Online – Kracht, kalmte en vitaliteit (Qigong) met Dimphy

Chi Neng Qigong is Chinese Yoga, mindfulness en beweging in één. Het is de meest totale en efficiente  bewegingsvorm die ik  ken. Je voert langzame en vloeiende bewegingen uit terwijl je focus bij de beweging is. Hierdoor ontstaat er een meditatieve rustgevende staat en je Qi (lichaamsenergie) gaat weer stromen. 
Het is vrij eenvoudig te leren voor iedereen en de werking van de oefeningen is voelbaar vanaf les één. ervaar het zelf met een online les, gegeven door Dimphy van Alphen.

Het is zo uitzonderlijk effectief  omdat de meest helende bewegingen uit verschillende Qigong vormen zoals Tai Chi, boeddhistische en daoistische qigong,  bij elkaar zijn gezet en ontdaan van alle franje. 
De lessen zijn laagdrempelig, je kan per keer aansluiten. Het gaat tijdens deze online lessen niet om een perfecte uitvoering maar eerder een ervaren van wat de oefeningen voor je kunnen doen. Je bent lichamelijk bezig en je focus is gericht op de beweging. Hierdoor ontspannen lichaam en geest, je ademhaling wordt dieper en rustiger, je laat spanningen los en Qi (energie) gaat weer stromen.

Ervaring van Hanneke vdB: Wat was dat fijn. Ik kan het bijna niet verwoorden, zo goed heeft het me gedaan. Ik heb daarna heerlijk geslapen, weer eens gedroomd. En voelde me erg ontspannen en krachtig tegelijkertijd.”
(Lager op deze pagina lees je meer ervaringen van enthousiaste deelnemers.)

De meeste mensen vinden dit al snel een prettige ervaring met een rustgevend en vitaliserend effect. Ga je langer door met deze prachtige Chinese bewegingsleer dan komt er vooral zelf-inzicht en bewustwording.

Je kunt per keer aansluiten door hieronder een ticket te kopen. Je wordt dan automatisch naar de website van onze ticketprovider (Chipta) gestuurd. Na het invullen van je gegevens en de betaling te voltooien, ontvang je een e-mail (van Chipta!) met daarin de Zoom link toegestuurd. De link is vanaf 15 minuten voor aanvang van de sessie actief.

.

Overzicht van alle Schans online activiteiten. Overzicht van alle online sessies in de ticketshop.

.


Dimphy geeft ook 3- en 4-daagse workshops met Chi Neng Qigong, in combinatie met familieopstellingen: Oosterse wijsheid & Westers inzicht.Op dit moment zijn er nog geen cursussen ingepland.

Ervaringen van anderen

Wat was dat fijn. Ik kan het bijna niet verwoorden, zo goed heeft het me gedaan. Ik heb daarna heerlijk geslapen, weer eens gedroomd. En voelde me erg ontspannen en krachtig tegelijkertijd.”
Ik ben mee gaan doen met de online Chi Neng Qigong lessen van Dimphy omdat we live niet kunnen sporten in verband met Corona. Normaal zijn die lessen te ver weg voor mij, maar omdat ze nu online zijn is het nu mogelijk. Dat vind ik tevens het grote voordeel van online lessen, dat het tijd bespaart, omdat je er niet heen hoeft te rijden. Ik was in het begin wel bang dat ik me niet zo verbonden zou voelen met de andere deelnemers en Dimphy, maar dat is me alles meegevallen. Doordat je (bijna) iedereen op het scherm ziet, terwijl hij of zij de oefeningen doet, heb ik toch het gevoel dat we samen zijn en geeft het een gevoel van verbinding. Ook de manier waarop Dimphy les geeft en omgaat met de online situatie werkt er aan mee dat er verbinding te voelen is. Zij kijkt goed rond naar iedereen en geeft aanwijzingen, waardoor het zelfs online mogelijk is gecorrigeerd te worden. Na afloop van de les voel ik me levendiger en energieker, ik voel me meer één geheel, omdat ik meer in mijn lichaam zit. Het stroomt weer. Dank je wel, Dimphy. (april 2021)
Online deelnemen is voor mij een mogelijkheid om toch datgene te doen wat ik graag wil doen. Je kunt elkaar niet letterlijk aanraken of rechtstreeks in de ogen kijken, maar door gezamenlijk oefeningen te doen (bv Chineng qi gong), te mediteren, te luisteren, te dansen word ik ook online geraakt, geïnspireerd, kan ik mijn ervaringen delen. Al is het online, toch voel je op de een of andere manier de energie, en dat zorgt voor mij weer voor verbinding. Heel apart om te ervaren. En natuurlijk zou ik het allerliefste live willen deelnemen, maar voor mij is het een prima alternatief voor dit moment. (april 2021)
Ik heb de afgelopen keer de 1e les van de wonderoefening van de L-zit gevolgd. Helemaal super! Dank je wel! Ik had het gevoel dat ik weer thuis kwam bij mijzelf. Het gaf mij weer een basis in mijn lichaam. Ook mijn slapen ging daarna beter (met behulp van de aanvullende andere oefening). Ik werd de dag erop blij wakker en had die dag veel meer energie dan anders. Gedurende de dag had ik het gevoel dat ik mijzelf niet meer zo omhoog hoefde houden, en ik hoefde ook niet meer zo de balans in mijn lichaam te zoeken. Het lukte mij nu om rechterop zitten en ik zakte niet steeds zo in elkaar met mijn onderrug. En dat allemaal na 1 les! Nogmaals bedankt! (april 2021)
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.