Mannen-zweethut

Zweethutritueel met alleen mannen

De zweethut is een Indiaans reinigingsritueel waarin er een zuivering plaatsvindt op lichamelijk, emotioneel, rationeel en spiritueel niveau.


Je zit samen met anderen, midden in het bos aan een beek, in een hut gebouwd van wilgentakken overdekt met dekens. Het is er aardedonker met in het midden een gat in de grond waarin door de vuurman/vrouw gloeiend hete stenen worden gelegd. Door de warmte ga je zweten en door dit zweten zuiveren we ons. Er wordt gezongen, verteld, gedeeld en los gelaten. Buiten is een groot vuur waarin de stenen verwarmd worden. Alles binnen dit ritueel heeft betekenis.

Bij de mannenzweethutten komen thema’s aan bod die thuis horen in een mannencirkel. Zowel dingen over onze kwetsbaarheid onder mannen als dingen over het in onze kracht staan. Na de hut kunnen we dan opnieuw vanuit ons ‘Man-zijn’ contact maken met wat ons thuis te wachten staat.

Geplande data voor mannen-zweethutten vind je hieronder, waar je je ook kan aanmelden.

Ton de Pagter van Maris neemt je mee in dit mooie ritueel.


Er zijn ook gemende hutten en hutten alleen voor vrouwen.



Als je vragen hebt, aarzel niet deze te stellen d.m.v. het contactformulier [link], en vermeld je zeker de titel van de cursus in je bericht. Of, als hieronder wel data zijn ingepland voor deze cursus, vind je bij de desbetreffende datum een knop Vraag stellen.

Datums

Mannen-Zweethut
27 nov 2021 - 10:45 tot 28 nov 2021 - 12:30

Trainer(s)

Ton de Pagter van Maris

Prijs: 
€  110,00

incl. verblijf
Wachtlijst

Trainers

Ton de Pagter

Ton de Pagter van Maris

In mijn dagelijks leven ben ik werkzaam als gediplomeerd Ervaringsdeskundig Begeleider bij GGZ.

Gerelateerde trainingen
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.