Schanskrant nr. 2 februari 2020

Ontluiken 

De betekenis van ontluiken is opengaan, bloeien. De natuur is aan het ontluiken. Evenals ons cursuscentrum. De voorbereidingen voor de opendeurdag en het Vakantieavontuur zijn in volle gang. De Schans bloeit, met nieuwe trainers die zich met ons verbinden en die worden ingesloten binnen ons team en met nieuwe trainingen zoals Oosterse wijsheid & Westers inzicht – Qigong en meer!, Het pad naar Intimiteit (voor jongvolwassenen t/m 29 jaar) en Vrouwenkracht - trajecttraining voor vrouwen
Met ons hele aanbod van trainingen willen wij mensen ondersteunen en inzicht geven in hun proces van ontluiken. 

Greep uit de trainingen in februari en maart

14 februari Verbindend Communiceren 3-daagse: Alles wat zich tussen mensen afspeelt gaat via communicatie. Hoe wij communiceren bepaalt in grote mate de kwaliteit van de relaties die wij met anderen hebben. In de training ga je oefenen om niet te blijven steken bij de oordelen die je hebt en ga je de gevoelens en behoeften die eronder liggen te ontdekken.

14 februari De Ont-dekking 3-daagse: d.m.v. opstellingen en innerlijk kindwerk, ontdek je hoe jouw geschiedenis invloed heeft gehad op hoe je nu in het leven staat. Je zet stappen om je eigen leven vorm te geven. Van je 'gebonden' voelen aan je familiesysteem ga je 'verbinding' voelen. Er ontstaat ruimte en vertrouwen om je eigen keuzes te maken.

21 februari Emotioneel Lichaamswerk (weekend): We gebruiken het lichaam als meest directe instrument. Door de focus naar het lichaam te brengen en het hoofd juist los te laten kan er veel waardevolle informatie opgedaan worden, vaak meer dan het hoofd ooit kan bedenken.

22 februari NIEUW Mannenwerk - Boosheid en Verbinding 2-daagse: Hoe verleidelijk en terecht een woede-uitbarsting naar iemand ook lijkt, het gaat in eerste instantie om wat er in jou aangeraakt wordt, wat jouw behoefte is en waar jouw pijn over gaat.

24 februari Licht op Rouw: Mensen hebben te maken met verlies in het leven. Verlies van een geliefde, een kind, een vriend/in of je gezondheid  Er wordt in deze training stil gestaan bij jouw rouwverwerking en wat voor jou nodig is in het hier en nu. Waar je ook bent in je rouwproces en met welke gevoelens je ook rondloopt, je bent welkom! 

6 maart Je Seksualiteit als Bron - Intro: In deze training vindt er herstel van de breuken in jouw seksuele ontwikkeling plaats. De ontwikkelingsfasen worden herhaald en er wordt een optimale belevingskwaliteit aan gegeven, zodat je seksualiteit een bron wordt van kracht, levenslust en liefde.

13 maart NIEUW Oosterse wijsheid & Westers inzicht – Qigong en meer!: Basis van deze training is Chi Neng Qigong. Dit is een Chinese bewegingsleer en wordt ook wel Chinese yoga genoemd. Met deze leer laten we de levensenergie weer stromen en het zal je verbazen hoe gemakkelijk dat gaat wanneer je deze effectieve oefeningen met een groep doet.  De oefeningen zijn gemakkelijk te leren en sierlijk.

Infoavond Emotioneel Lichaamswerk in Eindhoven

Op maandag 10 februari is er een Infoavond Emotioneel Lichaamswerk®. Je hebt dan de mogelijkheid om te ervaren hoe een cursus avond wordt aangeboden d.m.v. een gratis proefles. Deze infoavond is vooral gericht op ervaren van hoe een les-avond wordt opgebouwd, de werkwijze van de trainer en of het aansluit bij jouw behoeften. Deze avond is vrijblijvend en na afloop kun je besluiten of je mee wilt doen. De cursus start op maandag 2 maart.

Maandelijks terugkerende activiteiten op de Schans

Op  12 februari en 18 maart zijn er weer Massage Ontmoetingsavonden gepland. Voor iedereen die de behoefte voelt om anderen te ontmoeten en samen massages uit te wisselen. En 18 februari en 17 maart de maandelijkse avond voor vrouwen: "Vrouwen in het Veld".

Agenda

februari 2020
10 feb    Info-avond Emotioneel Lichaamswerk® 
12 feb    Massage Ontmoetingsavond Opoeteren
14 feb    Verbindend Communiceren 3-daagse
14 feb    De Ont-dekking 3-daagse
18 feb    Vrouwen in het veld
21 feb    Emotioneel Lichaamswerk (weekend)
22 feb    NIEUW Mannenwerk - Boosheid en Verbinding
22 feb    Mannen-Zweethut
24 feb    Licht op Rouw

Maart 2020
2 mrt      START Emotioneel Lichaamswerk Avondcursus Eindhoven
6 mrt      Je Seksualiteit als Bron - Intro
13 mrt    NIEUW Oosterse wijsheid & Westers inzicht – Qigong en meer!
17 mrt    Vrouwen in het veld
18 mrt    Massage Ontmoetingsavond Opoeteren
20 mrt    Emotioneel Lichaamswerk® ELW – Verdieping!
21 mrt    Gemengde Zweethut
27 mrt    Tantra - driedaagse
27 mrt    Tantra voor Koppels (wachtlijst)
28 mrt    Vrouwen-zweethut (Wachtlijst)