De Langste Nachten

4-daagse workshop tussen kerst en nieuwjaar

Voor wie?

Voor iedereen die zijn hart wil verwarmen en zich wil bezinnen in de dagen tussen kerst en nieuwjaar. Tijdens deze workshop komen we samen op Cursuscentrum de Schans om stil te staan en inspiratie op te doen om verder te gaan. Voor wie in verbinding wil gaan met zichzelf en anderen.

Nachtvuur-Zweethut_CursuscentrumdeSchans

Wat kun je verwachten?

We staan stil bij het afgelopen jaar, waarna je met dankbaarheid op deze periode kunt terugkijken.
We kijken zowel naar de pijnlijke gebeurtenissen, om ze een plek te geven en zachter te laten worden, als naar de menselijke rijkdom en warmte die het jaar ons gebracht heeft. Acceptatie en dankbaarheid bestaan naast elkaar.

Er wordt een eerste stap gezet naar het nieuwe jaar, waarbij je kracht en inspiratie opdoet om het komende jaar nog bewuster je hart te volgen en zo je eigen weg te gaan. Al spelenderwijs zijn bezinning en persoonlijke ontwikkeling in het programma opgenomen, zodat er tijdens de cursus ruimte is voor groei, voor genieten en ontspanning.

Je eigen lichaam staat deze dagen centraal. Dat is de plek waar emoties gevoeld of onderdrukt worden, waar spanning vastgehouden of ontladen wordt, waar je ziel thuis is. Dat is de plek waar het feest van het leven een aanvang kan nemen. Door middel van lichaamswerk, meditatie, ademen en massagestructuren komen we weer dichter bij onszelf en ons lichaam, krijgen we meer contact met wie we in wezen zijn.

Tijdens De Langste Nachten bieden we een veilige sfeer, waarin je jezelf kunt zijn en van waaruit je het contact met anderen kunt aangaan. Er zal met aandacht en warmte naar je geluisterd worden. Met oefeningen en rituelen creëren we kracht en moed om vanuit ons hart te leven en onszelf neer te zetten in de wereld. Dit aangevuld met creativiteit en feest vieren, zorgt ervoor dat De Langste Nachten een ervaring wordt die je nooit meer vergeet.
 

Petra-Groeneboer_Pim-vanHaren_trainer_CursuscentrumdeSchans
 

Deze hartverwarmende workshop wordt gegeven door Petra Groeneboer en Pim van Haren.


Petra en Pim bieden ook verschillende cursussen, workshops en trajecten aan met als thema Aanraken in Verbinding, met o.a. massage en bewust aan-raken.Als je vragen hebt, aarzel niet deze te stellen d.m.v. het CONTACTFORMULIER [link], en vermeld je zeker de titel van de cursus in je bericht. (We kunnen helaas geen vragen beantwoorden, gesteld hieronder in het veld "Deel je ervaringen".)

Datums

De Langste Nachten (midwinter workshop)
27 dec 2022 - 10:00 tot 30 dec 2022 - 17:00

Trainer(s)

Petra Groeneboer
Pim van Haren

Prijs: 
€  640,00

incl. overnachting & maaltijden
Wachtlijst vrouwen

Datums

De Langste Nachten (midwinter workshop)
27 dec 2023 - 10:00 tot 30 dec 2023 - 17:00

Trainer(s)

Petra Groeneboer
Pim van Haren

Prijs: 
€  670,00

incl. overnachting & maaltijden

Trainers

Petra-Groeneboer_CursuscentrumdeSchans

Petra Groeneboer

Al vanaf jonge leeftijd heb ik een passie voor aanraken. Toch ben ik twintig jaar met plezier in de automatisering werkzaam geweest.

Pim-van-Haren_CursuscentrumdeSchans

Pim van Haren

In 2007 ben ik op Cursuscentrum de Schans gaan Ont-Dekken. Ik had vragen waarvan ik de antwoorden niet meer kon bedenken.

Gerelateerde trainingen

Ervaringen van anderen

Wat een geweldige manier om te bezinnen op het afgelopen en het komende jaar! In een veilige omgeving waar alle maskers en schilden neer mogen en alles wat er is er mag zijn, heb ik bijzondere inzichten gekregen, heb ik mooie vriendschappen ontwikkeld en ben ik enthousiast geworden om meer te gaan doen binnen de Schans, wat ik ook heb gedaan en nog steeds doe. [De Langste Nachten 2019]
De Langste Nachten in 2019. Wat spannend, maar wat had ik er zin in. Het was voor mij 'thuiskomen bij mezelf'. 4 dagen een warme bedding ervaren waarin ik weer terug kon naar mezelf. Veiligheid, respect en ruimte voor alles wat er is, daardoor weer de verbinding met mezelf terug gevonden en niet te vergeten ook een bijzondere verbinding met mensen in de groep. Huilen, lachen en dansen. Alles mocht er zijn. Loslaten en een blik op het nieuwe jaar richten. In een woord een "fantastische" ervaring. Dank je wel Petra, Pim en alle assistenten voor deze bijzondere dagen. Petje af voor jullie professionele begeleiding.
De Langste Nachten van 2019 bracht mij warmte in vele vormen: via het vuur, de zweethut en de warmte die ook Petra en Pim (en de rest van het team) uitstraalden. Ik genoot van de verbinding die ik voelde. Wat me het meest bijblijft is de zweethut en hoe veilig het voelde om dit met deze groep aan te gaan. Hoe ik daar voor het eerst rust in mezelf ervaarde en mijn gedachten plots uitgeschakeld werden. Het was een feestje om het jaar zo te mogen afsluiten, met veel speelsheid. De Langste Nachten is een cursus die me nog steeds een erg warm gevoel geeft, als ik eraan terugdenk.
Een cadeau voor mezelf tijdens de eindejaarsperiode. Tijd voor mezelf, tot rust komen, stilstaan bij de voorbije groei en vooruitkijken... dit alles in een veilige en warme omgeving. Zeker voor herhaling vatbaar <3
In 2021 heb ik deelgenomen aan de langste Nachten. Er kwamen verschillende oefeningen voorbij, gebaseerd op lichaamswerk, adem-vormen en systemisch werk. Ik heb veel kunnen ervaren, wat mij weer inzichten heeft gegeven en waardoor ik weer “stappen” heb kunnen maken. De warme, veilige, kundige en persoonlijke benadering van Petra en Pim geeft een fijne bedding en biedt mogelijkheden om te groeien. Daarbij komt ook nog de fijne sfeer die Cursuscentrum Kasteel de Schans uitademt, als plek om te oefenen en verblijven. Zeker een aanrader!
Ik vond het erg mooi om bij De Langste Nachten te zijn. Dat ligt me wel: vier dagen in een groep samen eten, samen delen, plezier hebben en tegelijkertijd is ieder in haar of zijn eigen proces, gesteund door het programma, het team van trainers en assistenten, en de andere deelnemers. Via allerlei oefeningen en deelrondes gingen we dieper in op wat ons het afgelopen jaar, positief en negatief, had beziggehouden, en legden we stap voor stap onze verlangens bloot voor de nabije toekomst. Hartverwarmend, ook door het haardvuur en de magie van de zweethut. (dec. 2021)
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.