Schanskrant nr. 9 oktober 2018

Nieuwe trainingen

De bomen verkleuren, de bladeren beginnen te vallen en de zon komt later op en gaat weer vroeger onder. Tijd om meer naar binnen te gaan en te bezinnen. Op ons centrum resulteert dit in het ontstaan van nieuwe trainingen. Door naar binnen te gaan, te voelen wat je passie is en hier als trainer uiting aan geven. Zo zijn er mooie nieuwe initiatieven!

NIEUW JAARTRAJECT: De vier seizoenen en rituelen als pad naar verbinding

Geert start op 22 februari 2019 met een traject training rondom de seizoenen. Dit jaartraject is bedoeld voor mensen die geboeid zijn door de wijsheid van de natuur en de betekenis van rituelen en hoe die in onze huidige tijd en levenswijze toegepast kunnen worden. Van 14 t/m 16 december is er een introductie weekend. Deze is ook als los weekend te volgen.

Zit je vast? Spring er uit!

Deze training wordt gegeven door Ineke en Bravon. Een unieke samenwerking tussen helder voelen en weten. In 3 dagen leiden zeven vragen naar jouw volgende stap. Ontdek hoe je problemen kunt omvormen in lonkende perspectieven. Ga met ons op reis en krijg weer controle over je leven. Van 23 t/m 25 november.

Zeg wat je voelt en voel wat je zegt - Keel (chakra 5)

Tijdens het keel verdiepingsblok ga je gericht onderzoeken wat jouw recht is om te spreken en gehoord te worden. Na het ervaren van het keel verdiepingsblok zal je meer in verbinding zijn met jouw werkelijke geluid en de beweging die je daarin al dan niet wil maken. Dit weekend is van 30 november t/m 2 december en wordt gegeven door Maud.

Tussen Liefde en Leegte - training voor singles met een relatiewens

Mogelijk ben je op zoek naar een partnerrelatie en merk je dat je in deze zoektocht steeds tegen dezelfde patronen aanloopt. Vind je het lastig om je met een ander te verbinden? Dit weekend is bedoeld voor singels met een relatiewens, die op een diepere laag hun eigen patronen willen onderzoeken. De training is niet specifiek gericht op dating.
Het weekend is van 11 t/m 13 januari 2019 en wordt begeleidt door Anoek.

Ook in het voorjaar van 2019 starten er nieuwe trainingen. Hierover is in de volgende nieuwsbrief meer te lezen.

Start massage opleiding en de Vasten-verwenweek zijn verzet

De start van de massage opleiding “Masseren vanuit je Hart”, gegeven door Petra, is verzet naar 30 november t/m 2 december. Wil je nog meedoen dan is dit je kans! Wil je eerst kennismaken met de docente en de inhoud van de opleiding dan is daar de gelegenheid voor in het massageweekend van 26 t/m 28 oktober. Ook de Vastenweek is verplaatst naar november. Van 18 t/m 23 november neemt Marjolein de deelnemers mee in de Verwen-vastenweek “Ik hou van mij”!

Greep uit de activiteiten oktober en november

12 t/m 14 oktober Tantra voor Koppels: Wat houdt je tegen je verlangens te leven in het contact en de intimiteit met de ander? Wanneer je verbonden bent met jezelf, kun je je in vrijheid gaan verbinden met de ander. 
26 t/m 28 oktober Vasthouden en Loslaten: Vasthouden is de pool van het aannemen, het intens voelen, de koestering, het exploreren. Loslaten is de pool van het vrijgeven van de energie die in het aannemen en vasthouden verscholen gaat.  
26 t/m 28 oktober Masseren vanuit je hart: Masseren is een manier om de behoefte om aangeraakt te worden te vervullen. In deze dagen kan je kennis maken met de kunst van het aanraken, in een omgeving waar veiligheid en respect voor elkaar voorop staan.
1 t/m 4 november Licht op Rouw: Mensen hebben te maken met verlies in het leven. O.a. verlies van een geliefde, een kind, van je gezondheid. Voor verwerking van verlies ga je door verschillende fase’s. Vaak niet keurig in volgorde maar beweeg je heen en weer tussen ongeloof, boosheid en onderhandelen. Met de daarbij horende emoties van verdriet en angst.
2 t/m 4 november Verbindende Communicatie: Hoe wij communiceren bepaalt in grote mate de kwaliteit van de relaties, die wij met anderen hebben. Communicatie speelt ook een belangrijke rol bij het behalen van onze doelen, zowel privé als op het werk.
2 t/m 4 november Uitgebreid Zweethut weekend: Twee zweethut ceremonies in één weekend. De ceremonie nodigt ons uit om te verbinden. Zowel met dat wat buiten ons leeft zoals de mensen rondom ons heen en de natuur, als met datgene wat leeft binnen in onszelf. 
4 november Herbronningsdag voor mannen: Wij nodigen je uit om de band die in een mannengroep zo voelbaar is, te gebruiken als voedingsbodem voor jouw verdere ontwikkeling.
9 t/m 11 november Mannenworkshop “ Daadkracht met het Hart”: Veel mannen leven op de automatische piloot, totaal los van hun lijf en dus hun kracht! In deze workshop maak je opnieuw contact met die kracht van jouw lichaam. 
10 november Vuurloop: Tijdens een vuurloopceremonie staat de kracht van het vuur centraal en daar onlosmakelijk mee verbonden de thema’s angst, grenzen, veiligheid, moed, wijsheid en verlangen. 

[[{"fid":"1080","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"verbinding vuur","field_file_image_title_text[und][0][value]":"verbinding vuur"},"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"verbinding vuur","field_file_image_title_text[und][0][value]":"verbinding vuur"}},"attributes":{"alt":"verbinding vuur","title":"verbinding vuur","class":"media-element file-default","data-delta":"2"}}]]

Kerstspecials

Nu de zon nog volop schijnt, kunnen we ons voorstellen dat je nog niet bezig bent met de donkere dagen rondom de Kerst en de Jaarwisseling. Toch is het niet meer zo ver weg. Dit is een periode waar veel mensen behoefte hebben aan warmte, verbinding en bezinning. Voel je welkom bij ons en laat je hart verwarmen tijdens een van de Kerstspecials.
20 t/m 23 december: Kerst – “Op adem komen”
22 december: Midwinter-zweethut
27 t/m 30 december: De Langste Nachten
5 januari 2019: Nieuwjaars Vuurloop

Maandelijks terugkerende activiteiten

Vrouwen in het Veld is er vanaf 16 oktober weer op elke derde dinsdagavond van de maand.
18 oktober & 15 november Massage Ontmoetingsavond in Eindhoven en 24 oktober & 28 november in Opoeteren. Voor iedereen die de behoefte voelt om anderen te ontmoeten en samen massages uit te wisselen. Ook als je nog geen massage-ervaring hebt, ben je van harte welkom!

Agenda

Oktober 2018
11 okt    Mannenwerk “De initiatie” – (wachtlijst)
12 okt    Tantra voor Koppels - driedaagse
16 okt    Vrouwen in het Veld
18 okt    Massage Ontmoetingsavond Eindhoven
24 okt    Massage Ontmoetingsavond Opoeteren
26 okt    Vasthouden en Loslaten - driedaagse
26 okt    Masseren vanuit je Hart - tweedaagse
27 okt    Vrouwen-zweethut (wachtlijst)


november 2018
1 nov    Licht op Rouw
2 nov    Verbindend Communiceren
2 nov    Uitgebreid Zweethutweekend
4 nov    Herbronningsdag
9 nov    Mannenworkshop - Daadkracht met Hart
10 nov    Vuurloop
13 nov    Vrouwen in het veld
15 nov    Massage Ontmoetingsavond Eindhoven
16 nov    Echtgenoten / Echt-genieten (Wachtlijst)
16 nov    Emotioneel Lichaamswerk (weekend)
17 nov    Mannen-zweethut
18 nov    Verwen-vastenweek "ik hou van mij"
23 nov    Zit je vast? Spring er uit!
28 nov    Massage Ontmoetingsavond Opoeteren
30 nov    Zeg wat je voelt en voel wat je zegt - Keel (chakra 5)