Je Seksualiteit als Bron – Traject

Trajecttraining over openen, verbinden en vrij zijn

Voorbeeld van thuis uit meegekregen

Hoe jij nu je seksualiteit beleeft wordt gevormd door je opvoeding en de omgeving waarin je opgroeide. De mate waarin jij verbonden was met je ouders en je ouders met elkaar, zegt veel over de mate waarin je vandaag veiligheid ervaart en je kunt openen in je relaties en in je seksualiteit.

Rond de leeftijd van vier jaar begint de eerste seksuele ontwikkeling van een kind. Konden je ouders je hierin bevestigen? Kon je warmte, veiligheid en goedkeuring voelen? Kon je vrij ontdekken en spelen?

In de pubertijd ontstaat de behoefte aan zelfstandigheid en exploratie. Kon je toen het vertrouwen en de steun van je ouders voelen om je seksualiteit in relatie met anderen te gaan beleven? Voelde je je vrij genoeg om (seksuele) relaties aan te gaan en te experimenteren?

Herstel van de breuken in onze seksuele ontwikkeling

Jammer genoeg worstelden onze ouders vaak zelf met hun intimiteit en seksualiteit. In dit traject van vier keer vier dagen gaan we dieper in op de ervaringen die we hebben opgedaan tijdens de diverse ontwikkelingsfasen en geven er een andere belevingskwaliteit aan. Delen van jouen dus van jouw seksualiteit die nu misschien minder beschikbaar zijn, maken we weer wakker of sluiten we opnieuw in, zodat jouw seksualiteit weer een bron wordt van kracht, levenslust en liefde. We nemen je mee in zachtheid en veiligheid zodat je je kunt openen en ervaren hoe het voelt als de liefde stroomt en je je verbind met jezelf en anderen.

Lees meer over Seksualiteit.

Veel gebruikte technieken zijn Emotioneel Lichaamswerk, Systemisch werk, traumaheling, groepsdynamica. Verbindend communiceren, focussen.Voor het traject dat start op 15 sep 2022 is een wachtlijst voor vrouwen.Als je vragen hebt, aarzel niet deze te stellen d.m.v. het CONTACTFORMULIER [link], en vermeld je zeker de titel van de cursus in je bericht. (We kunnen helaas geen vragen beantwoorden, gesteld hieronder in het veld "Deel je ervaringen".)

Datums

Je Seksualiteit als Bron – Blok 1
14 sep 2023 - 10:00 tot 17 sep 2023 - 17:00
Je Seksualiteit als Bron – Blok 2
26 okt 2023 - 10:00 tot 29 okt 2023 - 17:00
Je Seksualiteit als Bron – Blok 3
7 dec 2023 - 10:00 tot 10 dec 2023 - 17:00
Je Seksualiteit als Bron – Blok 4
18 jan 2024 - 10:00 tot 21 jan 2024 - 17:00

Trainer(s)

Marcel Swelsen
Kerstin Achtenberg

Prijs: 
€  2.980,00

incl. verblijf & maaltijden

Trainers

Marcel Swelsen

Marcel Swelsen

Mijn allergrootste passie betreft de man-vrouw dynamiek.

Kerstin Achtenberg

Kerstin Achtenberg

Het is mijn passie mensen de veiligheid en ondersteuning te bieden om, met de voeten in de modder en het hoofd in de wolken, alle facetten van zichzelf te omarmen.

Gerelateerde trainingen

Ervaringen van anderen

Prachtige training! Het begin van alles... Mijn seksualiteit als onuitputtelijke bron. Ik had nogal wat vraagtekens of onwetendheden over het thema ‘seksualiteit’. Door de SAB heb ik ontdekt dat mijn seksuele energie een bron van creativiteit is. Door me mijn seksualiteit tijdens het traject toe te eigenen, ben ik meer in contact kunnen komen met wie ik werkelijk ben en wat ik werkelijk wil. Als ik nu terugkijk op de evoluties op mijn pad en het traject dat ik met de SAB heb afgelegd, ben ik ervan overtuigd dat ik in de SAB de basis heb gelegd om zowel persoonlijk als professioneel te groeien en te leven en te werken vanuit wie ik ben. Ik ben vervuld van dankbaarheid voor deze veilige en liefdevolle omgeving waarin ik de vrijheid in mezelf opnieuw heb gevonden.
Ik voel dat ik een kans heb gekregen om mijn eigen blauwdruk voor het leven te herschrijven. Daarmee bedoel ik dat ik geleerd hoe ik een eigen veilige bedding voor mezelf heb kunnen creëren, niet meer afhankelijk van anderen of wat dan ook buiten mezelf, maar vooral gezakt in mijn eigen lijf. En ik heb geleerd en ervaren dat het een keuze is om die levenskracht aan te boren en dat de zachtheid ervan juist zo sterk is. Ik heb me gedragen gevoeld door Marcel en Kerstin, die precies op het juiste moment wisten wat er nodig was voor me om een stap vooruit te maken. Vanuit hun eigen kwetsbaarheid en enorme kennis en kunde voelden ze aan als een ijzersterk team. Ze hebben me laten ervaren hoe ik mijn vrouwelijke kracht kan vieren en voeden en hoe ik me samen met mannen kan opladen om vrij, krachtig, maar vooral heel blij in het leven kan staan. Dank jullie wel!
Lieve Kerstin en Marcel, dank jullie wel dat ik met jullie mee op reis mocht. Een reis met als doel: “op zoek naar mijn seksualiteit als bron”. Wat een reis…. Wat een weg er naar toe… en wat een ontdekkingen op deze reis. Dank voor de fantastische en vooral liefdevolle reisbegeleiding. Het was een achtbaan waar menig pretpark jaloers op is en het was een reis waar menig reisbureau van zou dromen. Een laatste groet en knuffel van een liefhebbende reisgenoot.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.