Schanskrant nr.1 januari 2019

Proost op het 25-jarig jubileum van Cursuscentrum de Schans

Eind 1993 stond er een kleine advertentie in de krant: Kasteel te huur.

Dat was de aanzet van een lange reis. Een reis die leidde tot Cursuscentrum de Schans en begon met een droom. Een jongetje dat ervan droomde om op een kasteel te wonen. Toen hij als man de advertentie zag, volgde hij zijn hart. Hij verzamelde een groep gelijkgestemden, ze staken de handen uit de mouwen, trokken het kasteel in en gaven in 1994 de eerste cursus op Kasteel de Schans.

Het cursuscentrum bestaat dit jaar dus 25 jaar!

25-jarig jubileum

In 2019 bestaan we 25 jaar!

De droom van...

Een nieuwe rubriek

Vakantieavontuur

Het programma is rond met nieuwe en
vertrouwde workshops en je kunt nu inschrijven

De droom van…

We willen in dit jubileumjaar mensen ondersteunen bij het waarmaken van hún droom. We zeggen hier regelmatig: “Je moet het zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen.” Daarom willen we dit jaar maandelijks een droom van iemand onder de aandacht brengen. Zo willen we mensen met een droom in contact brengen met mensen die daar, op de een of andere manier, in kunnen ondersteunen. Financieel, of door het leggen van contacten, in natura of door morele steun. Laten we elkaar helpen ons hart te volgen.

Jouw droom?
Heb je een droom die je onder de aandacht wilt brengen, hoe groot of klein ook, dan mag je die mailen aan kerstin@kasteeldeschans.com. Bij voldoende interesse brengen we iedere maand een droom onder de aandacht.

We starten met de droom van Lars Zoomers (16 jaar), zoon van Evelien en Guido Zoomers. Hij droomt ervan de Tour de France te winnen. Die droom neemt hij serieus. Hij richt zich nu volledig op zijn carrière als profwielrenner. De motivatie en potentie heeft hij. Wie weet draagt Lars in de toekomst de gele trui op de Champs Elyseé! Lees meer en hoe je Lars kunt ondersteunen.

Greep uit de activiteiten januari en februari

18 t/m 20 januari Welkom om te bestaan - Benen (chakra 1): je gaat gericht onderzoeken wat jouw recht is om te bestaan. Hoe welkom ben jij geheten in dit leven? Zie ook de blog Chackra's, zweverig?
1 t/m 3 februari De Ont-dekking 3 daagse: met "systemisch werk" en "innerlijk-kind werk" ga je ontdekken wat de invloed van jouw familiesysteem is, op hoe jij nu in het leven staat. En dat je de keuze hebt om je eigen pad te volgen. 
6 t/m 8 februari Je seksualiteit als Bron - intro: hoe jij seksualiteit beleeft heeft te maken met je opvoeding en de omgeving waarin je opgroeide. En de mate waarin jij verbonden was met je ouders en je ouders met elkaar.
9 t/m 10 februari Mannengilde: het gilde is een groep mannen die het ambacht van man-zijn aangaat en verdieping zoekt in het zorg dragen voor zichzelf, de ander en de omgeving. 
16/17 februari Mannenzweethut: bij de mannenhutten komen thema’s aan bod die thuis horen in een mannencirkel. Het gaat zowel over onze kwetsbaarheid onder mannen als over het in onze kracht staan.
15 t/m 17 februari Emotioneel Lichaamswerk®: tijdens dit weekend gebruiken we het lichaam als meest directe instrument. Door de focus van het hoofd naar het lichaam te brengen kan er veel informatie opgedaan worden. 
25 t/m 28 februari Licht op Rouw: een training die stil staat bij jouw rouwverwerking en bij wat nodig is in het hier en nu. Mensen hebben te maken met verlies in het leven. B.v. van een geliefde, een kind, je gezondheid.  

Info-avonden in Eindhoven

Op dinsdag 15 januari is er een informatie-avond Emotioneel Lichaamswerk en woensdag 16 januari Tantra. Tijdens beide avonden kun je vrijblijvend kennis maken met de trainers en de inhoud van de training.

Start van 2 nieuwe traject-trainingen in 2019

22 feb De 4 seizoenen en rituelen als pad naar verbinding – Traject: Dit traject is bedoeld voor mensen die geboeid zijn door de wijsheid van de natuur en de betekenis van rituelen en hoe die in onze huidige tijd en levenswijze toegepast kunnen worden.  De lichaamsgerichte beleving hiervan leidt tot nieuwe inzichten en persoonlijke groei. Het traject is opgebouwd uit vier blokken die verspreid zijn over de verschillende seizoenen. 

15 mrt De Ont-dekkingstocht – Traject: Ont-dekken staat in deze training voor het bewust worden van hoe jouw familiesysteem invloed heeft op hoe je nu in het leven staat. Van je 'vastgebonden' voelen aan je familiesysteem, ga je 'verbinding' voelen. Er ontstaat ruimte en energie om als volwassene keuzes te maken om wat er nu is in je leven. Dit geeft vrijheid en de kracht om je eigen pad te volgen. Het traject bestaat uit drie blokken van 3 dagen. 

5 chackra's verdiepingsweekeinden

Naast deze traject-trainingen zijn er de 5 chackra's verdiepingsweekeinden. Elk verdiepingsweekend heeft een afgerond thema en is los te volgen. Door de hele reeks te ervaren verdiep je de kennis van je gehele lichaam en geest. Een nieuwe chakra reeks start op 18 januari en eindigt in november 2019. Lees meer in de blog van Maud: Chackra's zweverig?

Maandelijks terugkerende activiteiten

Dinsdag 22 januari is er weer een “Vrouwen in het Veld” avond op De Schans. Voor alle vrouwen vanaf 20 jaar die er naar verlangen om zich geborgen en gesteund te voelen door andere vrouwen. Vrouwen die zich daar comfortabel bij voelen en vrouwen die dat spannend vinden. Welkom!

Op 31 januari is er een Massage Ontmoetingsavond in Eindhoven en 16 januari in Opoeteren (De Schans). Voor iedereen die de behoefte voelt om anderen te ontmoeten en samen massages uit te wisselen. Ook als je nog geen massage-ervaring hebt, ben je van harte welkom!

Blog van Joop Dol "Vandaag de dag".

Vakantie-avontuur 2019

Deze zomer kan je (weer) vakantie komen vieren bij ons op De Schans. Het programma is rond met een aantal vertrouwde en een aantal nieuwe trainingen. En vertrouwde trainingen met andere trainers! Wees nieuwsgierig en laat je verrassen! Ook nieuw is dat er naast de Jongerenweek, nu ook een week is voor de Jongvolwassenen. De tienergroep (13 t/m 15 jaar) valt deze zomer onder het Kinderavontuur. Voor hen zal er beide weken een aparte groep zijn.

Week 1 van 21 t/m 28 juli
Tantra van Anoek
Vrouwen! (NIEUW)
Mannen!  (NIEUW)
Jongeren Zomerweek (16 t/m 18 jaar) 
Kinderavontuur (0 t/m 15 jaar, waaronder een aparte Tienergroep van 13 t/m 15 jaar)

Week 2 van 28 juli t/m 4 augustus
Tantra van Yvonne en Norbert (NIEUW)
Kwetsbaarheid als Kracht 
Aanraken in Verbinding (Massage)
Inspiratieweek voor Jongvolwassenen (19-23 jr.)  (NIEUW)
Kinderavontuur (0 t/m 15 jaar, waaronder een aparte Tienergroep van 13 t/m 15 jaar)

Agenda
januari 2019

13 jan   Echtgenoten / Echt-genieten (wachtlijst)
15 jan   Info-avond Emotioneel Lichaamswerk Eindhoven
16 jan   Massage Ontmoetingsavond Opoeteren
16 jan   Info-avond Tantra Eindhoven
18 jan   Welkom om te beSTAAN - Benen (chakra 1)
19 jan   Gemengde Zweethut
22 jan   Vrouwen in het veld
31 jan   Massage Ontmoetingsavond Eindhoven

februari 2019

1 feb     De Ont-dekking
1 feb     Echtgenoten / Echt-genieten Traject (wachtlijst)
2 feb     Vrouwen-zweethut (wachtlijst)
5 feb     Emotioneel Lichaamswerk Avondcursus Eindhoven
6 feb     Massage Ontmoetingsavond Opoeteren
6 feb     Tantra Avondcursus
6 feb     Je Seksualiteit als Bron – intro
9 feb     Mannengilde weekend
15 feb   Tantra voor Koppels (wachtlijst)
15 feb   Emotioneel Lichaamswerk (weekend)
16 feb   Mannen-zweethut
19 feb   Vrouwen in het veld
21 feb   Massage Ontmoetingsavond Eindhoven
22 feb   De 4 seizoenen en rituelen als pad naar verbinding – Traject
25 feb   Licht op Rouw