Schanskrant nr. 9 september 2019

Een warm welkom op onze opendeurdag!

Mocht je voor dit weekend nog geen plannen hebben dan kan een bezoek aan onze opendeurdag een mooie invulling van je vrije zondag zijn. 

We willen je uitnodigen voor onze opendeurdag op zondag 15 september. Vanaf 9.30 uur staat de "deur" open en de koffie/thee klaar! Van 10.00 tot 16.30 kan je kennismaken met ons cursuscentrum. In alle gebouwen worden korte workshops van een uur gegeven. Hier kun je aan den lijve ervaren wat de inhoud van de diverse trainingen is en onze trainers ontmoeten. Je kunt de sfeer proeven, genieten van de natuur, een kijkje nemen bij de zweethut en je laten masseren in de Yurt. 

Er is catering met koffie/thee, diverse drankjes, soep en broodjes. 

De toegang is gratis en je hoeft je niet vooraf aan te melden.

Bij deze het definitieve programma:

9.30 Deur open
10.00   Vasthouden en Loslaten Kirstin/Geert H
Tantra Yvonne/Norbert
Verbindende Communicatie San
11.15 De Kracht van Vrouwen Kerstin
Mannenwerk & Tocht n huis    Marcel/Fred
Emotioneel Lichaamswerk Maud
12.30 Tantra voor Vrouwen Monique
De Ont-dekking(tocht) Jannie
Aanraken in Verbinding Petra
13.30 Lunchpauze tot 14.15
14.15 Licht op Rouw Monique
Je seksualiteit als Bron Kerstin/Marcel
Emotioneel Lichaamswerk Maud
15.30 Echtgenoten/Echt-genieten Monique/Albert
Op Adem komen Jannie/Maud
Zweethut-ritueel Kerstin/Ton
16.45  Einde

Heel de dag door tot 15.30

  • in de Yurt - korte massages van 15 min..
  • bij de zweethutplek - brandend vuur en uitleg over zweethut-ritueel

Greep uit de activiteiten van september en oktober

13 sep NIEUW Aanraken in Verbinding – Introductiedag jaartraject: Deze dag is bedoeld voor eenieder die benieuwd is naar het jaartraject. Het biedt je de mogelijkheid om kennis te maken met de trainer, haar werkwijze alsook de massage die je zal gaan leren.

20 sep Tantra - driedaagse: In deze driedaagse word je meegenomen in een reis langs je eigen grenzen. Je onderzoekt hoe jij contact maakt en hoe je dat in het verleden zo geleerd hebt. Je herkent je blokkades en je voelt daarin wat jouw eigen verlangens zijn.

27 sep START Aanraken in Verbinding – Jaartraject: Een training over aanraken, aangeraakt én geraakt worden. Aanraken is een basisbehoefte. Toch is het zeker niet voor iedereen vanzelfsprekend dat daarin voldoende is voorzien. Gemis hiervan heeft grote gevolgen voor je lichamelijk en geestelijk welzijn. In dit traject van 5 blokken gaan we heel veel aanraken en aangeraakt worden in een veilige omgeving. Je gaat leren masseren met een open hart.

1 okt   De Ont-dekking driedaagse - leef je jouw leven?: Herken je dat je teveel verantwoordelijkheden op je schouders neemt? Dat jij je aanpast aan de verwachtingen die anderen van je hebben? Dat je het moeilijk vindt om steun te vragen en te ontvangen? In deze training wordt jij je bewust van hoe jouw geschiedenis invloed heeft gehad op hoe je nu in het leven staat. Je leert stappen te maken om jouw eigen leven vorm te geven.

3 okt Magie van de Moederschoot - vrouwen training: Je krijgt inzicht in jouw ontwikkeling tot vrouw. Waar ga je echt jouw eigen weg in je relaties, in je werk, seksualiteit, naar je kinderen toe etc. en waar volg je (soms onbewust) het spoor van je moeder? 

11 okt Van hard naar hart - Hart (chakra 4): Tijdens het HART verdiepingsblok ga je gericht onderzoeken wat jouw recht is om geliefd te zijn. Hoe kun je van een ander houden als je niet van jezelf houdt?

Kennismakingsavonden in Eindhoven

In het najaar starten er weer avondcursussen in Eindhoven. Vooraf aan deze cursussen zijn er kennismakingsavonden gepland:
17 september Emotioneel Lichaamswerk (ELW) en op 18 september Tantra.
Op deze avonden kun je kennismaken met de trainers en ga je ervaren wat ELW en/of Tantra jouw kan geven. De kennismakingsavonden zijn van 19.30 - 22.00 uur. Deze zijn gratis en vrijblijvend. 

Trajecttrainingen

Naast de trajecttrainingen die in september starten zijn er in dit jaar nog 2 trajecten:
8 november De Ontdekkingstocht - Leef je jouw leven?: Ontdekken hoe je verstrikt zit in je familiesysteem en welke stappen jij kunt zetten om jouw leven te leven! 
12 december: Tocht naar Huis – traject voor mannen: thuis komen bij jezelf, je vader en bij de mannen!

Maandelijks terugkerende activiteiten

Ook in het najaar zijn er weer Massage Ontmoetingsavonden gepland. Voor iedereen die de behoefte voelt om anderen te ontmoeten en samen massages uit te wisselen. Voor de snelle beslissers: de eerstvolgende is woensdag 11 september!
Op 17 september start "Vrouwen in het Veld". Elke maand komen vrouwen een avond bij elkaar om met aandacht te 'Zijn' bij wat er in ons leeft op dat moment. Om elkaar te steunen en te voeden.
Zowel de massage als de vrouwen vinden plaats op De Schans.

Agenda

september 
11 sep   Massage Ontmoetingsavond Opoeteren
13 sep   Aanraken in Verbinding – Introductiedag jaartraject
15 sep   Opendeurdag
17 sep   Vrouwen in het veld
17 sep   Info-avond Emotioneel Lichaamswerk Eindhoven
18 sep   Info-avond Tantra Eindhoven
20 sep   Tantra - driedaagse
21 sep   Mannengilde weekend
26 sep   Mannenwerk - De Initiatie (Wachtlijst)
27 sep   Aanraken in Verbinding – Jaartraject

oktober 
1 okt    De Ont-dekking driedaagse - Leef jouw leven!
1 okt    Emotioneel Lichaamswerk Avondcursus Eindhoven
2 okt    Tantra Avondcursus
3 okt    De Magie van de Moederschoot
4 okt    Echtgenoten / Echt-genieten
9 okt    Massage Ontmoetingsavond Opoeteren
11 okt   Van hard naar hart - Hart (chakra 4)
25 okt   Aanraken in Verbinding - Massage driedaagse voor Koppels