De Langste Nachten

4-daagse workshop tussen Kerst en Nieuwjaar. 

Voor wie?

Voor iedereen die zijn hart wil verwarmen en zich wil bezinnen in de dagen tussen Kerst en Nieuwjaar. Tijdens deze workshop komen we samen op Cursuscentrum De Schans om stil te staan en inspiratie op te doen om verder te gaan. Voor wie in verbinding wil gaan met zichzelf en anderen.

Nachtvuur-Zweethut_CursuscentrumdeSchans

Wat kun je verwachten?

We staan stil bij het afgelopen jaar, waarna je met dankbaarheid op deze periode kunt terugkijken.
We kijken zowel naar de pijnlijke gebeurtenissen, om ze een plek te geven en zachter te laten worden, als naar de menselijke rijkdom en warmte die het jaar ons gebracht heeft. Acceptatie en dankbaarheid bestaan naast elkaar.

Er wordt een eerste stap gezet naar het nieuwe jaar, waarbij je kracht en inspiratie op doet om het komende jaar nog bewuster je hart te volgen en zo je eigen weg te gaan. Al spelenderwijs zijn bezinning en persoonlijke ontwikkeling in het programma opgenomen, zodat er tijdens de cursus ruimte is voor groei, voor genieten en ontspanning.

Je eigen lichaam staat deze dagen centraal. Dat is de plek waar emoties gevoeld of onderdrukt worden, waar spanning vastgehouden of ontladen wordt, waar je ziel thuis is. Dat is de plek waar het feest van het leven een aanvang kan nemen. Door middel van lichaamswerk, meditatie, ademen en massagestructuren komen we weer dichter bij onszelf en ons lichaam, krijgen we meer contact met wie we in wezen zijn.

Tijdens De Langste Nachten bieden we een veilige sfeer, waarin je jezelf kunt zijn en van waaruit je het contact met anderen kunt aangaan. Er zal met aandacht en warmte naar je geluisterd worden. Met oefeningen en rituelen creëren we kracht en moed om vanuit ons hart te leven en onszelf neer te zetten in de wereld. Dit aangevuld met creativiteit en feest vieren, zorgt ervoor dat De Langste Nachten een ervaring wordt die je nooit meer vergeet.

Deze hartverwarmende workshop wordt gegeven door Petra Groeneboer en Pim van Haren.


Petra en Pim bieden ook verschillende cursussen, workshops en trajecten aan met als thema Aanraken in Verbinding, met o.a. massage en bewust aan-raken.Als je vragen hebt, aarzel niet deze te stellen d.m.v. het contactformulier [link], en vermeld je zeker de titel van de cursus in je bericht. Of, als hieronder wel data zijn ingepland voor deze cursus, vind je bij de desbetreffende datum een knop Vraag stellen.

Datums

De Langste Nachten (kerstworkshop)
27 dec 2021 - 10:00 tot 30 dec 2021 - 17:00

Trainer(s)

Petra Groeneboer
Pim van Haren

Prijs: 
€  620,00

incl. € 292,65 verblijf

Trainers

Petra Groeneboer

Al vanaf jonge leeftijd heb ik een passie voor aanraken. Toch ben ik twintig jaar met plezier in de automatisering werkzaam geweest.

Pim van Haren

In 2007 ben ik op Cursuscentrum de Schans gaan Ont-Dekken. Ik had vragen waarvan ik de antwoorden niet meer kon bedenken.

Ervaringen van anderen

De Langste Nachten 2017 bij de Schans met de (h)eerlijke begeleiding van Geert en Petra en met fijne assistenten. De woorden die Geert gebruikt en de energie die hij uitstraalt, maken mij een beetje verslaafd. Echt zalig. Doe daarbij de zachtheid, helderheid en warmte die Petra geeft, dan weet je dat je op de juiste plek bent. Voor mij voelde het als een combinatie van het vieren van een feestje, tussen de feestdagen in december door en even tijd voor mijzelf hebben om het oude jaar en alles wat daarin gebeurde af te sluiten en mij klaar te maken voor het nieuwe jaar. Zien en gezien worden, ontmoeten en gewoon jezelf mogen zijn, maakt deze workshop echt tot een feestje. Dankbaarheid en mooie herinneringen heb ik meegenomen in 2018. [Nota van Cursuscentrum Schans: De huidige trainers van "De Langste Nachten" zijn Petra Groeneboer en Pim van Haren.]
Mijn ervaringen tijdens “De Langste Nachten” december 2017: Op het moment dat ik genoeg begin te krijgen van de korte dagen aan het einde van het kalenderjaar – met weinig licht, veel gestreste activiteiten die nog snel even af moeten, die soms ingewikkelde kerstdagen met familie/vrienden, dan weet ik mij getroost met het vooruitzicht een paar dagen op de Schans door te brengen. Dan kom ik binnen en iedereen is vreemd; er is een zekere afstand, ook al ken ik sommige mensen van eerdere activiteiten. En na vier dagen voel ik me een totaal ander mens. Lichter, vrolijker, getroost en gezien. Weer vol van intensieve ervaringen. Ervaringen die je in deze dagen bewust en intens doorleeft, niet dat gehaast en snel weer naar het volgende van het “normale” leven. Door emoties en gevoelens heengaan, waar ik zo naar verlang: heerlijk voorbij die oppervlakkigheid en terug naar de innerlijke kern van je bestaan. Wat mij vooral goed deed, was het terugblikken op het afgelopen jaar. We kregen daar ruim de tijd voor. Het gaf een mooi en nieuw inzicht. Een opluchtend gevoel, terug kijken met een zekere afstand deed mij enorm goed. En dan die gewoon fijne ervaringen: warmte delen, lekker dansen, het fijne eten, de ontspannen gesprekken. Geen verplichting, wel steeds een uitnodiging om mee te doen. Maar als je geen zin of energie hebt op dat moment: geen probleem. Het mag er allemaal zijn. Mede dankzij de veilige setting en sfeer die Geert en Petra wegzetten, ging ik met een heerlijk gevoel het nieuwe jaar in. [Nota van Cursuscentrum Schans: De huidige trainers van "De Langste Nachten" zijn Petra Groeneboer en Pim van Haren.]
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.