Midwinter Specials

Vertrouw op je kracht en vier het leven

Aan het einde van het jaar staan we voor het begin van een nieuw jaar. Dit keerpunt, van het donker weer naar het licht gaan, is een mooi moment om stil te staan bij wat je doet en zich afspeelt in je leven. Hieronder vind je de workshops en rituelen die speciaal in deze tijd van het jaar plaatsvinden.

  • Vr. 17/dec.

Adem & Leef! – Kerst-special

  • Za. 18/dec.

Midwinter gemengde Zweethut

  • Wo. 22/dec.

Winterreis naar je hart

  • Ma. 27/dec.

De Langste Nachten

  • Za. 08/jan.

Nieuwjaars-vuurloop

Trainingen

"Op adem komen" om weer ontspannen het nieuwe jaar in te gaan!

De donkere dagen rond kerst zijn bij uitstek het moment om van een druk jaar op adem te komen en contact te maken met je levensenergie. Ook een tijd waar mensen behoefte hebben aan verbinding, warmte, bezinning en gezelligheid.
Met ademhalingsoefeningen kun je jouw levensenergie verhogen. Je leert jouw adem voller en ruimer maken, wat je letterlijk meer lucht geeft. Het werkt bevrijdend en geeft je meer zelfvertrouwen.

Zweethut met mannen en vrouwen samen

De zweethut is een Indiaans reinigingsritueel waarin er een zuivering plaatsvindt op lichamelijk, emotioneel, rationeel en spiritueel niveau.

Gemengde zweethut

Via het NU naar contact en verbinding

In ieder mens leeft het verlangen naar contact en verbinding. We zoeken contact met onszelf en met elkaar. Maar vaak grijpen we mis. We kunnen het gevoel hebben dat we er niet bij horen, afgewezen worden, een buitenstaander zijn. We voelen weinig verbinding met de mensen om ons heen en nog minder met onszelf. Een jaar van lockdowns en social distancing heeft dit er niet beter op gemaakt. En de kerstdagen gooien voor sommigen nog wat extra olie op dat vuur.

4-daagse workshop tussen kerst en nieuwjaar

Voor wie?

Voor iedereen die zijn hart wil verwarmen en zich wil bezinnen in de dagen tussen kerst en nieuwjaar. Tijdens deze workshop komen we samen op Cursuscentrum de Schans om stil te staan en inspiratie op te doen om verder te gaan. Voor wie in verbinding wil gaan met zichzelf en anderen.

Nachtvuur-Zweethut_CursuscentrumdeSchans

Wat kun je verwachten?

Vuurloop ceremonie

Tijdens een vuurloopceremonie staat de kracht van het vuur centraal en daar onlosmakelijk mee verbonden de thema’s angst, grenzen, veiligheid, moed, wijsheid en verlangen.
Ons Hart bevat veel wijsheid over wat we echt graag willen. Het hoofd stelt ons o.a. in staat om na te denken en voorzichtig te zijn. Soms is dat verstandig, soms is dat weerstand en beperkt het ons om onze dromen te realiseren.