Vakantieavontuur

Een zomer om nooit te vergeten...

21 juli t/m 4 augustus 2019

Het Vakantieavontuur vindt plaats tijdens twee weken van de zomervakantie. Een week of twee weken lang maak je plezier, laad je jezelf op en kom je tot nieuwe inzichten. Tot rust komen, ont-haasten, ont-moeten: je kan kiezen uit verschillende thema's en workshops.

Hoe ziet de vakantieweek er uit

Op zondagmiddag vanaf 16.00 uur ben je van harte welkom op ons terrein en heb je de gelegenheid om je tent/caravan op te zetten of je slaapplek in te richten. ’s Avonds zullen we met alle gasten, assistenten en trainers samen komen om kennis met elkaar te maken en vertellen we meer over de gang van zaken tijdens je verblijf.

Op maandagochtend t/m zaterdagochtend van 10.00 u tot 14.00 uur volg je de vaste ochtendworkshop waar je je voor hebt opgegeven. In de middag, na de lunch, worden er korte workshops aangeboden. Denk daarbij aan massage, iets creatiefs, dans, gezinsactiviteiten etc. Dit is een dagelijks wisselend aanbod waar je je per workshop voor kunt inschrijven. Je kunt er ook voor kiezen om op het terras blijven zitten, bij je tent een boek lezen, wandelen of fietsen in de mooie bosrijke omgeving of zwemmen in het nabij gelegen natuurbad (op 10 min. loopafstand). Om 19.00 uur wordt het dinerbuffet op het terras  geopend. ’s Avonds kun je aanschuiven bij het gezellige kampvuur of andere activiteiten.

Zaterdagochtend worden de workshops afgerond en die middag worden er geen korte workshops meer aangeboden. ’s Avonds is er een feestelijke afsluiting voor alle aanwezigen om de week af te ronden. Op zondagochtend is er nog een gezamenlijk ontbijt waarna je tot 12.00 uur de tijd hebt om je koffers in te pakken, je tent/caravan op te breken en op je gemak te vertrekken.

Programma

Week 1 - zo. 21 juli t/m zo. 28 juli 2019

Workshop

Trainer

Tantra (VOL!) Anoek Backer
Vrouwen! (VOL!) Monique Mizee en Kerstin Acthenberg
Mannen! Marcel Swelsen en Albert Mizee
Jongeren (16-18 jr.)

Meike Niemeijer


Week 2 - zo. 28 juli t/m zo. 4 augustus 2019

Workshop Trainer
Tantra (enkel mannen!) Norbert Arends en Yvonne Keesmaat
Aanraken in verbinding Petra Groeneboer
Kwetsbaarheid als kracht Maud Offermans en Ton de Pagter
Jongvolwassen (19-23 jr.)

Jannie Grijzen

Prijzen

Omschrijving Prijs
Deelnemer Volwassene  €  635,00    
Deelnemer Jongeren/Jong volwassenen (t/m 23 jr)  €  475,00
Deelnemer Kinderavontuur 1e kind  €  317,50
Deelnemer Kinderavontuur 2e kind  €  254,00
Deelnemer Kinderavontuur 3e kind  €  190,50
Deelnemer Kinderavontuur vanaf 4e kind  €  127,00
Verblijf zonder deelname  €  455,00
Extra dag zonder deelname  €    40,00


Kinderen t/m 2 jaar doen gratis mee.

Kinderavontuur

Tijdens de ochtendworkshops, van 10 tot 14 uur, hebben kinderen hun eigen Vakantieavontuur! In de middag zijn er diverse losse workshops. Sommigen zijn alleen voor volwassenen en er zijn workshops die kinderen en volwassenen samen kunnen beleven.

Als gevolg van het grote aantal inschrijvingen van kinderen voor kinderavontuur week 1, zijn nieuwe aanvragen voor aanmelding van kinderen van 0 tot 16 jaar voor het kinderavontuur in week 1 alleen mogelijk in overleg.

Kinder-avontuur-touwtrekken


Prijzen & aanmelden.

Inschrijven kan via het aanmeldformulier of bel met 0032 (0)89 62 92 62.

Trainingen

Voel wat je doet en doe wat je voelt...

Kom een week helemaal tot jezelf. Openstaan voor jezelf en voor een ander voelt kwetsbaar. Je maakt dan contact met wat er in jou leeft en laat dat zien aan de buitenwereld. Dat is spannend en vaak verbergen we liever wat we voelen. Soms zijn we ons daar zelfs niet meer van bewust. In deze workshop ga je opnieuw naar je lichaam luisteren en de kracht van jouw kwetsbaarheid voelen. Wanneer die vervolgens door anderen gezien mag worden, ervaar je ook de kracht die daarin schuilt.

Tantra ervaren in een veilige omgeving

In een sfeer van lichtheid met diepgang maak je een reis langs je eigen grenzen. Je onderzoekt hoe jij contact en intimiteit aangaat en hoe jij dat in het verleden zo geleerd hebt. Je herkent je patronen en blokkades en voelt daarin wat jouw eigen verlangens zijn. Je energie wordt voelbaar in je hele lichaam en er ontstaat meer plezier, vitaliteit en levenslust. Tijdens de training zullen we werken met lichaamswerk, tantrische oefeningen en systemisch werk. 

Een vakantieweek die je je leven lang zal blijven herinneren

Er is elke week een Kinderavontuur waarbij kinderen in de ochtenduren, terwijl hun ouders hun eigen activiteiten doen, onder begeleiding samen spelen, zoektochten doen, knutselen, bosspelen, behendigheidsspelletjes, muziek maken, etc.

Daarbij houden we rekening met de samenstelling van de groep (grootte, leeftijd, jongens/meisjes). Ook is er ruimte voor eigen inbreng. De thema's zijn elke week een verrassing.

Aangeraakt worden is een basisbehoefte

Massage is een manier om tegemoet te komen aan de fundamentele menselijke behoefte om aangeraakt te worden.

Deze workshop biedt je zes dagdelen vol met aanraken en aangeraakt worden, geven en ontvangen, in een omgeving waar veiligheid en respect voor elkaar voorop staan.

Männer stehen ständig unter Strom
Männer baggern wie blöde
Männer sind furchtbar stark
Männer können alles

                            Männer – Herbert Grönemeyer

Meer en meer voelen vrouwen het verlangen naar echte verbinding met andere vrouwen. Naar leven vanuit onze vrouwelijke kracht en elkaar daar in te ondersteunen, elkaar te bekrachtigen. Het is niet altijd vanzelfsprekend om je daar als vrouw volledig vrij en veilig in te voelen.

Tantra ervaren in een veilige omgeving

We kijken afwisselend naar binnen en naar buiten, eerst naar jezelf en daarna in contact naar de ander. Er is tijd en aandacht voor datgene wat zich aandient.

Je gaat met zachtheid voor jezelf kijken naar wat het met je doet en je wordt je bewust van je grenzen en verlangens. 

Tijdens deze week staan we stil bij wezenlijke thema’s die zich aandienen bij het op eigen benen gaan staan.  We denken daarbij aan zaken zoals eigen keuzes maken, grenzen leren voelen en aangeven, omgaan met verantwoordelijkheid, helemaal jezelf kunnen zijn, durven experimenteren, omgaan met relaties.

We werken echter ook graag met inbreng vanuit de groep zodat de dingen aan bod komen die voor jullie echt als belangrijk aanvoelen.  Naast deze thema’s is er natuurlijk ook ruimte voor plezier.