Vakantieavontuur

Een zomer om nooit te vergeten...

Het VakantieAvontuur 2020 gaat helaas niet door.

Nu de vakantie met rasse schreden nadert, hebben we met pijn in ons hart de knoop doorgehakt: het VakantieAvontuur 2020 gaat niet door. We kiezen er ook voor om geen aangepast zomerprogramma te organiseren.

De maatregelen rondom corona werden de laatste tijd versoepeld. De horeca mag weer open, de grens gaat binnenkort open, we mogen weer sporten. We kregen hoop. We hebben diverse alternatieve scenario’s bedacht. Bij de uitwerking daarvan liepen we echter steeds weer vast.
Praktische dingen zijn op zich op te lossen. Iets lastiger is dat met zaken waarvan we nog niet weten aan welke regels we ons precies moeten gaan houden. Als we met alle maatregelen en beperkingen rekening houden, krijgt het een gekunstelde vorm die niet meer aansluit bij onze kernwaarden en visie.

We hopen dat we vanaf eind augustus met nog meer versoepeling van de maatregelen weer echte Schans trainingen neer kunnen zetten. Lieve mensen, we zullen jullie ontzettend missen. Heb een heerlijke, gezonde zomer!!


Zondag 19 juli t/m zondag 2 augustus 2020

Het VakantieAvontuur vindt plaats tijdens twee weken van de zomervakantie. Een week of twee weken lang maak je plezier, laad je jezelf op en kom je tot nieuwe inzichten. Tot rust komen, ont-haasten, ont-moeten: je kan kiezen uit verschillende thema's en workshops.

Hoe ziet de vakantieweek er uit?

Op zondagmiddag vanaf 16.00 uur ben je van harte welkom op ons terrein en heb je de gelegenheid om je tent/caravan op te zetten of je slaapplek in te richten. ’s Avonds zullen we met alle gasten, assistenten en trainers samen komen om kennis met elkaar te maken en vertellen we meer over de gang van zaken tijdens je verblijf.

Op maandagochtend t/m zaterdagochtend van 10.00 u tot 14.00 uur volg je de vaste ochtendworkshop waar je je voor hebt opgegeven. In de middag, na de lunch, worden er korte workshops aangeboden. Denk daarbij aan massage, iets creatiefs, dans, gezinsactiviteiten etc. Dit is een dagelijks wisselend aanbod waar je je per workshop voor kunt inschrijven. Je kunt er ook voor kiezen om op het terras blijven zitten, bij je tent een boek lezen, wandelen of fietsen in de mooie bosrijke omgeving of zwemmen in het nabij gelegen natuurbad (op 10 min. loopafstand). Om 19.00 uur wordt het dinerbuffet op het terras  geopend. ’s Avonds kun je aanschuiven bij het gezellige kampvuur of andere activiteiten.

Zaterdagochtend worden de workshops afgerond en die middag worden er geen korte workshops meer aangeboden. ’s Avonds is er een feestelijke afsluiting voor alle aanwezigen om de week af te ronden. Op zondagochtend is er nog een gezamenlijk ontbijt waarna je tot 12.00 uur de tijd hebt om je koffers in te pakken, je tent/caravan op te breken en op je gemak te vertrekken.

Programma 

Week 1 - zo. 19 juli t/m zo. 26 juli 2020

Workshop

Trainer

Adem & Leef! Jannie Grijzen
Creatief jezelf zijn! Maud Offermans en
Yvonne Keesmaat
Echt genieten voor Echtgenoten Monique en Albert Mizee
Jongeren Zomerweek (16 t/m 18 jr.)

Meike Niemeijer


Week 2 - zo. 26 juli t/m zo. 2 augustus 2020

Workshop Trainer
Tantra Anoek Backer
Aanraken in verbinding Petra Groeneboer
De kracht van Rituelen Kerstin Achtenberg en
Ton de Pagter van Maris
Inspiratieweek voor Jongvolwassen (19 t/m 23 jr.)

Jannie Grijzen

Prijzen

Omschrijving Prijs 2020
Deelnemer Volwassene  € 650,00
Deelnemer Jongeren/Jong volwassenen (t/m 23 jr)  € 487,50
Deelnemer Kinderavontuur 1e kind  € 325,00
Deelnemer Kinderavontuur 2e kind  € 260,00
Deelnemer Kinderavontuur 3e kind  € 195,00
Deelnemer Kinderavontuur vanaf 4e kind en meer, of onder 2 jaar  € 130,00
Verblijf zonder deelname  € 455,00
Extra dag zonder deelname  € 40,00

Kinderavontuur

Tijdens de ochtendworkshops, van 10 tot 14 uur, hebben kinderen hun eigen Vakantieavontuur! In de middag zijn er diverse losse workshops. Sommigen zijn alleen voor volwassenen en er zijn workshops die kinderen en volwassenen samen kunnen beleven.

Kinder-avontuur-touwtrekken


 

Trainingen

Tantra ervaren in een veilige omgeving

In een sfeer van lichtheid met diepgang maak je een reis langs je eigen grenzen. Je onderzoekt hoe jij contact en intimiteit aangaat en hoe jij dat in het verleden zo geleerd hebt. Je herkent je patronen en blokkades en voelt daarin wat jouw eigen verlangens zijn. Je energie wordt voelbaar in je hele lichaam en er ontstaat meer plezier, vitaliteit en levenslust. Tijdens de training zullen we werken met lichaamswerk, tantrische oefeningen en systemisch werk.. 

Een vakantieweek die je je leven lang zal blijven herinneren

Er is elke week een Kinderavontuur waarbij kinderen in de ochtenduren, terwijl hun ouders hun eigen activiteiten doen, onder begeleiding samen spelen, zoektochten doen, knutselen, bosspelen, behendigheidsspelletjes, muziek maken, etc.

Daarbij houden we rekening met de samenstelling van de groep (grootte, leeftijd, jongens/meisjes). Ook is er ruimte voor eigen inbreng. De thema's zijn elke week een verrassing.

Aangeraakt worden is een basisbehoefte

Massage is een manier om tegemoet te komen aan onze basis behoefte om aangeraakt te worden.

Deze workshop biedt je zes dagdelen vol met aanraken en aangeraakt worden, geven en ontvangen, in een omgeving waar veiligheid en respect voor elkaar voorop staan.

Naast dat je de beginselen van een ontspanningsmassage leert, wordt er veel aandacht besteed aan het contact maken met de ander, om vanuit je eigen aanwezigheid op een liefdevolle manier en met een open hart de ander aan te raken

Tijdens deze week staan we stil bij wezenlijke thema’s die zich aandienen bij het op eigen benen gaan staan.  We denken daarbij aan zaken zoals eigen keuzes maken, grenzen leren voelen en aangeven, omgaan met verantwoordelijkheid, helemaal jezelf kunnen zijn, durven experimenteren, omgaan met relaties.

We werken echter ook graag met inbreng vanuit de groep zodat de dingen aan bod komen die voor jullie echt als belangrijk aanvoelen.  Naast deze thema’s is er natuurlijk ook ruimte voor plezier.

Creatief vorm geven aan dat wat in jou leeft...

Op een creatieve, speelse en intuïtieve wijze kan je in deze workshop een reis maken door je lichaam. Via Emotioneel Lichaamswerk® keer je naar je binnenste om vervolgens wat je daar aantreft via allerlei creatieve en expressieve werkvormen naar buiten te brengen. Er is ruimte voor datgene wat in het moment gezien, gehoord en gevoeld mag worden en hoe jij daar op jouw unieke manier vorm aan wilt geven.

Via rituelen verbinding maken met jouw verlangens

Een week vol grote en kleine rituelen. Vooral rituelen die dicht bij de natuur staan en erop gericht zijn om je te verbinden met jouw verlangens, met jezelf, met anderen, met de natuur en met ‘het grote mysterie’.

Tijd en ruimte maken voor elkaar...

Je verheugt je op de vakantie, lekker genieten met z’n tweeën of met het gezin.
En dan... komt er allerlei gedoe. Patronen die opspelen waar je helemaal niet op zit te wachten. Want jullie willen het zo graag leuk hebben samen.

In deze workshop Echt Genieten voor Echtgenoten kijk je naar het gedoe en jullie patronen. Wordt de lading wellicht lichter en komt er ruimte om te genieten…

Ademen is de poort naar contact met jezelf.

Je ademhalingspatroon heb je onbewust jezelf eigen gemaakt om controle te houden over emoties, angsten & verlangens. Deze oude niet uitgedrukte emoties, negatieve overtuigingen, herinneringen uit het verleden zijn allemaal opgeslagen op een onbewust niveau. Door dit ademhalingspatroon kan je jouw emoties vermijden en onderdrukken. Voor 80% heeft datgeen wat je vermijdt en onderdrukt te maken met je geschiedenis.