Vakantieavontuur

Een zomer om nooit te vergeten...

Een vakantieavontuur om je leven lang te koesteren...

Het vakantieavontuur is meer dan leuke workshops doen en lekker eten. Een verblijf op Kasteel De Schans gaat over verbinding, over jezelf mogen zijn en dat er voor iedereen, van jong tot oud, een plekje in deze groep mensen is. We organiseren de zomer-belevenis waar jij jezelf en anderen ontmoet. Waar jij je veilig en welkom voelt. We brengen je ervaringen om diep te koesteren. Dat is, kort samengevat, het Vakantieavontuur van Kasteel De Schans. 

22 juli t/m 5 augustus 2018

Het Vakantie Avontuur vindt plaats tijdens twee weken van de zomervakantie. Een week lang maak je plezier, laad je jezelf op en kom je tot nieuwe inzichten. Tot rust komen, ont-haasten, ont-moeten of therapeutische sessies: je kan kiezen uit verschillende thema's en workshops.

Workshops, rituelen en gezelligheid

Naast je vaste workshop naar keuze in de voormiddag, kan je ook gratis deelnemen aan korte workshops in de namiddag. Denk daarbij aan massage, iets creatiefs, dans, emotioneel lichaamswerk etc. Onze trainers en therapeuten garanderen een onvergetelijke ervaring. Uiteraard kan je ook zwemmen in onze zwemvijver, fietsen of wandelen in de bosrijke omgeving. De avonden brengen gezelligheid, (nieuwe) vriendschappen en gevoelens los.

Vakantie bij kasteel De Schans

Kinderen en jongeren

Met het Kinder- en Tieneravontuur en Jongerenweek heeft ook de jeugd een volwaardige plek in ons programma. Er is elke week het kinderavontuur waarbij kinderen (0-16) in de ochtenduren onder begeleiding samen spelen, zoektochten doen, knutselen, bosspelen etc. Voor 16-19 jarigen is er de 'Jongerenweek'  en voor 13-15 jarigen is er een 'Tieneravontuur'.

Programma

We zijn volop bezig met het invullen van het programma. Vanaf 20 december zal deze bekend zijn.

Kinderavontuur

Tijdens de ochtendworkshops van 10 tot 14 uur hebben kinderen hun eigen Vakantieavontuur! In de middag zijn er diverse losse workshops. Sommigen zijn alleen voor volwassenen en er zijn workshops die kinderen en volwassenen samen kunnen beleven.

Kinder-avontuur-touwtrekken

Prijzen & Aanmelden.

Inschrijven kan via het aanmeldformulier of bel met 0032 - 89 - 62 92 62.

Trainingen

Wanneer moeten willen wordt...

Herken je het gevoel, dat je de eerste dagen van je vakantie nodig hebt om af te kicken van alle stress, drukte en “moeten”?

We “moeten” vaak heel veel van ons zelf. Het is ook in ons taalgebruik (onbewust) aanwezig. Hoe vaak zeg jij “ik moet”? Ook in het contact met andere mensen “moeten” we van alles.

Ik ben uniek en ben het waard mezelf te zijn.

Het tieneravontuur is een programma voor stoere meiden en jongens. Je hebt de overstap gemaakt naar de middelbare school. Je bent geen kind meer en je krijgt ook meer vrijheden.  Vaak krijg je nieuwe vrienden erbij. Overal vormen zich nieuwe vriendengroepjes. Ergens bij horen is heel fijn. Het geeft veiligheid, vertrouwen, is gezellig en je kunt samen veel lol maken. Maar soms wil je je eigen dingen doen, op jou manier. Bij je vrienden maar ook met je ouders. Doe jij dat? Durf jij uniek te zijn?

De reis naar je hart en vorm geven aan wat je wilt en wie je werkelijk bent.

In deze zomerweek staat “Vorm geven aan jouw leven” centraal. Jij bent uniek met jouw talenten en kwaliteiten. Je bent op een leeftijd waarin je zelfstandig bent, je komt wat losser van je familie te staan (vader, moeder, broers en zussen). Misschien woon je ook al geheel zelfstandig en heb je werk. Je bent een individu met eigen waarden en normen, wensen en verlangens. Je weet ook dat vorm geven aan je leven iets is dat je samen met anderen doet.

Tantra is het pad van bewustwording en bevrijding

Grenzen worden verlegd en tegenstellingen gaan in elkaar op. In de workshop tantra leer je die grenzen kennen en overstijgen. In spiritualiteit, intimiteit en seksualiteit.

De zweethut en het vuur als bron van verbinding, passie, kwetsbaarheid en kracht.

In het weekend van het Vakantieavontuur kun je deelnemen aan een zweethutritueel. In de aanloop naar de zweethut bereiden we ons voor door elkaar te ontmoeten via de dans, samen de zweethut op te bouwen, een stenenceremonie te doen en in de natuur te zijn. Met extra oefeningen brengen we jullie dicht bij je verlangen en je krachtbron. 

Elk jaar is er een ander thema in het weekend verwerkt, waardoor je dichter bij jezelf komt.

Contact gaat niet via woorden

Dankzij mijn grenzen heb ik de ruimte

In deze workshop staan je eigen ruimte, je autonomie en daarbij het verlangen om te verbinden centraal.

‘Als ik op mijn beide benen sta en de grond onder mijn voeten voel, kan ik me voor je openen. Ik kan je dan toelaten omdat ik me veilig voel en mij gerespecteerd weet. Ik hoef dan niet de deur dicht te slaan als het mij  teveel wordt. Met voldoende grond onder mijn voeten kan ik het teveel aan energie weer afgeven aan moeder aarde. Jij hoeft niet weg en ik hoef niet weg.

Een vakantieweek die je je leven lang zal blijven herinneren

Midweek

Er is elke midweek het kinderavontuur waarbij kinderen in de ochtenduren, terwijl hun ouders hun eigen activiteiten doen, onder begeleiding samen spelen, zoektochten doen, knutselen, bosspelen, behendigheidsspelletjes, muziek maken, etc.

Beweeg mee met jouw stroom

Tijdens deze midweek ga je spelenderwijs jouw eigen, unieke ‘vrouw zijn’ ontdekken en vieren.

We gaan op zoek naar de verschillende facetten van jouw vrouwelijkheid. Welke leef jij vol en vrijuit? Welke kanten hou je liever verborgen? Wat staat je in de weg om jezelf vrij te geven?

Aangeraakt worden is een basisbehoefte

Massage is een manier om tegemoet te komen aan de fundamentele menselijke behoefte om aangeraakt te worden.

Deze workshop bied je vijf dagdelen vol met aanraken en aangeraakt worden, in een omgeving waar veiligheid en respect voor elkaar voorop staan.

Hoe meer we ademen, hoe meer we leven...

In de cursus Op Adem Komen kun je tijdens je vakantie gaan ontdekken waar jij je energie vastzet en waar spanningen voelbaar zijn in je lichaam. Door voller en bewuster te ademen worden de spanningen in ons lichaam minder. Je wordt je bewust van onderdrukte gevoelens en uitgenodigd hier niet meer tegen te vechten. Deze gevoelens mogen een plek krijgen in je leven en gedeeld worden. ‘Even je hart luchten’ en ‘Maak van je hart geen moordkuil’ zijn niet voor niets bekende gezegden.