Emotioneel Lichaamswerk® ELW – Basis

In het dagelijkse leven zijn we ons meestal niet zo bewust van de signalen die ons lichaam ons geeft. Ons hoofd is een meester om deze signalen te onderdrukken waardoor we veelal vanuit oude, bekende patronen reageren. Zo gaan we bijvoorbeeld door terwijl we moe zijn, we slikken in wat niet fijn is, en negeren wat ons boos of verdrietig maakt. Veel van onze klachten en problemen worden veroorzaakt doordat we onze gevoelens onderdrukken of er niet naar leven. Wanneer klachten en problemen toenemen kan er minder ruimte komen voor ontspanning en plezier. Bij het basisweekend ELW® gebruiken we het lichaam als meest directe instrument. Door de focus naar het lichaam te brengen en het hoofd juist los te laten kan er veel waardevolle informatie opgedaan worden, vaak meer dan het hoofd ooit kan bedenken.

In een veilige omgeving wordt veel aandacht geschonken aan bedding en word je gesteund om oude gewoontes stap voor stap los te laten. Er zal meer innerlijke rust ontstaan, zodat je vanuit vrijheid anders op situaties kan gaan reageren. Door ELW® kom je steviger met beide voeten op de grond te staan. Je leert meer op je gevoel vertrouwen en je komt meer in contact met wie je bent, wat je verlangens zijn en hoe jij je leven vorm wilt geven.

Wat mag je verwachten tijdens het basisweekend Emotioneel Lichaamswerk? In ELW® werken we sowieso met de vier basisemoties Blij, Bedroefd, Bang, Boos. Door te werken rondom allerlei thema’s worden o.a. deze emoties aangeraakt.

Ervaring is niet nodig om mee te kunnen doen aan het basisweekend.

Tijdens ELW® worden oefeningen aangereikt gericht op:

 • Waarnemen: je aandacht naar binnen richten, i.p.v. op anderen en de buitenwereld. Zonder oordeel zijn over wat er bij jou is, alles mag er zijn.
 • Bewegen: door in beweging te komen gaat de energie in je lichaam stromen; spanning wordt ontspanning.
 • Ademen: veel spanning wordt vastgezet doordat er minder of tijdelijk niet geademd wordt. Via je ademhaling keer je telkens terug naar je lijf en dus naar het hier en nu. Door voller te ademen dan gewend, brengt je lichaam je in contact met “oude” ervaringen.
 • Expressie: gevoelens naar buiten brengen (blijdschap, huilen, boosheid); je laten horen, geluid maken en ervaringen delen met anderen is een belangrijk onderdeel. Depressie wordt expressie.
 • Contact: oogcontact maken, aanraken en (aan)geraakt worden. In het contact met een ander leer je jezelf pas echt kennen. De pijn ontstaat in contact, en kan ook alleen in contact helen.
 • Hartscontact maken: door contact te maken met je (gekwetste) hart kan je liefde weer meer gaan stromen en wordt ook je pijn geheeld.

De volgende opbouw komt telkens aan bod:

 • Opwarming: Bewegen en contactoefeningen op muziek
 • Exploratie: Onderzoeken wat aanwezig is lijfelijk en emotioneel
 • Doorstroming: Het lichaam opladen en stroming aanbrengen
 • Expressie: Ontladen van aanwezige spanningen door bewegen en geluid maken.
 • Integratie: Beklijven van alles wat vooraf is ondergaan.
 • We gebruiken dans, contactoefeningen, inspannende en ontspannende oefeningen (b.v. meditatie, visualisatie, massage, geweldloze communicatie en creatieve werkvormen).

Maud Offermans is de trainer van deze cursus, en zij neemt je liefde- en compassievol bij de hand, om stap voor stap, te ontdekken wat jouw lichaam jou te vertellen heeft.

Naast het basisweekend zijn er ook ELW avondcursussen en ELW verdiepingsweekenden.Als je vragen hebt, aarzel niet deze te stellen d.m.v. het contactformulier [link], en vermeld je zeker de titel van de cursus in je bericht. Of, als hieronder wel data zijn ingepland voor deze cursus, vind je bij de desbetreffende datum een knop Vraag stellen.

Datums

Emotioneel Lichaamswerk® ELW – Basis
19 nov 2021 - 20:00 tot 21 nov 2021 - 17:00

Trainer(s)

Maud Offermans

Prijs: 
€  405,00

incl. € 180,70 verblijf

Datums

Emotioneel Lichaamswerk® ELW – Basis
28 jan 2022 - 20:00 tot 30 jan 2022 - 17:00

Trainer(s)

Maud Offermans

Prijs: 
€  405,00

incl. € 180,70 verblijf

Datums

Emotioneel Lichaamswerk® ELW – Basis
8 apr 2022 - 20:00 tot 10 apr 2022 - 17:00

Trainer(s)

Maud Offermans

Prijs: 
€  405,00

incl. € 180,70 verblijf

Trainers

Maud Offermans

Maud Offermans

Mensen hebben mij altijd geboeid, ook in mijn loopbaan in het toeristisch bedrijfsleven waar ik werkzaam was als gedreven verkoopspecialist, docent en coach. 

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.