Licht op Rouw

4-daagse begeleiding en ruimte voor rouw

'Ik liet anderen niet meer dichtbij komen. Alhoewel, alleen nog maar te geven en niet meer door te ontvangen en aan te nemen. Ik sloot mij af door mijn hart te sluiten. Niet meer mijn kwetsbaarheid laten zien. Welkom heten en afscheid nemen met een gesloten hart. Het was mijn manier om me te beschermen, te overleven.

Ik ging het afscheid nemen en rouwen uit de weg wanneer het over mijn eigen verlies ging. Voor anderen was ik er helemaal. Het liefst wilde ik weer leven en iets gaan doen met wat mij was overkomen. Daarbij vergat ik stil te staan bij mijn gemis en te rouwen om mijn verlies.'

Mensen hebben te maken met verlies in het leven. Verlies van een geliefde, een kind, een vriend/in, het verlies van je gezondheid of van een verwachting over het leven die niet wordt vervuld. Maar ook bij abortus en bij een onvervulde kinderwens heb je te maken met een rouw proces.
Voor verwerking van verlies ga je door verschillende fases. Vaak niet keurig in volgorde maar beweeg je heen en weer tussen ongeloof, boosheid en onderhandelen. Met de daarbij horende emoties van verdriet en angst.

Hoe jouw vorm van rouw eruit ziet, is heel persoonlijk. Het is afhankelijk van wat je hebt meegemaakt en hoe je in je verleden bedding van ouders/grootouders hebt ervaren. Hoe zijn je ouders met verlies omgegaan? Is er veel onverwerkte rouw in jouw leven? Dat is allemaal van grote invloed op het verwerkingsproces van jouw verlies. Er is geen hechting zonder rouw…

Wij bieden een cursus die stilstaat bij jouw rouwverwerking, die stilstaat bij dat wat nodig is, in het hier en nu. Waar jij ook bent in je rouwproces en met welke gevoelens je ook rondloopt, je bent welkom!

En nu nog maar alleen
Het lichaam los te laten
De liefste laten gaan
Alleen nog maar het sterke licht
Het rode, zuivere van de late zon
Te zien, te volgen-
en de eigen weg te gaan.

(Maria Vasalis)

Folder Rouwen
 Naast bovenvermelde 4-daagse cursus (in Opoeteren, BE), wordt sinds enkele jaren de workshop Licht op Rouw ook in Nederland (nabij Utrecht) gegeven. Deze cursus duurt 3 dagen (i.p.v. 4), telkens van 10 uur tot 17 uur, zonder overnachting. Afhankelijk van de plek, is er wel/geen gelegenheid om zelf overnachting te regelen.
Hier lees je meer over de 3-daagse Licht op Rouw workshop nabij Utrecht (NL) [link] en eerstkomende data.


Datums

Licht op Rouw
4 nov 2021 - 10:00 tot 7 nov 2021 - 17:00

Trainer(s)

Monique Mizee

Prijs: 
€  620,00

incl. € 292,65 verblijf

Datums

Licht op Rouw – MIDWEEK!
21 feb 2022 - 10:00 tot 24 feb 2022 - 17:00

Trainer(s)

Monique Mizee

Prijs: 
€  620,00

incl. € 292,65 verblijf

Trainers

Monique Mizee

Monique Mizee

Sinds 1998 begeleid ik met passie en liefde cliënten in mijn praktijk ruimte aan huis.

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.