Masseren vanuit je Hart – Opleiding

Massage vervult de fundamentele menselijke behoefte aan aanraking. Een traject waarin aanraken, aangeraakt worden en geraakt worden centraal staan.

Leren masseren

Je leert professioneel masseren aan de hand van klassieke massagetechnieken en technieken van de dynamische massage. Beiden technieken zijn gericht op het opheffen van spanningen in het lichaam. Klassieke technieken zijn grote strijkingen en diepe knedingen. Bij een dynamische massage wordt je op zachte en ritmische wijze gewiegd en gerold.

We oefenen uitgebreid in de opleidingsdagen, waarbij je masseert en gemasseerd wordt. Daarnaast wordt er van je verwacht dat je thuis oefent, zowel in oefengroepjes met je medestudenten als met eigen oefenmodellen.

Vanuit je hart

We besteden ook veel aandacht aan het contact maken met de ander vanuit je hart. Door mensen liefdevol aan te raken ontstaat er een contact waarin heling kan plaatsvinden. Daarbij is volledige aanwezigheid belangrijk. Dit kan zowel lichamelijke als emotionele processen op gang brengen, ook bij wie masseert.

Daarom is het leren omgaan met eigen processen een belangrijk onderdeel van de opleiding. Hiervoor kan je rekenen op de veilige bedding en liefdevolle ondersteuning van de docent en haar team.

Wat je leert in deze opleiding

  • op een rustige manier een ontspannende massage te geven, in een omgeving waar veiligheid en respect voor elkaar voorop staan
  • technieken van de klassieke massage met olie en de dynamische massage
  • contact maken met de ander vanuit je hart, om vanuit je eigen aanwezigheid op een liefdevolle en zorgzame manier te kunnen masseren
  • genieten van zowel het geven als het ontvangen van een massage
  • omgaan met je eigen emotionele processen
  • de beginselen van de Geweldloze Communicatie, de taal van het hart
  • over de diverse karakterstructuren, hun overtuigingen en hun fysieke kenmerken

Met de volgende link vind je meer praktische informatie.

Datums

27 sep 2019 - 10:00 tot 29 sep 2019 - 17:00
15 nov 2019 - 10:00 tot 17 nov 2019 - 17:00
23 jan 2020 - 10:00 tot 26 jan 2020 - 17:00
20 mrt 2020 - 10:00 tot 22 mrt 2020 - 17:00
15 mei 2020 - 10:00 tot 17 mei 2020 - 17:00

Trainer(s)

Petra Groeneboer

Prijs: 
€ 2.648,50

incl. € 1073,50 verblijf

Trainers

Petra Groeneboer

Petra Groeneboer

Al vanaf jonge leeftijd heb ik een passie voor aanraken. Toch ben ik twintig jaar met plezier in de automatisering werkzaam geweest.

Elsje (studente 2017-2018) schrijft:
"Ik had een droom deze nacht: een beeld van overgang en hoop bezorgde mij levensenergie tot in elke vezel van mijn lichaam. Dit punt bereik ik na het beëindigen van de opleiding “masseren vanuit het hart”. Een jaar uit mijn leven die ik tot de toppers van mooiste herinneringen reken. Een jaar van groeien in kracht door het kwetsbare er helemaal te mogen laten zijn. Ik voel me nu helemaal klaar om mijn passie neer te zetten. Te leven en masseren vanuit mijn hart! "

Ervaringen van anderen

Wat je leert in deze opleiding onderschrijf ik met heel mijn hart! De grote kracht voor mij is - naast het leren masseren - vooral de aandacht voor de individuele processen. Hoe ga ik om met de dingen die bij mij aangeraakt worden, terwijl ik aan de tafel sta en in verbinding ben? Door te leren hoe dat kan, is het vertrouwen in mezelf gegroeid en kan ik nog meer aanwezig zijn. Ik heb ontdekt, dat aanraken mijn passie is en ben er nu klaar voor, om een eigen praktijk te starten. Daar ben ik heel erg blij mee en voel me super dankbaar!!
Ik heb het afgelopen jaar de opleiding "Masseren vanuit je hart" gevolgd. Ik heb allerlei technieken geleerd en geoefend. Maar wat ik bovenal geleerd heb is om helemaal te verbinden met de 'gemasseerde'. Vanuit mijn hart, via mijn handen. Een persoonlijk proces, waarin er zaken aangeraakt worden die in eerste instantie niets met massage te maken lijkt te hebben. Maar die wel los gemasseerd worden. Hoe helend en bijzonder. De groepsdynamiek doet de rest. Ieder loopt zijn/haar eigen pad, met Petra Groeneboer als ervaren trainster. Oog en oor voor iedereen, met empathie en spiegelend en respectvol confronterend indien nodig. Een aanrader!
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.