Het Pad naar Intimiteit – voor jongvolwassenen t/m 29 jaar

Hoe kan het zijn dat we ons soms alleen voelen terwijl we omringd zijn door andere mensen?

Als baby worden we volledig open en kwetsbaar geboren. Tijdens ons leven leren we onszelf te beschermen voor kwetsingen en creëren we een masker. Maar het is een wezenlijk deel van ons mens-zijn om gezien te willen worden voorbij dit masker. Het moment dat je als het ware van binnen aangeraakt wordt, is wat we intimiteit noemen. Dit kan een moment zijn met je geliefde, een familielid, een goede vriend, of met iemand met wie je in een onbewaakt ogenblik diepe gevoelens deelt. En dat onbewaakte moment, daar gaat het om. Om intimiteit te beleven moet je onbewaakt, kwetsbaar zijn.

Kwetsbaar kunnen zijn betekent dat je het vertrouwen hebt dat je geen pijn gedaan zal worden. Dat vertrouwen kan door allerlei gebeurtenissen geschaad zijn. Kwetsbaarheid kan angst oproepen voor bijvoorbeeld afwijzing, verlating of het verlies van controle. In ons leven ontwikkelen we dan ook talloze manieren om ons van binnen af te schermen, met een eenzaam gevoel tot gevolg.

Het herwinnen of versterken van vertrouwen zal je helpen om je masker af te zetten, om kwetsbaar te zijn en daarmee om meer intimiteit te ervaren op alle gebieden in je leven.

In deze 2-daagse training voor jongvolwassenen, tot en met 29 jaar, ga je met leeftijdsgenoten op zoek naar de manieren waarop jij contact maakt of juist contact uit de weg gaat, wat je nodig hebt om kwetsbaar te durven zijn en welke verlangens jij hebt omtrent intimiteit. We werken veel met fysieke oefeningen waardoor je lijfelijk ervaart wat er met je gebeurt als het spannend voor je wordt. Door deze ervaringen en de ondersteuning van het team zal je vertrouwen groeien en word je in staat gesteld om op je eigen tempo stappen te zetten op het pad naar intimiteit.

I will only go as fast as the slowest part in me feels safe to go.

Datums

Het Pad naar Intimiteit
19 dec 2020 - 10:00 tot 20 dec 2020 - 17:00

Trainer(s)

Meike Niemeijer

Prijs: 
€  309,70

incl. € 115,70 verblijf

Trainers

Meike Niemeijer_Cursuscentrum de Schans

Meike Niemeijer

In 2006 kwam ik voor het eerst op Cursuscentrum de Schans. In de knoop met een aantal facetten in mijn leven zette ik de eerste stappen op het pad van persoonlijke ontwikkeling.

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.