Je Seksualiteit als Bron – Traject

Trajecttraining over openen, verbinden en vrij zijn

Voorbeeld van thuis uit meegekregen

Hoe jij seksualiteit beleeft heeft te maken met je opvoeding en de omgeving waarin je opgroeide. De mate waarin jij verbonden was met je ouders en je ouders met elkaar, zegt veel over de mate waarin je vandaag veiligheid ervaart en je kunt openen in je relaties en in je seksualiteit.

Rond de leeftijd van vijf jaar begint de eerste seksuele ontwikkeling van een kind. Konden je ouders je hierin bevestigen? Kon je warmte, veiligheid en goedkeuring voelen? Kon je vrij ontdekken en spelen? In de pubertijd ontstaat de behoefte aan zelfstandigheid en exploratie. Kon je toen het vertrouwen en de steun van je ouders voelen om je seksualiteit in relatie met anderen te gaan beleven?

Herstel van de breuken in onze seksuele ontwikkeling

Jammer genoeg worstelden onze ouders vaak zelf met hun intimiteit en seksualiteit. In deze cursus herhalen wij de ontwikkelingsfasen en geven er een optimale belevingskwaliteit aan, zodat je seksualiteit een bron wordt van kracht, levenslust en liefde. We nemen je mee in de zachtheid en veiligheid zodat je je kunt openen en  ervaren hoe het voelt als de liefde stroomt en je je verbind met jezelf en anderen.

Lees meer over Seksualiteit.

Veel gebruikte technieken zijn Emotioneel Lichaamswerk, Systemisch werk, traumaheling, groepsdynamica. Verbindend communiceren, focussen.


Op dit moment zijn er nog geen cursussen ingepland.

Ervaringen van anderen

Prachtige training! Het begin van alles... Mijn seksualiteit als onuitputtelijke bron. Ik had nogal wat vraagtekens of onwetendheden over het thema ‘seksualiteit’. Door de SAB heb ik ontdekt dat mijn seksuele energie een bron van creativiteit is. Door me mijn seksualiteit tijdens het traject toe te eigenen, ben ik meer in contact kunnen komen met wie ik werkelijk ben en wat ik werkelijk wil. Als ik nu terugkijk op de evoluties op mijn pad en het traject dat ik met de SAB heb afgelegd, ben ik ervan overtuigd dat ik in de SAB de basis heb gelegd om zowel persoonlijk als professioneel te groeien en te leven en te werken vanuit wie ik ben. Ik ben vervuld van dankbaarheid voor deze veilige en liefdevolle omgeving waarin ik de vrijheid in mezelf opnieuw heb gevonden.
Ik voel dat ik een kans heb gekregen om mijn eigen blauwdruk voor het leven te herschrijven. Daarmee bedoel ik dat ik geleerd hoe ik een eigen veilige bedding voor mezelf heb kunnen creëren, niet meer afhankelijk van anderen of wat dan ook buiten mezelf, maar vooral gezakt in mijn eigen lijf. En ik heb geleerd en ervaren dat het een keuze is om die levenskracht aan te boren en dat de zachtheid ervan juist zo sterk is. Ik heb me gedragen gevoeld door Marcel en Kerstin, die precies op het juiste moment wisten wat er nodig was voor me om een stap vooruit te maken. Vanuit hun eigen kwetsbaarheid en enorme kennis en kunde voelden ze aan als een ijzersterk team. Ze hebben me laten ervaren hoe ik mijn vrouwelijke kracht kan vieren en voeden en hoe ik me samen met mannen kan opladen om vrij, krachtig, maar vooral heel blij in het leven kan staan. Dank jullie wel!
Lieve Kerstin en Marcel, dank jullie wel dat ik met jullie mee op reis mocht. Een reis met als doel: “op zoek naar mijn seksualiteit als bron”. Wat een reis…. Wat een weg er naar toe… en wat een ontdekkingen op deze reis. Dank voor de fantastische en vooral liefdevolle reisbegeleiding. Het was een achtbaan waar menig pretpark jaloers op is en het was een reis waar menig reisbureau van zou dromen. Een laatste groet en knuffel van een liefhebbende reisgenoot.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.