Licht op Rouw

4-daagse begeleiding en ruimte voor rouw

'Ik liet anderen niet meer dichtbij komen. Alhoewel, alleen nog maar door te geven en niet meer door te ontvangen en aan te nemen. Ik sloot mij af door mijn hart te sluiten. Niet meer mijn kwetsbaarheid laten zien. Welkom heten en afscheid nemen met een gesloten hart. Het was mijn manier om me te beschermen, te overleven.

Ik ging het afscheid nemen en rouwen uit de weg wanneer het over mijn eigen verlies ging. Voor anderen was ik er helemaal. Het liefst wilde ik weer leven en iets gaan doen met wat mij was overkomen. Daarbij vergat ik stil te staan bij mijn gemis en te rouwen om mijn verlies.'

Mensen hebben te maken met verlies in het leven. Verlies van een geliefde, een kind, een vriend/in, het verlies van je gezondheid of van een verwachting over het leven die niet wordt vervuld. Maar ook bij abortus en bij een onvervulde kinderwens heb je te maken met een rouwproces.
Voor verwerking van verlies ga je door verschillende fases. Vaak niet keurig in volgorde maar beweeg je heen en weer tussen ongeloof, boosheid en onderhandelen. Met de daarbij horende emoties van verdriet en angst.

Hoe jouw vorm van rouw eruit ziet, is heel persoonlijk. Het is afhankelijk van wat je hebt meegemaakt en hoe je in je verleden bedding van ouders/grootouders hebt ervaren. Hoe zijn je ouders met verlies omgegaan? Is er veel onverwerkte rouw in jouw leven? Dat is allemaal van grote invloed op het verwerkingsproces van jouw verlies. Er is geen hechting zonder rouw…

Wij bieden een cursus die stilstaat bij jouw rouwverwerking, die stilstaat bij dat wat nodig is, in het hier en nu. Waar jij ook bent in je rouwproces en met welke gevoelens je ook rondloopt, je bent welkom!

En nu nog maar alleen
Het lichaam los te laten
De liefste laten gaan
Alleen nog maar het sterke licht
Het rode, zuivere van de late zon
Te zien, te volgen-
en de eigen weg te gaan.

(Maria Vasalis)

Licht-op-Rouw_Rouwen_CursuscentrumdeSchans

Deze cursus wordt gegeven en liefdevol gedragen door Monique Mizee.► Als je vragen hebt, aarzel niet deze te stellen d.m.v. het CONTACTFORMULIER [link], en vermeld je zeker de titel van de cursus in je bericht. (Stel GEEN vragen in het veld "Deel hier je ervaringen", onderdaan deze pagina. Daar kunnen we je vraag helaas niet beantwoorden, en dat zou jammer zijn.)

Datums

Licht op Rouw
6 feb 2025 - 10:00 tot 9 feb 2025 - 17:00

Trainer(s)

Monique Mizee

Prijs: 
€  720,00

incl. overnachting & maaltijden

Trainers

Monique Mizee

Monique Mizee

Sinds 1998 begeleid ik met passie en liefde cliënten in mijn praktijkruimte aan huis. Gestart met uiterlijke verzorging, massage en Reiki, nu zowel individuele begeleiding als relatiebegeleiding.

Ervaringen van anderen

Licht op Rouw – 8 t/m 11 november 2021: Het was een zwaar en emotioneel weekend. En ik ben er uiteindelijk vol in kunnen gaan. Ik wil Monique en de assistenten enorm bedanken voor wat ze voor elkaar hebben gekregen. Ik had nooit verwacht dat het me gingen lukken om deze belangrijke stappen deze dagen te zetten. Het is, als ik er nu op terugkijk, heel waardevol en goed om verder te gaan in mijn proces. Het was een hele fijne groep mensen om dit samen mee te doen. Dank jullie wel allemaal. Mochten er nog twijfels zijn om deel te nemen, het is een echte aanrader. Liefs, Cindy ❤
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.