging. Ik voel me nog steeds warm ingepakt in de vrouwenenergie. Een mooi geschenk om zo de herfst in te gaan. (okt. 2023)
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.