Een warme deken – Schanskrant juli 2022

Onderwerpen in deze Schanskrant zijn:

DeZonOp_DiggyDex_CursuscentrumdeSchans

Een warme deken

Op dit moment valt de temperatuur als een warme deken over je heen. Ook de sfeer op de Schans wordt vaak vergeleken met een warme deken. Deze zomer tijdens Zomers Zijn zullen we op zaterdagavond de zon onder dansen met een spetterend dansfeest en op vrijdagavond de warmte onder onze voeten voelen tijdens de vuurloop.

De schoolvakanties zijn begonnen in België en ook in Nederland zijn in een deel van het land de vakanties gestart. Zomers Zijn 2022 komt steeds meer in zicht: v a k a n t i e v i e r e n  op De Schans met voor elk wat wils. We zijn bijna volgeboekt!

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar in week 1 bij de Jongeren (16 t/m 18 jaar) en week 2 bij de Jongvolwassenen (19 t/m 23 jaar). Voor volwassenen zijn er nog een paar plekken.

Zomers Zijn – 24-31 jul & 31 jul-07 aug

Zomers Zijn betekent één of twee weken verblijven –Zijn– op het domein van De Schans, met een gevarieerd programma aan dagelijkse workshops en ruimte voor invulling van eigen activiteiten. Vakantie vieren, genieten van ontspanning, plezier maken, nieuwe mensen ontmoeten en oude bekenden.

Op zondag is het aankomen en kennismaken. Van maandag t/m vrijdag zijn er diverse workshops. In het weekend een vuurloop en dansfeest om de week af te sluiten.

Greep uit het aanbod van het najaar

Vr 09 sep – NIEUW Rituelen intensive 3-daagse: waar je, met elkaar, een verbindende reis gaat maken vanuit je hoofd via het hart naar je ziel. Drie prachtige dagen waarin je diepgang zal vinden door middel van een zweethut-ceremonie, het zelf bouwen van een sjamanen­drum en een vuurloop­ritueel.

Vr 09 sep – Verbindende Communicatie 3-daagse: Terug van weggeweest. Alles wat zich tussen mensen afspeelt gaat via communicatie. Hoe wij communiceren bepaalt in grote mate de kwaliteit van de relaties, die wij met anderen hebben. Communicatie speelt ook een belangrijke rol bij het behalen van onze doelen, zowel privé als op het werk.

Vr 23 sep – Binnenstebuiten – Open je hart: klink, zing en verbind!: Mag jij er zijn met jouw eigen geluid? Mag jouw stem er zijn? Uit jij jezelf voluit? Hoe wil jij gezien en gehoord worden? In dit weekend onderzoek je de thematiek van jezelf inhouden en brengt dat wat in jou leeft naar buiten. Je voelt de verbinding met jezelf en ervaart de vrijheid van expressie!

Nieuwsbrief-collage_2022-07_Aanbod2_CursuscentrumdeSchans

De Hoeve na de verbouwing

Nu de verbouwing nagenoeg af is, presenteren we elke maand een van de vernieuwde ruimtes.

Na bijna anderhalf jaar aan de binnen- en buitenkant van cursusgebouw de Hoeve te hebben gewerkt is het nu tijd voor de omgeving. We zijn begonnen aan de voorbereidingen voor het nieuwe badje en deze week is de ondergrond voor het nieuwe terras aan de voorzijde van de Hoeve gelegd. Dat er al water in het gat voor het badje staat betekend helaas niet dat het al af is... Dat is alleen bedoeld om de grond te laten zakken zodat de betonplaat gelegd kan worden.

Nwsbr_2022-07_Hoeve-buiten_CursuscentrumdeSchans

Agenda

Juli 2022
zo 24-jul Zomers Zijn week 1 – Volwassen & Kinderen (t/m 15 jaar)
zo 24-jul Zomers Zijn week 1 – Jongeren (16 t/m 18 jaar)
zo 31-jul Zomers Zijn week 2 – Volwassen & Kinderen (t/m 15 jaar)
zo 31-jul Zomers Zijn week 2 – Jongvolwassenen (19 t/m 23 jaar)
   
September 2022
vr 09-sep TERUG  Verbindende Communicatie 3-daagse
vr 09-sep Emotioneel Lichaamswerk® ELW – Basis
vr 09-sep NIEUW  Rituelen intensive 3-daagse
do 15-sep START  Traject – Je Seksualiteit als Bron
vr 16-sep Tantra Massage [nog plek voor 1 vrouw]
vr 23-sep Echtgenoten / Echt-genieten – Intro
vr 23-sep Binnenstebuiten – Open je hart: klink, zing en verbind!
do 23-sep De Magie van de Moederschoot
za 24-sep Mannen-Zweethut (weekend)
do 29-sep De Magie van de Moederschoot
vr 30-sep Emotioneel Lichaamswerk® ELW – Verdieping!
   
Oktober 2022
do 06-okt Mannenwerk – De Initiatie
vr 07-okt Tantra voor Koppels
vr 14-okt Aanraken in Verbinding – 3-daagse
za 15-okt Vrouwen-zweethut (weekend)
do 20-okt Opstellingen en Qigong
vr 28-okt De Ont-dekking – Een nieuwe stap
za 29-okt Gemengde Zweethut-weekend

Als je graag wil deelnemen aan een cursus, laat de vermelding wachtlijst je dan niet weerhouden. Je kunt je wel aanmelden en mocht er plaats vrijkomen, dan nemen we meteen contact met je op en kun je ons laten weten of je nog kan en wil deelnemen. De annulerings­voorwaarden zijn dan nog niet van toepassing.

We hopen je binnenkort te ontmoeten bij één van onze cursussen!

Cursuscentrum de Schans – Samen thuiskomen bij Jezelf

ZomersZijn2022_collage_datum_CursuscentrumdeSchans


Bekijk de online versie van deze juni Schanskrant.
Vorige uitgaven van de Schanskrant.

facebook.com/cursuscentrumkasteeldeschans