Je Seksualiteit als Bron – Intro

3-daagse cursus over openen, verbinden en vrij zijn

Je-Seksualiteit-als-Bron-Intro_CursuscentrumdeSchans

Voorbeeld van thuis uit meegekregen

Hoe jij nu je seksualiteit beleeft wordt gevormd door je opvoeding en de omgeving waarin je opgroeide. De mate waarin jij verbonden was met je ouders en je ouders met elkaar, zegt veel over de mate waarin je vandaag veiligheid ervaart en je kunt openen in je relaties en in je seksualiteit.

Rond de leeftijd van vier jaar begint de eerste seksuele ontwikkeling van een kind. Konden je ouders je hierin bevestigen? Kon je warmte, veiligheid en goedkeuring voelen? Kon je vrij ontdekken en spelen?

In de pubertijd ontstaat de behoefte aan zelfstandigheid en exploratie. Kon je toen het vertrouwen en de steun van je ouders voelen om je seksualiteit in relatie met anderen te gaan beleven? Voelde je je vrij genoeg om (seksuele) relaties aan te gaan en te experimenteren?

Marcel-Kerstin-trainers_CursuscentrumdeSchans

Herstel van de breuken in onze seksuele ontwikkeling

Jammer genoeg worstelden onze ouders vaak zelf met hun intimiteit en seksualiteit. In deze cursus herhalen wij de ontwikkelingsfasen en geven er een optimale belevingskwaliteit aan, zodat jouw seksualiteit een bron wordt van kracht, levenslust en liefde. De jaartraining van vier blokken van vier dagen is in verkorte vorm te volgen in deze driedaagse cursus. We nemen je mee in zachtheid en veiligheid zodat je je kunt openen en zelf ervaren hoe het voelt als de liefde stroomt en je je verbind met jezelf en anderen.

Veel gebruikte technieken zijn Emotioneel Lichaamswerk, Systemisch werk, traumaheling, groepsdynamica. Verbindend communiceren, focussen.

Deze driedaagse is een afgerond geheel. Tevens dient het als kennismaking voor diegenen die het gelijknamige traject overwegen.► Als je vragen hebt, aarzel niet deze te stellen d.m.v. het CONTACTFORMULIER [link], en vermeld je zeker de titel van de cursus in je bericht. (Stel GEEN vragen in het veld "Deel hier je ervaringen", onderdaan deze pagina. Daar kunnen we je vraag helaas niet beantwoorden, en dat zou jammer zijn.)

Op dit moment zijn er nog geen cursussen ingepland.

Ervaringen van anderen

Het intense gevoel wat ik had toen ik weg ging is er nog steeds. En als het al dreigt weg te gaan kan ik zo weer terughalen. En dat is heerlijk en dicht bij mezelf. Wat een cadeautje, het weekend. Het heeft mij precies gegeven wat ik nodig had en laten zien wat ik helder mocht krijgen.
Laatst zei een vriendin iets wat eigenlijk voor mij de hele cursus samenvatte. Ze zei: “Als je geboren wordt, heb je een hoge levensfrequentie en gaandeweg het leven lijkt die te zakken. We worden geconditioneerd door onze ouders, de maatschappij om ons heen en we lijken minder en minder contact te hebben met onze ware aard. Ik zie Cecile hoe je in deze cursus weer contact hebt gemaakt met de intense levenskracht die je bezit. Je hebt hem weer herkend in jezelf”. En dat klopt.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.