De Tocht naar Huis

Mannen jaartraject

Persoonlijk leiderschap

In de ‘Tocht naar huis’ staat persoonlijk leiderschap centraal. Om man te worden moeten wij het huis van onze ouders verlaten. Eenmaal man geworden, kunnen wij weer terugkeren naar huis.

Initiatierituelen in veel culturen zijn vaak pijnlijk. Dit symboliseert meestal de pijn van het verlies van de eenheid met de ouders en hierdoor de geboorte van de nieuwe man.

Veel sprookjes en mythes (denk aan Parcival, maar ook aan Klein Duimpje) vertellen over de tocht van de held. Het is het verhaal van de ontdekkingstocht van de innerlijke wereld, het verhaal van het fundamentele veranderingsproces dat zich afspeelt bij de man die bewust op weg gaat om zijn levensopdracht te vervullen. De hoofdpersoon verlaat zijn huis om zijn missie in de wereld te vervullen. Na een tocht met veel beproevingen kan hij als man naar huis terugkeren.

Tijdens de ‘Tocht naar huis’ werken we het thema `thuiskomen' op verschillende manieren uit.

Thuiskomen bij jezelf

Thuiskomen bij jezelf gaat over het nemen van je lot en het bepalen van je bestemming. Veel sjamanistische tradities kennen geen woord voor problemen. Dat wat wij een probleem noemen, zien zij als een taak. Vanuit deze visie zullen wij wat we tijdens de training tegenkomen, gaan benaderen. Om je taak te vervullen, heb je kracht nodig. Om je taak tot een goed einde te brengen, heb je helderheid nodig. Vuur is het symbool van kracht. Het zwaard is het symbool van helderheid. Tijdens de training zal elke man het vuur gebruiken om zijn eigen zwaard te smeden. Dit zwaard zal vervolgens bij veel meditatieoefeningen gebruikt worden.

Thuiskomen bij je vader

Thuiskomen in de wereld van je vader gaat over de band die je hebt met je vader, het erkennen van zijn rol in jouw leven en het tonen van dankbaarheid, om van daaruit afscheid te kunnen nemen als zoon en je plaats als man in te nemen. Thuiskomen in de wereld van de man gaat over de dynamiek individu versus groep, om jouw eigen plaats als leider in te nemen.

Thuiskomen bij de mannen

Leiderschap en lidmaatschap krijgen veel aandacht. Wanneer laat ik mij dragen door de mannengemeenschap? Kan ik rusten in de bedding van mijn broeders en hieruit kracht putten om verder te gaan? Hoe blijf ik trouw aan mijzelf ongeacht wat er in mijn omgeving gebeurt? Hoe kan ik een inspiratiebron voor mijzelf en mijn omgeving zijn?

Mannen zwaardsmeden

De training

De Vuur en ijzer staan symbool voor kracht. Iedere man smeedt zijn eigen zwaard. Tijdens het proces van smeden wordt de helderheid toegevoegd aan de kracht. Tijdens een initiatieritueel worden kracht, helderheid, de dienende taak en persoonlijk leiderschap bijeen gebracht.

Tenslotte: Het menselijk contact gaat niet via woorden. Het wordt gevoeld en geleefd. Het heeft met bezieling te maken. De trommel is een oeroud symbool van communicatie en bezieling. Tijdens deze training maakt iedere man zijn eigen sjamanentrom.

De jaartraining werkt veel met systemisch werk en rituelen. Het traject ‘Tocht naar huis’ bestaat uit 17 dagen verdeeld over 5 blokken.

Datums

12 dec 2019 - 10:00 tot 15 dec 2019 - 17:00
24 jan 2020 - 10:00 tot 26 jan 2020 - 17:00
12 mrt 2020 - 10:00 tot 15 mrt 2020 - 17:00
24 apr 2020 - 10:00 tot 26 apr 2020 - 17:00
12 jun 2020 - 10:00 tot 14 jun 2020 - 17:00

Trainer(s)

Marcel Swelsen

Prijs: 
€ 2.994,50

incl. € 1154,50 verblijf

Trainers

Marcel Swelsen

Marcel Swelsen

Ik ben mijn beroepsleven begonnen als muzikant en zelfstandig ondernemer. Ruim 20 jaar speelde ik in verschillende bands en had ik mijn eigen geluidsstudio en boekingskantoor.

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.