Het komt nu echt heel dichtbij – Schanskrant november 2021

Onderwerpen in deze Schanskrant zijn:

De online versie van deze november Schanskrant.

Het is bijna zover!

Met man en macht wordt er gewerkt aan het klaarmaken van het cursusgebouw de Hoeve, om op 12 november de eerste cursisten te mogen ontvangen. Anoek heeft de eer om met de Tantra 3-daagse de Hoeve in te wijden. Daarna zullen er nog werkzaamheden zijn om de puntjes op de 'i' te zetten.

Op zaterdag 6 en zondag 7 november willen we met zoveel mogelijk mensen de Hoeve gaan schoonmaken en inrichten. Heb jij zin en tijd om te komen helpen, wil je dan een berichtje sturen naar Eric. Hij coördineert alle helpende handen en klussen.
Wat zou het heerlijk zijn om met een grote groep Schans-bekenden de (bijna) laatste hand te leggen aan de verbouwing van de Hoeve!

Greep uit het aanbod van november en december

Ook de feestdagen naderen met rasse schreden, met in ons aanbod 2 nieuwe midwinter activiteiten:

  • Winterreis naar je hart – wo. 22-dec.: Het niet langer wegduwen of vastgrijpen van gevoelens, maar aannemen wat er NU is, opent de weg naar binnen, naar je hart. Tijdens Winterreis naar je hart gebruiken we meditaties, visualisaties en lichaamsgerichte oefeningen, uit onder andere het Dzogchen Boeddhisme om contact te maken met onszelf, en van daaruit met elkaar. Deze cursus is uitermate geschikt voor mensen tussen de 20 en 40 jaar. (Mocht je daarbuiten vallen, neem dan gerust contact met ons op.) En de 
  • Nieuwjaarsvuurloop op zaterdag 8 januari.

Do. 4-nov.Oosterse wijsheid & Westers inzicht – Qigong en meer!: Chi Neng Qigong is Chinese Yoga, mindfulness en beweging in één. Door het uitvoeren van langzame en vloeiende bewegingen ontstaat er een meditatieve rustgevende staat en je Qi (lichaamsenergie) gaat weer stromen. In combinatie met familie-opstellingen kom je snel tot jouw kern.

Ma. 8-nov.Licht op Rouw: Mensen hebben te maken met verlies in het leven. Verlies van een geliefde, een kind, je gezondheid of van een verwachting over het leven, die niet wordt vervuld. Voor verwerking ga je door verschillende fases en de daarbij horende emoties. Waar jij ook bent in je rouwproces en met welke gevoelens je ook rondloopt, je bent welkom!

Vr. 12-nov.Tantra 3-daagse: Je wordt uitgenodigd om de ontmoeting met jezelf aan te gaan en vanuit je authentieke zelf uit te reiken en aan te nemen. Je levensenergie gaat meer stromen en raakt verbonden met je hart. Je energie wordt voelbaar in je hele lijf en er ontstaat meer plezier en levenslust! Zin in?

Vr. 19-nov.Emotioneel Lichaamswerk® ELW – Basis: Door ELW kom je steviger met beide voeten op de grond te staan. Je leert meer op je gevoel vertrouwen en je komt meer in contact met wie je bent, wat je verlangens zijn en hoe jij je leven vorm wilt geven.

Vr. 3-dec. – Aanraken in Verbinding – 3-daagse: Aanraken en aangeraakt worden zijn basisbehoeften. Afgelopen jaren hebben we nog eens extra kunnen voelen wat er met je gebeurt als er niet voldoende voorzien wordt in die behoefte. De gevolgen voor ons lichamelijk en geestelijk welzijn zijn groot. Tijd voor een inhaalslag dus. En kom genieten van aanraken en aangeraakt worden in een veilige omgeving.

Za. 4-dec. – De Ont-dekking – Een nieuwe stap: Deze 3-daagse ga je ontdekken welke overtuigingen en gedragspatronen je hebt ontwikkeld om jezelf te beschermen. Ze belemmeren je nu om te leven zoals je zou willen leven. Systemisch en Innerlijk Kind werk kunnen je inzicht geven in de verstrikkingen uit jouw familiesysteem en dat jij nu de vrijheid hebt om je eigen keuzes te maken.

Voortgang verbouwing Hoeve

Er wordt volop gewerkt in de Hoeve, om de laatste punten af te werken voordat we over twee weken de eerste groep mogen verwelkomen. Het einde komt in zicht. Vanaf de volgende nieuwsbrief zullen we maandelijks een impressie gaan tonen van de vernieuwde Hoeve.

Collage_nwsbr_2021nov_verbouwing-Hoeve_CursuscentrumdeSchans

Start traject-cursussen begin 2022

In het eerste kwartaal van 2022 gaan de volgende cursus-trajecten van start. Door met een vaste groep een langere tijd samen op pad te gaan, word je uitgenodigd om telkens een laagje dieper te gaan in jouw proces. De inzichten die je krijgt en het gedrag wat daaruit voortvloeit, kunnen beter beklijven.

​​​​​Collage_nwsbr_2021nov_agenda_CursuscentrumdeSchans​​

De Schans nu ook op Instagram

Vanaf nu kan je ons volgen op Instagram (cursuscentrum.deschans).

Instagram_logo_Cursuscentrumdeschans

Agenda

November 2021

December 2021

Midwinter Specials:

Als je graag wil deelnemen aan een cursus, laat je dan niet weerhouden door de melding wachtlijst. Je kunt je wel aanmelden en mocht er plaats vrijkomen, dan nemen we meteen contact met je op en kun je ons laten weten of je nog deel kan en wil nemen. De annuleringsvoorwaarden zijn dan nog niet van toepassing.

Boekentip!

Boek_Achtbaan_Stef-Bos_Peter-vStraten_CursuscentrumdeSchans

Achtbaan, van Stef Bos en Peter van Straten

Vandaag kreeg ik het spiksplinternieuwe boek van Stef Bos in de bus. Over de prachtige illustraties zegt hij zelf: "Ik was meteen verkocht door de intrigerende combinatie van humor, satire en spiritualiteit." Het zijn schilderijen van de man van de vroedvrouw, die zijn kinderen ter wereld bracht; Peter van Straten. De prenten zijn prachtig. Ik zie er een liefdevolle zachtheid in, die de bovengenoemde kwaliteiten draagt. De gedichten van Stef Bos zijn duidelijk beïnvloed door de veranderde wereld waarin we nu al ruim 20 maanden zijn beland. Zijn rake beschouwingen over de wereld om hem heen en in zichzelf, met die heerlijke melancholische ondertoon, die mij ook in zijn liedjes zo raakt.

Echt een aanrader!

Ook een kleine doch belangrijke teleurstelling. Ik ruik aan boeken. Ken je dat? Boek opendoen, neus tussen de bladzijden en dan die lekkere nieuwe-boeken-geur diep opschuiven. In dit geval niet doen! Echt niet doen!

Veel lees- en kijkplezier! Kerstin

Met dank aan Kerstin voor deze verrassende inzending. Heb jij ook een boekentip, dan kun je deze e-mailen naar Jannie.


We hopen je binnenkort te ontmoeten bij één van onze cursussen!

Cursuscentrum de Schans – Samen thuiskomen bij Jezelf

Data voor jouw agenda: Zomers Zijn 2022 – zo. 24/jul. - zo. 07/aug.
Bekijk de online versie van deze november Schanskrant.
Vorige uitgaven van de Schanskrant.

facebook.com/cursuscentrumkasteeldeschans