Online activiteiten

Digitaal kennismaken, ontmoeten en oefenen

Ben je geïnteresseerd in een bepaalde training maar vind je het een grote stap om met een groep mensen te praten over kwetsbare onderwerpen?

Spreekt een workshop je aan, maar wil je graag eerst de trainer leren kennen voordat je de investering maakt om een cursus te volgen?

Heb je eerder een training bij Cursuscentrum de Schans gevolgd, maar heb je het gevoel dat het allemaal wat weg gezakt is?

Of misschien heb je vooral de behoefte om de bedding en warmte te voelen die je kent van trainingen bij Cursuscentrum de Schans, maar ben je op dit moment niet in de gelegenheid om met een training mee te doen?

Dit zijn allemaal redenen om te kiezen voor een online sessie of workshop. Wij hebben een groeiend aanbod online activiteiten. Losse sessies van een uur, korte workshops of een reeks aan workshops.

Online_handen_262x255_CursuscentrumdeSchans

Kenmerkend voor de losse ‘sessies’ is dat je daarin de volledige vrijheid hebt om zo zichtbaar of anoniem mee te doen, als waar jij je prettig bij voelt. Je kunt de sessie volgen zonder dat er van je gevraagd wordt om interactief mee te doen. Dit is een geschikte manier om vanuit de veiligheid van je eigen (woon)kamer te ervaren of Cursuscentrum de Schans, de trainers en onze werkwijze bij jou passen.

In een online ‘workshop’ ga je met een groep van maximaal 24 deelnemers actief aan de slag met een thema. Door middel van deelrondes en oefeningen met andere deelnemers maak je kennis met het onderwerp. Je kunt onderzoeken of een bepaald onderwerp je aanspreekt en of je daar in een uitgebreide training mee aan de slag wilt gaan.

In een serie workshops ga je met een vaste groep deelnemers wat verder in op een bepaald onderwerp. Je ervaart de verdieping, de bedding en de aandacht die Cursuscentrum de Schans eigen is op een manier die wellicht makkelijker in te passen is in jouw agenda.

Overzicht van alle online sessies – tickets

Trainingen

Iedere maand kun je mee doen met een geleide meditatie door Meike Niemeijer.  Dezelfde sessie wordt 2 maal per maand gegeven. In de meditaties wordt aandacht besteed aan het bewust ontspannen van het lichaam. Door middel van beweging en/of visualisaties ga je voorbij aan de stroom van dagelijkse gedachten en maak je directer contact met wat er van binnen bij jou leeft.

Kracht, kalmte en vitaliteit, dat is wat Chi Neng Qigong (Chinese Yoga) voor mensen doet. Door het uitvoeren van eenvoudige en sierlijke bewegingen werk je actief aan je gezondheid en levenskracht. De oefeningen zijn gemakkelijk te leren voor iedereen. Wil je ook gezond bezig zijn met je lichaam en tegelijk een ontspannen mind, ervaar het zelf met een online les, gegeven door Dimphy van Alphen.

Elke maand heb je de mogelijkheid om mee te doen met een online Emotioneel Lichaamswerk® (ELW) sessie begeleid door Maud Offermans.
De online ELW® sessies geven je de kans om energie te blijven geven aan je lichaam waardoor je de gedachtestroom kan reduceren. Het helpt de bewegingsruimte in jezelf te vergroten of juist te verstillen. Dit met de intentie om met meer helderheid en bewustzijn de dag tegemoet te treden ofwel af te sluiten.  Kijk lager voor de thema's op woensdag avond en zaterdag ochtend.

Blijvende herinnering of een bijzondere ervaring?  Zat. 06 februari om 20u.

Wil jij een blijvende herinnering aanschaffen of een bijzondere ervaring opdoen?  Kom dan zaterdag 06 februari van 20u tot ... naar de online SchansVeilingParty!