Vrouwen-zweethut

Zweethutritueel met alleen vrouwen

De zweethut is een Indiaans reinigingsritueel waarin een zuivering plaatsvindt op lichamelijk, emotioneel, rationeel en spiritueel niveau.

Je zit samen met anderen, midden in het bos aan een beek, in een hut gebouwd van wilgentakken overdekt met dekens. Het is er aardedonker met in het midden een kuil in de grond waarin door de vuurvrouw gloeiend hete stenen worden gelegd. Door de warmte ga je zweten en door dit zweten zuiveren we ons.

Er wordt gezongen, verteld, gedeeld en losgelaten. Buiten is een groot vuur waarin de stenen verwarmd worden. Alles binnen dit ritueel heeft betekenis.

In de vrouwenhut kunnen alle dingen die een vrouw bezighouden in haar leven gezegd worden. Door te delen en te (h)erkennen, ontstaat er een veld van zusterschap. Hierbij horen ook lachen, zingen, stilte en tranen.

Geplande data voor vrouwen-zweethutten vind je hieronder, waar je je ook kan aanmelden.

Kerstin Achtenberg neemt je mee in dit mooie ritueel.

Zweethut folder.pdfSPECIAL:  Lang Zweethutweekend voor Vrouwen – vr. 29/okt. 16:00 - zo. 31/okt. 16:00  [Wachtlijst!]

In verbinding met andere vrouwen, diep naar je eigen binnenwereld bewegen en rusten in de schoot van Moeder Aarde. 
Naast het zweethut-ritueel zal je zullen we een aantal mooie oefeningen doen, waarbij de aandacht ligt op het naar binnen keren, de eigenlijke start van de winter, terug naar de bron van Moeder Aarde. In feite een mix van De Magie van de Moederschoot en een Zweethutweekend voor Vrouwen, afgestemd op het seizoen en de stand van de maan.
Er is plaats voor 10 vrouwen. Vooralsnog is dit een eenmalige aanbod.

Wanneer: van vr. 29 oktober 16 uur tot zo. 31 oktober 16 uur
Waar: Cursuscentrum de Schans te Opoeteren (Maaseik, BE)
Aanmelden: Lager op deze pagina, vind je de knop Aanmelden.
Trainers: Kerstin en MeikeEr zijn ook Gemengde zweethutten en hutten alleen voor mannen.Als je vragen hebt, aarzel niet deze te stellen d.m.v. het contactformulier [link], en vermeld je zeker de titel van de cursus in je bericht. Of, als hieronder wel data zijn ingepland voor deze cursus, vind je bij de desbetreffende datum een knop Vraag stellen.

Datums

Vrouwen-zweethut – Lang weekend
29 okt 2021 - 16:00 tot 31 okt 2021 - 16:00

Trainer(s)

Kerstin Achtenberg
Meike Niemeijer

Prijs: 
€  210,00

incl. verblijf
Wachtlijst

Trainers

Kerstin Achtenberg

Kerstin Achtenberg

Het is mijn passie mensen de veiligheid en ondersteuning te bieden om, met de voeten in de modder en het hoofd in de wolken, alle facetten van zichzelf te omarmen.

Meike Niemeijer_Cursuscentrum de Schans

Meike Niemeijer

In 2006 kwam ik voor het eerst op Cursuscentrum de Schans. In de knoop met een aantal facetten in mijn leven zette ik de eerste stappen op het pad van persoonlijke ontwikkeling.

Gerelateerde trainingen
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.