In beweging - Schanskrant februari 2022

Onderwerpen in deze Schanskrant zijn:

Quote_CarlGustavJung_CursuscentrumdeSchans

De Schans in beweging

We zijn al een poos geleden weer gestart met het geven van cursussen, en merken dat alles nu echt weer op gang komt en we op volle toeren draaien. Zeker nu ook het cursusgebouw de Hoeve weer in gebruik is.
De afgelopen twee jaar is een tijd van bezinning geweest. Dit heeft gemaakt dat er trainers en andere mensen, die actief zijn voor de Schans, een nieuwe keuze hebben gemaakt en de Schans gaan verlaten.

  • Jos Duchateau, die liefdevol en met aandacht, de massage ontmoetings­avonden heeft gegeven, gaat genieten van zijn pensioen.
  • Meike Niemeyer, die tijdens de lockdown het initiatief heeft genomen om online activiteiten aan te bieden en daarmee veel mensen de verbinding met de Schans hebben kunnen behouden, gaat een nieuw avontuur tegemoet als (mede)eigenaar van Art of Life, en
  • Lubbert, onze kok, staat op een kruispunt in zijn leven en weet nog niet welk pad hij gaat lopen. Je kunt hem nog wel tegenkomen, omdat hij weer in het kasteel woont.

Alle drie zijn we dankbaar voor hun inzet en trouw aan de Schans en wensen hen een mooie toekomst tegemoet.

Els-Bloemen_CursuscentrumdeSchans
Els Bloemen
  
  • Kerstin gaat stoppen met het geven van de reguliere vrouwen-zweethutten. Vanaf maart draagt zij het stokje over aan Els Bloemen, die ook samen met Ton, de gemengde zweethutten begeleidt. Kerstin zal in de toekomst wel nog vrouwen-zweethutten begeleiden op aanvraag of rond specifieke thema's.


En bij afscheid komt er voor andere mensen ruimte voor een nieuw begin. Naast Els, willen we ook het nieuwe keukenteam welkom heten. Voor Lubbert komt er niet één kok terug, maar een hele kookploeg, die bestaat uit: Thomas, Pleun en Jolanda. Zij zullen in de toekomst, ieder op hun eigen wijze, zorgen voor de inwendige mens.

Opendeurdag en Zomers Zijn

We zijn volop bezig met het organiseren en voorbereiden van de komende Opendeurdag en het Zomers Zijn vakantieprogramma.

We zijn zeer verheugd dat we, sinds de laatste opendeur in september 2019, je weer kunnen uitnodigen voor de opendeurdag op maandag 18 april (tweede paasdag). We verwelkomen je op ons prachtige terrein met de gerenoveerde Hoeve. Op deze dag kun je vrijblijvend kennismaken met onze trainers en ons aanbod. Zet de datum alvast in je agenda!

Ook de voorbereidingen voor Zomers Zijn van zondag 24-juli t/m zondag 7-augustus zijn in volle gang. Er zullen voor alle leeftijden activiteiten zijn, van jong tot oud. Zeer binnenkort wordt het programma bekendgemaakt en worden de inschrijvingen geopend.

Greep uit het aanbod van februari en maart

In januari kon, wegens privé omstandigheden van de trainer, het volgeboekte basis-weekend Emotioneel Lichaamswerk® helaas niet doorgaan. Gelukkig hebben we een nieuwe datum gevonden en is het weekend is verschoven naar vr. 25 februari. Helaas kunnen niet alle deelnemers op deze datum meedoen. Hierdoor is er weer plaats vrijgekomen om je in te schrijven.

Vr. 25-feb. – Emotioneel Lichaamswerk® ELW – Basis: In een veilige omgeving wordt veel aandacht geschonken aan bedding en word je gesteund om oude gewoontes los te laten. Er zal meer innerlijke rust ontstaan, zodat je vanuit vrijheid anders op situaties kan gaan reageren.

Ma. 21-feb. – Licht op Rouw: Een cursus die stilstaat bij jouw rouwverwerking, en wat nodig is, in het hier en nu. Heb jij te maken gehad met verlies in het leven? Verlies van een geliefde, een kind, een vriend/in, het verlies van je gezondheid of van een verwachting over het leven, die niet werd vervuld.

Vr. 11-mrt. – Oosterse wijsheid & Westers inzicht – Qigong en meer!: ChiNeng Qigong is Chinese yoga, mindfulness en beweging in één, en laat de levensenergie weer stromen. Familie-opstellingen zetten we in om patronen inzichtelijk te maken. Door de zachte kracht van ChiNeng en de liefdevolle blik van opstellingen, kom je nader tot jouw kern.

Vr. 18-mrt. – Aanraken in Verbinding – voor Vrouwen: Voor vrouwen die graag in verbinding zijn met andere vrouwen. Drie dagen vol met aanraken, geraakt worden, zachtheid, rust, verbinding met jezelf en met elkaar. Dit alles vindt plaats in een omgeving waar veiligheid en respect voor elkaar voorop staan.

Vr. 18-mrt. – Mannenwerk – Boosheid en Verbinding: In deze training ga je stapsgewijs met je boosheid aan de slag. Ruimte maken in je lichaam door geblokkeerde energie in beweging te brengen, en om te zien welke behoefte achter jouw boosheid ligt. De energie die hierdoor in je vrijkomt, kun je gaan inzetten ter bescherming van wat voor jou waardevol is. Dit alles binnen de veilige bedding van een mannengroep.

Collage_nwsbr_2021-02_aanbod_CursuscentrumdeSchans

Er zijn nog enkele plaatsen in het traject De Ont-dekkingstocht, die op 25 februari van start gaat. Mocht je nog twijfelen, meld je dan nu aan of neem contact op als je vragen hebt.

Afronden "Adopteer een dakpan"-actie

Tijdens de online veiling van vorig jaar is de actie Adopteer een dakpan gestart, dat een groot succes geworden is. 454 dakpannen hebben een meter en peter gevonden. Aan alle dakpan-bezitters en de mensen die de actie (technisch) mogelijk hebben gemaakt en ervoor zorgden dat de peters en meters hun adoptie-certificaat mochten ontvangen: een hele grote DANKJEWEL. Jullie hebben bijdrage aan de warme, gezellige sfeer, waarmee we de Hoeve hebben kunnen inrichten.

De Hoeve na de verbouwing

Nu de verbouwing nagenoeg af is, presenteren we elke maand een van de vernieuwde ruimtes.

Deze maand de nieuwe eetzaal van de Hoeve. Deze is nu op de plek waar vroeger de keuken was. Het is nu een gezellige hoek geworden, waar iedereen aan één lange tafel kan zitten . Het onbewerkte stuk muur in de hoek, laat diverse lagen verf uit de verschillende perioden van de Hoeve zien. Hiermee is de historie van het gebouw goed voelbaar. De eethoek heeft een open verbinding met de open haard, die ook in zijn oorspronkelijke staat is gebleven.

Nieuwe-eetzaal_Hoeve_CursuscentrumdeSchans

Agenda

Februari 2022
za. 19-feb. Vrouwen-zweethut
ma. 21-feb. Licht op Rouw (Midweek!)
vr. 25-feb. START traject – De Ont-dekkingstocht
vr. 25-feb. Emotioneel Lichaamswerk® ELW – Basis
Maart 2022
di. 08-mrt. Vrouwen in het Veld – vrouwenavond
vr. 11-mrt. Oosterse wijsheid & Westers inzicht – Qigong en meer!
vr. 11-mrt. Emotioneel Lichaamswerk® ELW – Verdieping!
vr. 18-mrt. Aanraken in Verbinding – voor vrouwen
vr. 18-mrt. Mannenwerk – Boosheid en Verbinding
za. 19-mrt. Vrouwen-zweethut
vr. 25-mrt. Tantra voor Vrouwen (Wachtlijst)

April 2022

vr. 08-apr. Emotioneel Lichaamswerk® ELW – Basis
za. 09-apr. Vuurloop weekend
di. 12-apr. Vrouwen in het Veld - vrouwenavond
ma. 18-apr. OPENDEURDAG
vr. 22-apr. Tantra (Wachtlijst voor mannen)
do. 28-apr. De Magie van de Moederschoot – voor vrouwen
vr. 29-apr. Aanraken in Verbinding

Als je graag wil deelnemen aan een cursus, laat de vermelding wachtlijst je dan niet weerhouden. Je kunt je wel aanmelden en mocht er plaats vrijkomen, dan nemen we meteen contact met je op en kun je ons laten weten of je nog kan en wil deelnemen. De annuleringsvoorwaarden zijn dan nog niet van toepassing.

We hopen je binnenkort te ontmoeten bij één van onze cursussen!

Cursuscentrum de Schans – Samen thuiskomen bij Jezelf

ZomersZijn2022_collage_datum_CursuscentrumdeSchans


Bekijk de online versie van deze februari Schanskrant.
Vorige uitgaven van de Schanskrant.

facebook.com/cursuscentrumkasteeldeschans