De Langste Nachten

4-daagse workshop tussen kerst en nieuwjaar

Voor wie?

Voor iedereen die zijn hart wil verwarmen en zich wil bezinnen in de dagen tussen kerst en nieuwjaar. Tijdens deze workshop komen we samen op Cursuscentrum de Schans om stil te staan en inspiratie op te doen om verder te gaan. Voor wie in verbinding wil gaan met zichzelf en anderen.

Nachtvuur-Zweethut_CursuscentrumdeSchans

Wat kun je verwachten?

We staan stil bij het afgelopen jaar, waarna je met dankbaarheid op deze periode kunt terugkijken.
We kijken zowel naar de pijnlijke gebeurtenissen, om ze een plek te geven en zachter te laten worden, als naar de menselijke rijkdom en warmte die het jaar ons gebracht heeft. Acceptatie en dankbaarheid bestaan naast elkaar.

Er wordt een eerste stap gezet naar het nieuwe jaar, waarbij je kracht en inspiratie opdoet om het komende jaar nog bewuster je hart te volgen en zo je eigen weg te gaan. Al spelenderwijs zijn bezinning en persoonlijke ontwikkeling in het programma opgenomen, zodat er tijdens de cursus ruimte is voor groei, voor genieten en ontspanning.

Je eigen lichaam staat deze dagen centraal. Dat is de plek waar emoties gevoeld of onderdrukt worden, waar spanning vastgehouden of ontladen wordt, waar je ziel thuis is. Dat is de plek waar het feest van het leven een aanvang kan nemen. Door middel van lichaamswerk, meditatie, ademen en massagestructuren komen we weer dichter bij onszelf en ons lichaam, krijgen we meer contact met wie we in wezen zijn.

Tijdens De Langste Nachten bieden we een veilige sfeer, waarin je jezelf kunt zijn en van waaruit je het contact met anderen kunt aangaan. Er zal met aandacht en warmte naar je geluisterd worden. Met oefeningen en rituelen creëren we kracht en moed om vanuit ons hart te leven en onszelf neer te zetten in de wereld. Dit aangevuld met creativiteit en feest vieren, zorgt ervoor dat De Langste Nachten een ervaring wordt die je nooit meer vergeet.
 

Petra-Groeneboer_Pim-vanHaren_trainer_CursuscentrumdeSchans
 

Deze hartverwarmende workshop wordt gegeven door Petra Groeneboer en Pim van Haren.


Petra en Pim bieden ook verschillende cursussen, workshops en trajecten aan met als thema Aanraken in Verbinding, met o.a. massage en bewust aan-raken.Nota: Er is helaas een fout geslopen in de prijzenstelling van bijna alle cursussen van september t/m december 2023.

De cursusprijs hieronder is nu aangepast naar € 690,00 (i.p.v. foutieve € 684,85).► Als je vragen hebt, aarzel niet deze te stellen d.m.v. het CONTACTFORMULIER [link], en vermeld je zeker de titel van de cursus in je bericht. (Stel GEEN vragen in het veld "Deel hier je ervaringen", onderdaan deze pagina. Daar kunnen we je vraag helaas niet beantwoorden, en dat zou jammer zijn.)

Datums

De Langste Nachten (midwinter workshop)
27 dec 2024 - 10:00 tot 30 dec 2024 - 17:00

Trainer(s)

Petra Groeneboer
Pim van Haren

Prijs: 
€  720,00

incl. overnachting & maaltijden

Trainers

Petra-Groeneboer_CursuscentrumdeSchans

Petra Groeneboer

Al vanaf jonge leeftijd heb ik een passie voor aanraken. Toch ben ik twintig jaar met plezier in de automatisering werkzaam geweest.

Pim-van-Haren_CursuscentrumdeSchans

Pim van Haren

In 2007 ben ik op Cursuscentrum de Schans gaan Ont-Dekken. Ik had vragen waarvan ik de antwoorden niet meer kon bedenken.

Gerelateerde trainingen

Ervaringen van anderen

Wat een geweldige manier om te bezinnen op het afgelopen en het komende jaar! In een veilige omgeving waar alle maskers en schilden neer mogen en alles wat er is er mag zijn, heb ik bijzondere inzichten gekregen, heb ik mooie vriendschappen ontwikkeld en ben ik enthousiast geworden om meer te gaan doen binnen de Schans, wat ik ook heb gedaan en nog steeds doe. [De Langste Nachten 2019]
De Langste Nachten in 2019. Wat spannend, maar wat had ik er zin in. Het was voor mij 'thuiskomen bij mezelf'. 4 dagen een warme bedding ervaren waarin ik weer terug kon naar mezelf. Veiligheid, respect en ruimte voor alles wat er is, daardoor weer de verbinding met mezelf terug gevonden en niet te vergeten ook een bijzondere verbinding met mensen in de groep. Huilen, lachen en dansen. Alles mocht er zijn. Loslaten en een blik op het nieuwe jaar richten. In een woord een "fantastische" ervaring. Dank je wel Petra, Pim en alle assistenten voor deze bijzondere dagen. Petje af voor jullie professionele begeleiding.
De Langste Nachten van 2019 bracht mij warmte in vele vormen: via het vuur, de zweethut en de warmte die ook Petra en Pim (en de rest van het team) uitstraalden. Ik genoot van de verbinding die ik voelde. Wat me het meest bijblijft is de zweethut en hoe veilig het voelde om dit met deze groep aan te gaan. Hoe ik daar voor het eerst rust in mezelf ervaarde en mijn gedachten plots uitgeschakeld werden. Het was een feestje om het jaar zo te mogen afsluiten, met veel speelsheid. De Langste Nachten is een cursus die me nog steeds een erg warm gevoel geeft, als ik eraan terugdenk.
Een cadeau voor mezelf tijdens de eindejaarsperiode. Tijd voor mezelf, tot rust komen, stilstaan bij de voorbije groei en vooruitkijken... dit alles in een veilige en warme omgeving. Zeker voor herhaling vatbaar <3
In 2021 heb ik deelgenomen aan de langste Nachten. Er kwamen verschillende oefeningen voorbij, gebaseerd op lichaamswerk, adem-vormen en systemisch werk. Ik heb veel kunnen ervaren, wat mij weer inzichten heeft gegeven en waardoor ik weer “stappen” heb kunnen maken. De warme, veilige, kundige en persoonlijke benadering van Petra en Pim geeft een fijne bedding en biedt mogelijkheden om te groeien. Daarbij komt ook nog de fijne sfeer die Cursuscentrum Kasteel de Schans uitademt, als plek om te oefenen en verblijven. Zeker een aanrader!
Ik vond het erg mooi om bij De Langste Nachten te zijn. Dat ligt me wel: vier dagen in een groep samen eten, samen delen, plezier hebben en tegelijkertijd is ieder in haar of zijn eigen proces, gesteund door het programma, het team van trainers en assistenten, en de andere deelnemers. Via allerlei oefeningen en deelrondes gingen we dieper in op wat ons het afgelopen jaar, positief en negatief, had beziggehouden, en legden we stap voor stap onze verlangens bloot voor de nabije toekomst. Hartverwarmend, ook door het haardvuur en de magie van de zweethut. (dec. 2021)
Ik heb al heel wat workshops in mijn leven gedaan, maar deze springt er voor mij echt bovenuit. Petra en Pim samen en het hele team dat erbij was ter ondersteuning hebben voor mij deze dagen als één grote gift voor mezelf doen ervaren. De bedding die ik heb mogen ervaren is zo groot, dat ik alles als een grote uitnodiging kon zien en voelen en er geen enkele weerstand ontstond of aarzeling in wat er geboden werd. Elke keer weer werd ik verrast door de vorm, dansend, lichaamsgericht, voelen, ervaren, naar binnen kijkend, familieopstelling, naar buiten uitreikend, pratend en in stilte, speelsheid, soms ervaren in jezelf en de andere keer ervaren samen met andere deelnemers. Er is zoveel in mij aangeraakt dat is te veel om op te noemen. En ik kwam deels moe thuis, maar ook vooral heel opgewekt, blij, voldaan en ik ben bruisend 2023 ingegaan. Dank, dank en nog eens dank. Louisa (dec. 2022)
Wauw wat een cadeautje voor mezelf waren deze 4 dagen. Stilstaan bij het voorbije jaar, en de focus brengen naar het verlangen voor het komende jaar aan de hand van zeer to the point aangereikte structuren, deelrondes met persoonlijk proceswerk, en het zweethut ritueel die een verdieping en bekrachtiging was van alles wat er was en was aangeraakt. Door mijn gevoeligheid voor geluid & prikkels is groepswerk niet zo evident maar door de afstemming met een zeer professioneel team en de veilige bedding die neergezet werd is er oh zo veel mogelijk. Ik ben met een vol en dankbaar gevoel terug huiswaarts gekeerd. (dec. 2022)
Het was een heel intensieve, verhelderende en emotionele week. Veel mooie momenten en ruimte om me kwetsbaar op te mogen stellen. Fijn hoe Pim en Petra binnen korte tijd een diverse groep mensen weten samen te smeden tot één geheel waarin iedereen gerespecteerd en gezien wordt. En vooral zichzelf mag zijn...
Na 17 jaar weer even terug op De Schans voor De Langste Nachten. Wat een heerlijk thuiskomen met alles wat er in mij is en hoe heerlijk om dat ten volle te mogen laten zien! Uiterst professionele begeleiding door mensen die hun ervaring en kennis combineerden met doorleefde en doorvoelde passie. Prachtige balans tussen individueel proceswerk en het wezenlijk genieten vanuit je vezels. Goed opgebouwde structuren en top verzorging qua accommodatie en voeding. Ik ervaarde “het feest van het leven” en er totaal te mogen zijn. Dank je wel lieve fijne mensen van de Schans. (dec. 2022)
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.