De Schans in 2021! - Schanskrant december 2020

Geen trainingen tot 16 januari

De maatregelen in België zijn verlengd tot 16 januari. Daarom komen alle trainingen tot die datum te vervallen. We hopen dat we na 16 januari weer van start kunnen gaan op ons cursuscentrum. het blijft mogelijk om je in te schrijven. Als we langer gesloten moeten blijven of als je niet kunt komen vanwege corona gerelateerde klachten, dan geldt de corona-annulatieregeling.

Ook gaan we door met online activiteiten met extra op 19 december een online Kerst-special en op 2 januari een online Nieuwjaars dansfeest.

    

Bouwen aan de toekomst!

Gesterkt door de hartverwarmende steunbetuigingen van velen, het vertrouwen van de trainers en de bewoners van het kasteel, hebben we besloten om Cursuscentrum De Schans klaar te maken voor de toekomst. We zijn plannen aan het maken om sterk terug te komen uit deze crisis. Ook hebben we in samenwerking met de eigenaar besloten de verbouwing van de Hoeve versneld te doen.

Het oorspronkelijke plan was om de Hoeve zoveel mogelijk open te houden voor groepen tijdens de verbouwing. Nu we door de coronacrisis zoveel groepen moeten annuleren en niet weten hoe lang dit nog gaat duren, hebben we besloten om dit in ons voordeel om buigen.

We hebben het besluit genomen de Hoeve buiten gebruik te stellen zodat de verbouwing nu met volle kracht vooruit kan.

Hierdoor duurt de verbouwing ‘maar’ 9 maanden in plaats van 2 jaar. De Hoeve zal in oktober 2021 – geheel vernieuwd - weer gebruikt kunnen worden. Ook willen we de inrichting van het koetshuis onder handen nemen.

We gaan dus niet alleen overleven, we bouwen ook aan de toekomst!

Daar is uiteraard geld voor nodig. Het geld dat we de afgelopen jaren gereserveerd hebben voor de verbouwing hebben we nu nodig om de coronacrisis door te komen. Daarom hebben we grofweg € 125.000  aan financiële hulp nodig om de verbouwing en verbetering van de Schans te kunnen doen.

De komende maanden zetten we diverse acties op touw met de vraag of jullie ons financieel willen steunen. Op de planning staan inmiddels: 

Voor de komende feestdagen

  • Bij online aankopen via sponsorkliks ontvangt de Schans een kleine commissie
  • Een onlinesessie Kerstspecial op 19 december met de mogelijkheid om een donatie te doen
  • Een online Nieuwjaars dansfeest begin januari

In het eerste kwartaal van 2021

  • Begin februari een spectaculaire online veiling met o.a. een aantal items uit de ‘oude Hoeve’.
  • Uitgifte van een beperkt aantal nieuwe aandelen in De Schans
  • Een lening tegen aantrekkelijke voorwaarden
  • Een crowdfunding actie

Over alle acties volgt nog nadere informatie. Mocht je nu echter al je interesse kenbaar willen maken of vragen hebben, dan mag je altijd contact opnemen via Kerstin@kasteeldeschans.com

   

Verbouwing van de Hoeve

We hebben de Hoeve in sneltreinvaart leeggehaald. Met een lach en een traan. De Hoeve (in oude stukken ook wel de herberg genoemd) heeft bedding geboden aan zoveel plezier, blijdschap, verdriet, oude pijn en nieuwe ervaringen. Een herberg voor alle menselijke emoties. Die dragen we mee in ons hart en in de oude balken die zoveel mogelijk bewaard blijven.

Vorige week ging het dak eraf. Kijkend naar het open dak van de slaapzaal voelen we de nieuwe wind die nu al door de Hoeve waait. Letterlijk en figuurlijk.

   

Wijzigingen programma 2021

Het versnellen van de verbouwing van de Hoeve heeft uiteraard gevolgen voor de planning van de trainingen. We hebben gewikt en gewogen en hebben de planning herzien. Die zal zeer binnenkort op onze website verschijnen. Hoewel we het tot een minimum hebben proberen te beperken, zijn er een aantal trainingen vervallen en schuiven er een aantal naar een andere datum en incidenteel naar een andere locatie. Mocht je je al hebben aangemeld voor een training die vervalt of verschuift dan krijg je daar binnenkort persoonlijk bericht van. Onze excuses voor eventueel ongemak die dat veroorzaakt. We hopen op jullie begrip.

   

Gratis Sponsoren

 

De Schans is door Sponsorkliks geaccepteerd als doel omdat we geen primaire winstdoelstelling hebben.

Bij veel online aankopen kun je vanaf nu de Schans gratis sponsoren. Het kost jou niets extra.. Het enige wat je moet doen is via de link onder dit bericht naar de webshop gaan waar je je online aankoop wilt doen. 

Je kunt bij veel bedrijven bestellen via sponsorkliks. Bijvoorbeeld bij bol.com (boeken zijn uitgezonderd), Coolblue, Booking.com, Independer, Thuisbezorgd.nl, AliExpress, Expedia, Greetz, Otto, Zalando, Mediamarkt, Center Parcs, Staatsloterij, …...

Via de link onderaan dit bericht kom je op de pagina van sponsorkliks en kun je zien welke organisaties allemaal meedoen. Het zijn er heel veel.

Hoe werkt het? Je klikt op deze link. Je komt dan op de pagina van sponsorkliks. Hier ga je naar de webshop waar jij iets wilt bestellen, bijvoorbeeld bol.com. Je zoekt bol.com en klikt erop. Je wordt dan doorgestuurd naar de website van bol.com. Hier bestel je zoals je gewend bent en vervolgens ontvangt De Schans een kleine percentage van jouw aankoop. 

   

Kerstspecial online - 19 december

Laat je meenemen door Maud en Meike in Kerstsferen.
Nestel je onder je kerstboom en luister naar een alternatief kerstverhaal verteld door Meike, kom op glamoureuze wijze in beweging onder begeleiding van Maud, en reis in gedachten met ons mee naar een plek die ons allen dierbaar is. Verbinding, verstilling en ook zeker vermaak. Een speciale online Kerstsessie waarbij er verschillende tickets en donatie mogelijkheden beschikbaar zijn. Je kunt kiezen wat binnen jouw mogelijkheden past. 

We starten om 9.30 en eindigen om 11.00 uur. 

     

Nieuwjaars Dansfeest online - 2 januari

We luiden het nieuwe jaar in met een spetterend online dansfeest met Anoek. Anoek zal een selectie draaien uit de playlist die ontstaan is uit de reacties op de facebookpagina De Schans Verbindt.

Informatie over hoe je een ticket kunt kopen en hoe je kunt doneren volgt nog. 

We starten om 20:00 en sluiten af rond 22:00 uur.

   

Trajecttraining De Ont-dekkingstocht

Tijdens deze Ont-dekkingstocht krijg je ondersteuning in het ontdekken van jouw leven tot nu toe. Je gaat  ervaren welke overtuigingen en gedragspatronen je hebt ontwikkeld die je belemmeren om te leven zoals je zou willen leven. Deze gedragspatronen zijn vaak ontstaan in je gezin van herkomst. Systemisch Werken, Innerlijk kind werk & lichaamswerk kan je inzicht geven in de (vaak onbewuste) verstrikkingen uit jouw geschiedenis. Je gaat ontdekken wie je in essentie bent. De tocht duurt 3x 3 dagen en de start is op 22 januari.

   

Boekentip! 

Een nieuwe rubriek in de Schanskrant. Veel mensen hebben in deze periode weer meer tijd om een boek te lezen. Elke maand een tip. 

De Onzichtbaren - Roy Jacobsen

Drie generaties van de, fictieve, familie Barrøy die ergens in het begin van de 20ste eeuw op een gelijknamig eiland in Noorwegen wonen. Alles heeft er zijn eigen wetten in een landschap dat van een grootse en broze schoonheid is, ver van de rest van de wereld.

Ingrid Barrøy groeit hier op. Haar vader, Hans, droomt er al lang van een om een kade te bouwen die de verre buitenwereld dichterbij kan brengen, wat echter niet zonder gevolgen blijft. De liefde voor de natuur en voor zijn vrouw, Maria, staat soms haaks op zijn verlangen om het anders en grootster te doen.
Maria droomt ervan om meer kinderen te hebben, een kleiner eiland, een ander leven. Op haar eigen manier toont zij de liefde voor haar gezin en voor het leven dat zich aandient.
Martin, Hans’ vader, leeft bij hen in en is de veruiterlijking van de tradities en gebruiken die hem houvast bieden in de verlangens van verandering van de mensen rond hem.
Wanneer Ingrid oud genoeg is wordt ze naar het vasteland gestuurd om er te gaan werken bij een van de rijke families daar. Na een tragische gebeurtenis moet ze noodgedwongen terug naar de plek die ze achter zich wilde laten. Pas later komt ze te weten én begrijpt ze wat er gebeurd is en stoot ze op taboes en geheimen.

Het is buiten een relaas over de relatie van de mens met de onstuimige natuur, ook het verhaal van de gespletenheid van het leven op een eiland, altijd en het leven op het vasteland, over diepe familiebanden, schoonheid en verlies en over tradities, gebruiken, generatie op generatie, met het verlangen om te behouden en te doorbreken.

Prachtig en diep ontroerend…

Geniet ervan! Geert Hulselmans

   

Agenda

december 2020

9 dec     Online – 'Break van de week', ELW® met Maud
10 dec    Online – Kracht, kalmte en vitaliteit met Dimphy
12 dec    Online – Meditatie met Meike
19 dec    Online – Kerst Special met Meike & Maud

januari 2021

2 jan    Online Nieuwsjaars dansfeest met Anoek
7 jan    Online – Kracht, kalmte en vitaliteit met Dimphy
8 jan    Echtgenoten / Echt-genieten – Intro (locatie volgt)
14 jan  Online – Meditatie met Meike 
22 jan  De Ont-dekkingstocht – Traject
23 jan  Online – Meditatie met Meike
22 jan  Opstellingendag – Representant! in Groene Kan
22 jan  Opstellingendag – Vragensteller! in Groene Kan
27 jan  Online -'Break van de week', ELW® met Maud

februari 2021

4 feb    Online – Kracht, kalmte en vitaliteit met Dimphy
5 feb    Mannenwerk – Zicht op jouw Innerlijke Familie
6 feb    Online veiling
10 feb   Vrouwen in het Veld (verschoven van de dinsdag naar woensdag)
11 feb   Online – Meditatie met Meike
12 feb   Tantra voor Koppels (wachtlijst)
20 feb   Online – Meditatie met Meike
22 feb   Licht op Rouw
24 feb   Online - 'Break van de week', ELW® met Maud
26 feb   Emotioneel Lichaamswerk® ELW – Basis

Kijk regelmatig in de agenda op de website. Er zijn steeds aanpassingen i.v.m. verschuivingen van trainingen en trainingen die niet doorgaan & nieuwe online activiteiten.

We wensen je fijne feestdagen en een liefdevol 2021

En hopen je in het nieuwe jaar weer op De Schans te ontmoeten.