De Magie van de Moederschoot

Vierdaagse vrouwentraining

Vrouw zijn tussen de vrouwen

We worden allemaal geweven in en geboren uit de schoot van onze moeder. Zij schonk ons het leven en legde ons in de schoot van moeder aarde. We groeiden op, leerden een heleboel en werden groter en zelfstandiger. Elke keer werd als het ware de navelstreng weer doorgeknipt. Uiteindelijk gingen we het huis uit, met de bedoeling ons eigen leven te leiden, onze eigen vrije keuzes te maken.

Maar doen we dat wel? Zijn we wel écht los gekomen uit de schoot van onze moeder? En zo ja, kennen we ook de weg terug naar onze oorsprong? In de ideale situatie leren we van onze moeder om vrouw te zijn. Jouw moeder leerde het weer van haar moeder en zo gaat de basis van ons vrouw zijn eeuwen terug. Ook de relatie tussen je moeder en je vader speelt daar een rol in.

Van meisje naar volwassen vrouw

Niemand groeit op in een volledig ideale situatie. Ieder van ons maakt kleine of grote kwetsuren mee en vindt haar manier om daar mee om te gaan. In deze training willen we je inzicht geven in jouw ontwikkeling tot vrouw. Waar ga je echt jouw eigen weg in je relaties, in je werk, seksualiteit, naar je kinderen toe etc. en waar volg je (soms onbewust) het spoor van je moeder? We willen je op weg helpen en steunen om echt jouw vrije keuzes te maken in hoe jij als vrouw je eigen leven leidt.

Tot rust komen bij de vrouwen én bij jezelf

Daarnaast willen we vrouwen leren hoe het voelt wanneer je weer terugkeert naar je oorsprong, de moederschoot. Dit hoeft niet letterlijk bij je eigen moeder te zijn. Ook andere vrouwen kunnen symbool staan voor de moederschoot. Door te rusten in de veilige bedding van iemand van hetzelfde geslacht, kun je voeding krijgen voor de vrouw in jezelf. Daarmee kun je contact krijgen met jouw vrouwenkracht. Zowel het vuur als de stille bron in jezelf. De ervaring van zusterschap kan een heel nieuwe dimensie aan je contact met vrouwen geven. En daardoor uiteindelijk met het contact met jezelf. Daar zit een enorme bron van vrijheid om te zijn wie je werkelijk bent.

We maken onder meer gebruik van bio-energetica, familieopstellingen, rituelen en de kracht van de groep.

Lees een getuigenis van een deelneemster.

Deze cursus wordt gegeven door Kerstin Achtenberg, samen met co-trainer Petra Groeneboer.Kerstin geeft o.a. ook De Hele Vrouw – Traject, Vrouwen in het Veld, Je Seksualiteit als Bron.

Overzicht van de vrouwencursussen en -workshops op Cursuscentrum de Schans.► Als je vragen hebt, aarzel niet deze te stellen d.m.v. het CONTACTFORMULIER [link], en vermeld je zeker de titel van de cursus in je bericht. (Stel geen vragen in het veld "Deel je ervaringen", onderdaan deze pagina. Daar kunnen we je vraag helaas niet beantwoorden, en dat zou jammer zijn.)

Datums

De Magie van de Moederschoot
27 apr 2023 - 10:00 tot 30 apr 2023 - 17:00

Trainer(s)

Kerstin Achtenberg
Petra Groeneboer

Prijs: 
€  663,20

Incl. verblijf en maaltijden
Wachtlijst

Datums

De Magie van de Moederschoot
5 okt 2023 - 10:00 tot 8 okt 2023 - 17:00

Trainer(s)

Kerstin Achtenberg

Prijs: 
€  684,85

Incl. overnachting & maaltijden

Datums

De Magie van de Moederschoot
30 mei 2024 - 10:00 tot 2 jun 2024 - 17:00

Trainer(s)

Kerstin Achtenberg

Prijs: 
€  690,00

Incl. overnachting & maaltijden

Trainers

Kerstin Achtenberg

Kerstin Achtenberg

Het is mijn passie mensen de veiligheid en ondersteuning te bieden om, met de voeten in de modder en het hoofd in de wolken, alle facetten van zichzelf te omarmen.

Petra-Groeneboer_CursuscentrumdeSchans

Petra Groeneboer

Al vanaf jonge leeftijd heb ik een passie voor aanraken. Toch ben ik twintig jaar met plezier in de automatisering werkzaam geweest.

Ervaringen van anderen

"Ode aan de Moederschoot". Na een spannend begin van het weekend, was ik verbaasd over zo snel de verbinding met de andere (voor mij wild vreemde) vrouwen te kunnen voelen. Het aan elkaar toevertrouwen hoe het is om vrouw te zijn en te delen wat je bezig houdt. Bedding vinden bij andere vrouwen, vrouwen die ik nog nooit in mijn leven gezien had. Te voelen en ervaren wat het met me doet om in een groep vrouwen te zijn en ja, voor het eerst in mijn leven kon ik even voelen dat het fijn kan zijn tussen allemaal vrouwen. Iets wat ik tot voor kort nog voor onmogelijk hield, doordat ik bijna mijn hele leven door mannen ben omgeven. Voor het eerst kon ik af en toe voelen dat ik echt vrouw ben en tegenwoordig hangen er ook jurkjes in mijn kledingkast. Wie had dat gedacht? De magie van de Moederschoot...het voelde aan als een warm bad, waarin ik mezelf mocht zijn met alles wat er was, maar vooral ook wat er niet was. Gezien en gehoord te worden, zowel met mijn lach als met mijn tranen. Ik ben wéér een stukje meer gaan leven. Ik ben dankbaar voor wat deze moederschoot me gegeven heeft, al was het niet altijd even makkelijk.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.