Winterreis naar je hart

Via het NU naar contact en verbinding

In ieder mens leeft het verlangen naar contact en verbinding. We zoeken contact met onszelf en met elkaar. Maar vaak grijpen we mis. We kunnen het gevoel hebben dat we er niet bij horen, afgewezen worden, een buitenstaander zijn. We voelen weinig verbinding met de mensen om ons heen en nog minder met onszelf. Een jaar van lockdowns en social distancing heeft dit er niet beter op gemaakt. En de kerstdagen gooien voor sommigen nog wat extra olie op dat vuur.

Ondanks dat we bang of gekwetst zijn, zullen we altijd manieren zoeken om het contact weer aan te gaan, dat maakt ons mens. In de Winterreis naar je hart gebruiken we de donkere dagen voor kerst om, in een ontspannen en ongedwongen sfeer, contact te maken met onszelf en van daaruit met elkaar.


We onderzoeken op welke manier contact en verbinding op dít moment een rol spelen in jouw leven. We gaan niet op zoek naar hoe dit zo tot stand gekomen is, maar we blijven aanwezig bij dat wat er NU is. Het uitgangspunt van deze dagen is dat we een veilige en aangename omgeving creëren, waarin je uitgenodigd wordt om liefdevol aanwezig te zijn bij alles wat zich in het moment aandient: of dat nu pijn, verdriet, vreugde of iets anders is. Het niet langer wegduwen of vastgrijpen van gevoelens, maar ‘aannemen’ wat er NU is, opent de weg naar binnen, naar je hart. Vanuit dit contact met jezelf kun je ook het contact met de ander aangaan.

De meditaties, visualisaties en lichaamsgerichte oefeningen, uit onder andere het Dzogchen Boeddhisme, zijn een uitnodiging om te ervaren:

  • Hoe jij contact kunt maken met jezelf, en de ander,
  • Hoe je jezelf trouw kan blijven en je tegelijk verbonden kan voelen met anderen,
  • Hoe je kan omgaan met gevoelens van alleen zijn of eenzaamheid.

Door het moeten loslaten, ervaar je dat contact en verbinding eigenlijk de uitgangspunten van ons leven zijn. We hoeven het alleen maar toe te laten.

Deze cursus is uitermate geschikt voor mensen tussen de 20 en 40 jaar. (Mocht je daarbuiten vallen, neem dan gerust contact met ons op.)

Tijdens deze workshop, in vertraging en verstilling, word je liefdevol begeleid door Meike Niemeijer .


Meike is ook co-trainer bij de 4-daagse vrouwencursus Magie van de Moederschoot.Als je vragen hebt, aarzel niet deze te stellen d.m.v. het contactformulier [link], en vermeld je zeker de titel van de cursus in je bericht. Of, als hieronder wel data zijn ingepland voor deze cursus, vind je bij de desbetreffende datum een knop Vraag stellen.

Datums

Winterreis naar je hart [20-40 jaar]
22 dec 2021 - 10:00 tot 24 dec 2021 - 14:00

Trainer(s)

Meike Niemeijer

Prijs: 
€  470,00

incl. € 207,80 verblijf

Trainers

Meike Niemeijer_Cursuscentrum de Schans

Meike Niemeijer

In 2006 kwam ik voor het eerst op Cursuscentrum de Schans. In de knoop met een aantal facetten in mijn leven zette ik de eerste stappen op het pad van persoonlijke ontwikkeling.

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.