Online activiteiten

Digitaal kennismaken, ontmoeten en oefenen

Verbinding met jezelf en de ander is een belangrijke misse van Cursuscentrum de Schans.

De fysieke verbinding ervaren is onontbeerlijk, en we hebben ontdekt dat ook online het gevoel van verbinding en veilig samen zijn mogelijk is.

Wekelijks bieden wij verschillende online sessies aan, van meditaties en Chi Neng Qigong tot familieopstellingen. De sessies kunnen een manier zijn om even tot rust te komen bij jezelf, of juist de verbinding met anderen op te zoeken. Je kunt ‘last minute’ besluiten of het in je agenda past en je mag zelfs de hele sessie je camera uitlaten als jou dat de nodige veiligheid geeft om mee te kunnen doen.

Online_handen_CursuscentrumdeSchans

”Online kan ik makkelijker ‘verdwijnen’ en luisteren naar wat mijn lichaam aangeeft, nog voor dat het ‘t van mij over neemt. Stilaan durf ik de camera ook aanzetten. Online zorgt er ook voor dat ik meer het gevoel heb een keuze te hebben, zonder stil te staan bij het oordeel van anderen, zonder de druk die ik ervaar als ik ergens in real life aanwezig ben. Als er toch iets blijft hangen, is daar ook ruimte voor, zowel in de groep als erna. Dat is fijn en geruststellend. Doordat de sessies korter zijn, raak ik ook minder overspoeld. Zo komt er ruimte voor de thema’s die me raken en kan ik voelen met welke ik later graag ‘in ’t echt’ aan de slag ga, en bij welke trainer ik me veilig voel!
Voor mij een opstapje in plaats van een soms erg enge drempel!”, P.T.

Overzicht van alle online sessies – tickets

Trainingen

Ervaar ontspanning en verbinding door met aandacht aanwezig te zijn!

In mijn meditaties neem ik (Meike Niemeijer) je aan de hand van (licht) lichaamswerk en visualisaties mee naar wat er onder de oppervlakte leeft. Voorbij de stroom van dagelijkse gedachtes maak je contact met een diepere, onbewuste laag in jezelf. Door daar helemaal bij aanwezig te zijn creëer je niet alleen ontspanning, het geeft ook een diep gevoel van verbinding met jezelf.

Chi Neng Qigong is Chinese Yoga, mindfulness en beweging in één. Het is de meest totale en efficiente  bewegingsvorm die ik  ken. Je voert langzame en vloeiende bewegingen uit terwijl je focus bij de beweging is. Hierdoor ontstaat er een meditatieve rustgevende staat en je Qi (lichaamsenergie) gaat weer stromen. 
Het is vrij eenvoudig te leren voor iedereen en de werking van de oefeningen is voelbaar vanaf les één. ervaar het zelf met een online les, gegeven door Dimphy van Alphen.

Nu we niet bij elkaar kunnen komen, wil ik de mogelijkheid bieden om online deel te nemen aan familie- of systemische opstellingen. Het zal de live opstellingen zeker niet vervangen, en, we hebben ondertussen ook gemerkt dat er online heel veel mogelijk is. Ingebrachte vragen (terugkerende patronen, problemen, etc.) worden evengoed inzichtelijk gemaakt door informatie die je van representanten krijgt. Het is verrassend hoe goed je mee kan voelen met de representanten zoals je gewend bent.