De Ont-dekkingstocht – Traject

Leef jij jouw leven?!

Er kunnen momenten zijn dat jij je afvraagt wat maakt dat je niet leeft zoals je zou willen leven. Wat en/of wie houdt je tegen? Voel je je snel schuldig, neem je structureel te veel verantwoordelijkheid op je en geef je meer dan je ontvangt? Heb je moeizame relaties, ben je erg kritisch op jezelf en anderen, of durf je geen besluiten te nemen?

Tijdens De Ont-dekkingstocht krijg je ondersteuning in het onthullen van jouw leven tot nu toe. Je gaat lijfelijk ervaren welke gevoelens je onderdrukt, wat je blokkades zijn, welke overtuigingen en gedragspatronen je hebt ontwikkeld die je belemmeren om te leven zoals je zou willen leven. Deze gedragspatronen zijn vaak ontstaan in je gezin van herkomst. Systemisch Werken kan je inzicht geven in de (vaak onbewuste) verstrikkingen uit jouw geschiedenis. Je gaat ontdekken wie je in essentie bent: met je schaduw- en lichte eigenschappen, met je sterke- en zwakke kanten. Je bent vaak meer gebonden aan je familiesysteem, dan dat je je bewust bent. Deze gebondenheid heeft invloed op je leven. Het patroon in het systeem herhaalt zich bijna altijd in je leven, zowel in je relatie, eigen gezin als in je werk.

Ont-dekken staat in dit traject voor het zichtbaar maken van gevoelens en verlangens, die toe-gedekt zijn geraakt. Je wordt je bewust van hoe jouw geschiedenis invloed heeft gehad op hoe je nu in het leven staat. Door dit aan te nemen en met mildheid naar te kijken, leer je stappen te maken om de verantwoordelijkheid te nemen over je eigen leven. Van je 'vastgebonden' voelen aan je familiesysteem, ga je 'verbinding' voelen. Er ontstaat ruimte en energie om als volwassene keuzes te maken om wat er nu is in je leven. Dit geeft vrijheid en de kracht om je eigen leven te leiden.


Deze tocht bestaat uit een traject van 3 blokken van 3 dagen. Bij een tocht gaat het om wat je onderweg van jezelf tegenkomt, en zo ook bij deze tocht. Je krijgt zicht op je eigen manier van reageren op situaties die je raken. Voor een groot deel (80%) heeft dat te maken met je geschiedenis. Elk blok heeft een eigen thema als rode draad. Deze thema’s zijn met elkaar verbonden.

  • Blok 1: Ervaren wat jouw plek is binnen het systeem waarin jij bent opgegroeid. Wat zijn voor jou de gevolgen hiervan? Wat is jouw plek?
  • Blok 2: Het aannemen van jouw familiesysteem. Waar zit je nog vastgebonden? Hoe ver gaat je loyaliteit en hoe staat dat je in de weg om je eigen leven te leiden?
  • Blok 3: Dankbaarheid naar jouw systeem, met alles wat er is. Wat is jouw taak in het hier & nu?

Systemisch werk (familie-opstellingen), Emotioneel Lichaamswerk®, ademen en Innerlijk Kind-werk ondersteunen jou in het proces, om jouw leven te gaan leven. Tussen de blokken door krijg je opdrachten mee voor thuis.

In deze ontdekkingsreis naar een nieuwe stap wordt compassievol begeleid door Jannie Grijzen.


Als een traject –van 3 blokken– voor jou een erg grote stap lijkt, kan je wel starten met een voorzichtige 'kleine' stap op jouw ontdekkings-pad, tijdens een Ont-Dekking 3-daagse cursus.Als je vragen hebt, aarzel niet deze te stellen d.m.v. het contactformulier [link], en vermeld je zeker de titel van de cursus in je bericht. Of, als hieronder wel data zijn ingepland voor deze cursus, vind je bij de desbetreffende datum een knop Vraag stellen.

Datums

De Ont-dekkingstocht – Blok 1: Jouw plek
25 feb 2022 - 10:00 tot 27 feb 2022 - 17:00
De Ont-dekkingstocht – Blok 2: Aannemen
1 apr 2022 - 10:00 tot 3 apr 2022 - 17:00
De Ont-dekkingstocht – Blok 3: Jouw taak
13 mei 2022 - 10:00 tot 15 mei 2022 - 17:00

Trainer(s)

Jannie Grijzen

Prijs: 
€  1.430,00

incl. € 623,40 verblijf

Trainers

Jannie Grijzen

Jannie Grijzen

Sinds 1999 ben ik werkzaam als lichaamsgericht trainer/therapeut en verbonden aan curuscentrum Kasteel de Schans. Naast individuele sessies begeleid ik Tantra voor Koppels; Op adem komen, De Ontdek

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.