Je Seksualiteit als Bron – Traject

Trajecttraining over openen, verbinden en vrij zijn

SAB_Seksualiteit-als-Basis_CursuscentrumdeSchans

Voorbeeld van thuis uit meegekregen

Hoe jij nu je seksualiteit beleeft wordt gevormd door je opvoeding en de omgeving waarin je opgroeide. De mate waarin jij verbonden was met je ouders en je ouders met elkaar, zegt veel over de mate waarin je vandaag veiligheid ervaart en je kunt openen in je relaties en in je seksualiteit.

Rond de leeftijd van vier jaar begint de eerste seksuele ontwikkeling van een kind. Konden je ouders je hierin bevestigen? Kon je warmte, veiligheid en goedkeuring voelen? Kon je vrij ontdekken en spelen?

In de pubertijd ontstaat de behoefte aan zelfstandigheid en exploratie. Kon je toen het vertrouwen en de steun van je ouders voelen om je seksualiteit in relatie met anderen te gaan beleven? Voelde je je vrij genoeg om (seksuele) relaties aan te gaan en te experimenteren?

 

Marcel-Kerstin-trainers_CursuscentrumdeSchans

 

Herstel van de breuken in onze seksuele ontwikkeling

Jammer genoeg worstelden onze ouders vaak zelf met hun intimiteit en seksualiteit. In dit traject van vier keer vier dagen gaan we dieper in op de ervaringen die we hebben opgedaan tijdens de diverse ontwikkelingsfasen en geven er een andere belevingskwaliteit aan. Delen van jouen dus van jouw seksualiteit die nu misschien minder beschikbaar zijn, maken we weer wakker of sluiten we opnieuw in, zodat jouw seksualiteit weer een bron wordt van kracht, levenslust en liefde. We nemen je mee in zachtheid en veiligheid zodat je je kunt openen en ervaren hoe het voelt als de liefde stroomt en je je verbind met jezelf en anderen.

Lees meer over Seksualiteit.

Veel gebruikte technieken zijn Emotioneel Lichaamswerk, Systemisch werk, traumaheling, groepsdynamica. Verbindend communiceren, focussen.► Als je vragen hebt, aarzel niet deze te stellen d.m.v. het CONTACTFORMULIER [link], en vermeld je zeker de titel van de cursus in je bericht. (Stel GEEN vragen in het veld "Deel hier je ervaringen", onderdaan deze pagina. Daar kunnen we je vraag helaas niet beantwoorden, en dat zou jammer zijn.)

Datums

Je Seksualiteit als Bron – Blok 1
12 sep 2024 - 11:00 tot 15 sep 2024 - 17:00
Je Seksualiteit als Bron – Blok 2
24 okt 2024 - 10:00 tot 27 okt 2024 - 17:00
Je Seksualiteit als Bron – Blok 3
12 dec 2024 - 10:00 tot 15 dec 2024 - 17:00
Je Seksualiteit als Bron – Blok 4
30 jan 2025 - 10:00 tot 2 feb 2025 - 17:00

Trainer(s)

Marcel Swelsen
Kerstin Achtenberg

Prijs: 
€  3.240,00

incl. verblijf & maaltijden

Trainers

Marcel Swelsen

Marcel Swelsen

Mijn allergrootste passie betreft de man-vrouw dynamiek. Zowel extern in de relatie tussen man en vrouw, als intern in de relatie tussen de mannelijke en vrouwelijke energiestroom in jezelf.

Kerstin Achtenberg

Kerstin Achtenberg

Het is mijn passie mensen de veiligheid en ondersteuning te bieden om, met de voeten in de modder en het hoofd in de wolken, alle facetten van zichzelf te omarmen.

Gerelateerde trainingen

Ervaringen van anderen

Prachtige training! Het begin van alles... Mijn seksualiteit als onuitputtelijke bron. Ik had nogal wat vraagtekens of onwetendheden over het thema ‘seksualiteit’. Door de SAB heb ik ontdekt dat mijn seksuele energie een bron van creativiteit is. Door me mijn seksualiteit tijdens het traject toe te eigenen, ben ik meer in contact kunnen komen met wie ik werkelijk ben en wat ik werkelijk wil. Als ik nu terugkijk op de evoluties op mijn pad en het traject dat ik met de SAB heb afgelegd, ben ik ervan overtuigd dat ik in de SAB de basis heb gelegd om zowel persoonlijk als professioneel te groeien en te leven en te werken vanuit wie ik ben. Ik ben vervuld van dankbaarheid voor deze veilige en liefdevolle omgeving waarin ik de vrijheid in mezelf opnieuw heb gevonden.
Ik voel dat ik een kans heb gekregen om mijn eigen blauwdruk voor het leven te herschrijven. Daarmee bedoel ik dat ik geleerd hoe ik een eigen veilige bedding voor mezelf heb kunnen creëren, niet meer afhankelijk van anderen of wat dan ook buiten mezelf, maar vooral gezakt in mijn eigen lijf. En ik heb geleerd en ervaren dat het een keuze is om die levenskracht aan te boren en dat de zachtheid ervan juist zo sterk is. Ik heb me gedragen gevoeld door Marcel en Kerstin, die precies op het juiste moment wisten wat er nodig was voor me om een stap vooruit te maken. Vanuit hun eigen kwetsbaarheid en enorme kennis en kunde voelden ze aan als een ijzersterk team. Ze hebben me laten ervaren hoe ik mijn vrouwelijke kracht kan vieren en voeden en hoe ik me samen met mannen kan opladen om vrij, krachtig, maar vooral heel blij in het leven kan staan. Dank jullie wel!
Lieve Kerstin en Marcel, dank jullie wel dat ik met jullie mee op reis mocht. Een reis met als doel: “op zoek naar mijn seksualiteit als bron”. Wat een reis…. Wat een weg er naar toe… en wat een ontdekkingen op deze reis. Dank voor de fantastische en vooral liefdevolle reisbegeleiding. Het was een achtbaan waar menig pretpark jaloers op is en het was een reis waar menig reisbureau van zou dromen. Een laatste groet en knuffel van een liefhebbende reisgenoot.
Zelf ervaren, voelen en doorleven dat is waar verandering plaats vindt, vertelt Pieter, één van de assistenten bij Seksualiteit als Bron, over zijn ervaring. Hoeveel kan een mens veranderen in 2 dagen tijd? Veel, bleek weer eens tijdens het SAB introductie weekend dat ik assisteerde. De vraag van Marcel in de openingsronde zette meteen de toon: waarom ben je hier en wat heb jij met seksualiteit? In de veilige setting, kenmerkend voor De Schans, kwam iedereen met zijn verhaal. Er was heel snel een overgang van "mensen die zich hebben ingeschreven voor een weekend" naar "een groep die samen een weekend op pad ging”. Een pad langs kwetsbaarheid, vertrouwen, voelen in het lijf, grenzen aftasten en genieten. Seksualiteit is een krachtig thema, waar helaas veel schaamte, onzekerheid en verwarring op zit. Het stuk theorie waar de SAB op gebaseerd is, is zo elegant en logisch maar tegelijk ook zo groot dat iedereen er helemaal stil van werd toen Kerstin en Marcel erover vertelden. Verandering start met inzicht. Helaas zijn deze inzichten nog geen gemeengoed in onze maatschappij. Dit weekend ging de groep er wel mee aan de slag. Als je iets nieuw wilt leren over wiskunde of fysica dan kan dat met het hoofd. Maar veel van ons "leren" gebeurt niet met het hoofd. Je kan geen piano leren spelen door er een boek over te lezen. Dat moet je doen, ervaren, het eigen maken in je lijf. En zo is het ook met het nieuwe programma dat de SAB aanreikt: het vraagt om gevoeld en ervaren te worden. Met ademwerk en lichaamswerk voelen wat je lichaam te vertellen heeft. Wat voel je als je je "oude programma" draait en wat gebeurt er in je lichaam als je ruimte maakt voor het nieuwe? De oefeningen en structuren daagden de deelnemers uit om dat te gaan ervaren. Gezichten ontspanden, relaties ontspanden, gevatte humor kwam naar boven. En natuurlijk kwamen ook het verdriet en de pijn die vast zaten aan het oppervlak. Iets waarin deze groep uitzonderlijk zorgzaam was voor elkaar. Er was op het einde van het weekend de kiem van iets nieuws bij iedereen in de groep, een nieuw programma in elke van de deelnemers, dat naast het bestaande kwam te staan; een verschuiving van hoe iedereen in het leven staat: zachter, liefdevoller, meer aanwezig. En helaas is het bij dit nieuwe zoals met piano spelen: zonder oefening beklijft het niet. Maar die eerste basis geraak je nooit meer kwijt. Het nieuwe inzicht blijft en dat kan je altijd terug oppakken. (2018)
De SAB,een training die we als individu konden volgen, maar als koppel aan mee konden doen. Dat sprak mij erg aan. Omdat mijn partner en ik al aardig wat hadden ondernomen aan therapie en training en nog steeds bleven vastlopen in intimiteit en seksualiteit... En ik voelde dat het belangrijk was om aan onze eigen autonomie te werken, niet per sé met het doel om samen dichterbij elkaar te komen maar bovenal dichterbij ons zélf. En vrijer en aanweziger in onszelf te worden op het vlak van intimiteit en seksualiteit. Wat een sprong in het diepe hebben we gemaakt... Deze reis van 4 blokken, 16 dagen, zal ons nog lang bijblijven. Allereerst natuurlijk de veilige bedding. Daar begint en eindigt het mee, al helemaal als het zo'n gevoelig onderwerp betreft! Fantastisch hoe Marcel, Kerstin en alle assistenten dit voor elkaar hebben gekregen. Als mens altijd zelf ook aanwezig en transparant over hun eigen processen. Vóórgaan. In de deelrondes was er alle ruimte voor iedereen om werkelijk te komen met alles wat er op dat moment was. Onze groep die zo diep durfde te gaan samen, dwars door alle blokkades, schaamte, oude pijn en verwarring heen. Elkaar dragend en zoveel respect voor ieders proces. Dynamieken die uitgezocht mogen worden. Mijn partner en ik die vooral onze eigen reis hebben gemaakt, de ander vanaf afstand hebben zien groeien. Dwars door het dal heen waarin echte verbinding vanuit hart én bekken niet mogelijk leek te zijn... Tot in het laatste blok alle puzzelstukjes in elkaar vielen en er een verbinding werd gecreeërd die werkelijk nieuw was en compleet... Beiden meer geheeld waardoor een oude verstrikking kon oplossen in het niets. Een nieuw pad geopend, door zeker hard werken en soms ploeteren... Maar ook op die weg ernaartoe in alle blokken zo veel plezier, verbinding en vrij mogen spelen en genieten!! Dank Marcel & Kerstin. Wij zijn alles vol aan het integreren, een gelopen race zal het wel nooit worden dus spannend blijft het, maar hoe dan ook ontzettend dankbaar voor het afgelopen half jaar. (feb. 2024)
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.