Vakantieavontuur

Een zomer om nooit te vergeten...

Een vakantie om je leven lang te koesteren...

Het unieke van bij ons vakantie vieren is dat er in de ochtend trainingen zijn met een vaste groep en dat de rest van de dag allen aanwezigen zich op het terrein mengen en kunnen deelnemen aan diverse middag- en avondactiviteiten. Zo ontstaan er op een speelse manier waardevolle ontmoetingen en vriendschappen. Ook kun je ervoor kiezen om je terug te trekken bij je tentje of in de natuur te gaan wandelen/fietsen in de prachtige bosrijke omgeving (met uitgebreidt wandel/fietsnetwerk) of te gaan zwemmen in onze vijver of nabijgelegen natuurzwembad. Je kunt je inschrijven voor 1 of 2 weken van zondag t/m zondag.

Een verblijf op Kasteel De Schans gaat over verbinding, over jezelf mogen zijn en dat er voor iedereen, van jong tot oud, een plekje in deze groep mensen is. We organiseren de zomer-belevenis waar jij jezelf en anderen ontmoet. Waar jij je veilig en welkom voelt. We brengen je ervaringen om diep te koesteren. Dat is, kort samengevat, het Vakantieavontuur van Kasteel De Schans. 

22 juli t/m 5 augustus 2018

Het Vakantieavontuur vindt plaats tijdens twee weken van de zomervakantie. Een week of twee weken lang maak je plezier, laad je jezelf op en kom je tot nieuwe inzichten. Tot rust komen, ont-haasten, ont-moeten of therapeutische sessies: je kan kiezen uit verschillende thema's en workshops.

Hoe ziet de vakantieweek er uit

Op zondagmiddag vanaf 16:00 uur ben je van harte welkom op ons terrein en heb je de gelegenheid om je tent/caravan op te zetten of je slaapplek in te richten. ’s Avonds zullen we met alle gasten, assistenten en trainers samen komen om kennis met elkaar te maken en vertellen we meer over de gang van zaken tijdens je verblijf.

Op maandagochtend t/m zaterdagochtend van 10:00 u tot 14:00 uur volg je de vaste ochtendworkshop waar je je voor hebt opgegeven. In de middag, na een heerlijke lunch op het terras, worden er korte workshops aangeboden. Denk daarbij aan massage, iets creatiefs, dans, gezinsactiviteiten etc. Dit is een dagelijks wisselend aanbod waar je je per workshop voor kunt inschrijven. Je kunt uiteraard ook gewoon lekker op het terras blijven zitten, bij je tent een boek lezen, wandelen of fietsen in de mooie bosrijke omgeving of zwemmen in het nabij gelegen natuurbad (op 10 min. loopafstand). Om 19:00 uur wordt het dinerbuffet op het terras  geopend. ’s Avonds kun je dan aanschuiven bij het gezellige kampvuur.

Zaterdagochtend worden de workshops afgerond en die middag worden er geen korte workshops meer aangeboden. ’s Avonds hebben we dan een feestavond voor alle aanwezigen om de week af te ronden. Op zondagochtend is er nog een gezamenlijk ontbijt waarna je tot 13:00 uur de tijd hebt om je koffers in te pakken, je tent/caravan op te breken en op je gemak te vertrekken.

Vakantie bij kasteel De Schans

Kinderen en jongeren

Met het Kinder- en Tieneravontuur en de Jongerenweek heeft ook de jeugd een volwaardige plek in ons programma. Er is elke week een Kinderavontuur waarbij kinderen (0-16 j.) in de ochtenduren onder begeleiding samen spelen, zoektochten doen, knutselen, bosspelen, etc. Voor 16-19 jarigen is er de 'Jongerenweek'in week 1 en voor 13-15 jarigen is er het 'Tieneravontuur' in week 2.

Programma

Week 1 - zo. 22 juli t/m zo. 29 juli 2018

Workshop

Trainer

Tantra Anoek
Creativiteit & Expressie Kerstin en Yvonne
Kwetsbaarheid als kracht      Maud en Marcel
Jongerenweek Veerle en Olivier


Week 2 - zo. 29 juli t/m zo. 5 augustus 2018

Workshop Trainer
Aanraken in verbinding Petra
Autonomie & Verbinding          San en Peter
Vrouw en Vrij zijn Monique en Kerstin
TienerAvontuur (13-15 jr)

Jannie en Geert

Prijzen

Omschrijving Prijs
Deelnemer Volwassene  €  635,00    
Deelnemer Tiener/Jongere  €  475,00
Deelnemer Kinderavontuur 1e kind  €  317,50
Deelnemer Kinderavontuur 2e kind  €  254,00
Deelnemer Kinderavontuur 3e kind  €  190,50
Deelnemer Kinderavontuur 4e kind  €  127,00
Verblijf zonder deelname  €  455,00
Extra dag zonder deelname  €    40,00

Kinderavontuur

Tijdens de ochtendworkshops, van 10 tot 14 uur, hebben kinderen hun eigen Vakantieavontuur! In de middag zijn er diverse losse workshops. Sommigen zijn alleen voor volwassenen en er zijn workshops die kinderen en volwassenen samen kunnen beleven.

Kinder-avontuur-touwtrekken

Prijzen & Aanmelden.

Inschrijven kan via het aanmeldformulier of bel met 0032 - (0)89 - 62 92 62.

Trainingen

Ik ben uniek en ben het waard mezelf te zijn.

Het tieneravontuur is een programma voor meiden en jongens. Je hebt de overstap gemaakt naar de middelbare school. Je bent geen kind meer en je krijgt ook meer vrijheden. Vaak krijg je nieuwe vrienden erbij. Overal vormen zich nieuwe vriendengroepjes. Ergens bij horen is heel fijn. Het geeft veiligheid, vertrouwen, is gezellig en je kunt samen veel lol maken. Maar soms wil je je eigen dingen doen, op jouw manier. Bij je vrienden maar ook met je ouders. Doe jij dat? Durf jij uniek te zijn?

De reis naar je hart en vorm geven aan wat je wilt en wie je werkelijk bent.

In deze zomerweek staat “Vorm geven aan jouw leven” centraal. Jij bent uniek met jouw talenten en kwaliteiten. Je bent op een leeftijd waarin je zelfstandig bent, je komt wat losser van je familie te staan (vader, moeder, broers en zussen). Misschien woon je ook al geheel zelfstandig en heb je werk. Je bent een individu met eigen waarden en normen, wensen en verlangens. Je weet ook dat vorm geven aan je leven iets is dat je samen met anderen doet.

Tantra is het pad van bewustwording en bevrijding

Grenzen worden verlegd en tegenstellingen gaan in elkaar op. In de workshop tantra leer je die grenzen kennen en overstijgen. In spiritualiteit, intimiteit en seksualiteit.

Je leert communiceren op totaal andere wijze. Je levensenergie gaat meer stromen en je raakt verbonden met wie je in oorsprong bent. Veiligheid en respect staan hierbij centraal.

Een vakantieweek die je je leven lang zal blijven herinneren

Er is elke week een Kinderavontuur waarbij kinderen in de ochtenduren, terwijl hun ouders hun eigen activiteiten doen, onder begeleiding samen spelen, zoektochten doen, knutselen, bosspelen, behendigheidsspelletjes, muziek maken, etc.

Daarbij houden we rekening met de samenstelling van de groep (grootte, leeftijd, jongens/meisjes). Ook is er ruimte voor eigen inbreng. De thema's zijn elke week een verrassing.

Aangeraakt worden is een basisbehoefte

Massage is een manier om tegemoet te komen aan de fundamentele menselijke behoefte om aangeraakt te worden.

Deze workshop biedt je zes dagdelen vol met aanraken en aangeraakt worden, in een omgeving waar veiligheid en respect voor elkaar voorop staan.