Rituelen intensive 3-daagse

Intensief rituelen-weekend voor mannen en vrouwen

Heb je ooit wel eens een zweethut ceremonie gedaan? Of een vuurloop­ritueel?
Een drum maken? Of is het een lang gekoesterde wens dat nog staat te trappelen.

Rituelen-intensive_zweethut-vuurloop-drum-bouwen_CursuscentrumdeSchans

Deze rituelen intensive is een 3-daagse waar je, met elkaar, een verbindende reis gaat maken vanuit je hoofd via het hart naar je ziel.

Drie prachtige dagen waarin je diepgang zal vinden door middel van een zweethut-ceremonie, het zelf bouwen van een sjamanen­drum en een vuurloop­ritueel.

Zweethut-ceremonie

Deel in de zweethut wat is geweest, laat los wat niet meer dient. Maak schoon, ruim op, geef het mee aan het water.

Drum bouwen

Zoek het ritme van je hart, leg het vast in je drum en laat het anderen horen.

Vuurloop

Leg het vuur aan je schenen en maak de keuze om jouw intentie in de wereld te zetten. Samen met je drum, jouw kloppend hart. Samen met de groep, samen met De Schans.

Zweethut-weekend_CursuscentrumdeSchans

Deze intensive wordt geleid door onze beide zweethut- en vuurloop­begeleiders, Els Bloemen en Ton de Pagter van Maris. Verbindingsman Eric Jacobs neemt je mee in het bouwen van de drum.

Drie sterke krachten die ieder vanuit hun eigen passie en ervaring jou een veilige en zeer bijzondere ervaring voor het leven bieden.

Je zal genieten van het koele stromende water in de Bosbeek, de zachte schaduw in het bos en de warme zon op het veld.

Gun jezelf deze uitzonderlijke ervaring. We willen de groep klein houden om iedere deelnemer de volle aandacht te kunnen geven. Er zijn 12 plaatsen beschikbaar. Het weekend gaat door vanaf 8 deelnemers.

Je vernacht in de Yurt (of in je eigen tentje, camper, caravan).
In de deelnameprijs is inbegrepen: alle maaltijden; koffie, thee en fruit; de 3 rituelen; overnachten in de Yurt (geen korting voor overnachten in tent of camper).
Erik-Jacobs_CursuscentrumdeSchans

Ik ben Erik Jacobs, een gelukkig getrouwde man met twee prachtige zonen. "Dromen, durven en doen" is mijn levensmotto.

Na een burn-out in 2015 wilde ik mezelf terugvinden. In de mannen 4-daagse en het mannenjaartraject (als deelnemer en daarna als assistent) op Cursuscentrum De Schans kreeg ik een nieuwe naam: Verbindingsman. Die naam draag ik al jaren met veel fierheid.

Tijdens mijn zoektocht leerde ik vuurlopen, een zwaard smeden. Ik nam deel aan Indiaanse zweethutten en ceremonies. Ik maakte ook zelf een Healing Drum. Mijn droom ontkiemde: dit kon ik zelf ook.

Een Healing Drum zoekt zijn eigenaar. En niet andersom. De ziel van het dier kan je verder helpen en begeleiden. Hoe je je Healing Drum behandelt, zegt veel over hoe je jezelf behandelt. Mijn Healing Drum heeft me al veel geholpen op mijn levenspad. Het ritme van de maan werd mijn levensritme.

Eind 2019 maakte ik in het Peerdsbos in Schoten een spiraal van dennenappels. Voorbijgangers maakten de spiraal maar zelden stuk - tot ieders verbazing. De dennenappels maakten plaats voor mos. Deze plek groeide uit tot een mooie thuisbasis om te mediteren en nog een andere passie te beoefenen: Healing Haka. De Maori-dans is een zachte, krachtige dans, met ongelooflijk veel oerkracht, gestoeld op eeuwenoude tradities. Intussen ben ik Guardian van de "Pou Uira Healing Haka" en van de "Uri Marama Toa”. Ikzelf oefen dagelijks hun meditaties, liederen en Haka’s.

Het Healing Drum bouwen is een passie geworden en tijdens mijn workshops Healing Drum bouwen kan ik mijn kennis over de Healing Drum en Maori cultuur volop delen. Zo blijft het evenwicht van geven (Drum bouwen en workshops geven) en nemen (Maori kennis vergaren en zelf ontplooiing) mooi in balans.

Ik wens jullie veel liefde of zoals de Maori's het zeggen: Arohanui.
In de deelnameprijs is inbegrepen: alle maaltijden; koffie, thee en fruit; de 3 rituelen; overnachten in de Yurt (geen korting voor overnachten in tent of camper).

Els en Ton geven zweethutten en vuurlopen ook als afzonderlijke workshops (weekends). Het overzicht, data en meer info vind je onder rituelen.► Als je vragen hebt, aarzel niet deze te stellen d.m.v. het CONTACTFORMULIER [link], en vermeld je zeker de titel van de cursus in je bericht. (Stel geen vragen in het veld "Deel je ervaringen", onderdaan deze pagina. Daar kunnen we je vraag helaas niet beantwoorden, en dat zou jammer zijn.)

Op dit moment zijn er nog geen cursussen ingepland.

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.