Uitdagingen en mogelijkheden - Schanskrant januari 2022

Onderwerpen in deze Schanskrant zijn:

De online versie van deze januari Schanskrant.

Uitdagingen en mogelijkheden

Het nieuwe jaar 2022 is gestart. Een jaar waarin we weer uitdagingen zullen tegenkomen en wij vooral willen kijken naar de mogelijkheden. Hoe kunnen we ons blijven voeden met wat ons vervult, in een tijd waarin we ook worden beperkt. Op Cursuscentrum de Schans kan je ervaren hoe het is om je te vervullen door uit te reiken, te mogen ontvangen en te mogen geven, en, wat jij daarin tegenkomt: blijdschap, verdriet, frustratie, boosheid en liefde met elkaar te delen. We hebben weer een vol programma met cursussen waarin diverse thema's centraal staan.

Het voelt bevrijdend om niet aan alle verwachtingen te voldoen.
Elisabeth Kubler

Collage_nwsbr_2021-01_inleiding_CursuscentrumdeSchans

Greep uit het aanbod 1ste kwartaal

Vr. 28-jan. – Emotioneel Lichaamswerk® ELW – Basis: In een veilige omgeving wordt veel aandacht geschonken aan bedding en word je gesteund om oude gewoontes los te laten. Er zal meer innerlijke rust ontstaan, zodat je vanuit vrijheid anders op situaties kan gaan reageren.

Vr. 28-jan. – Opstellingen-ochtend (nabij Utrecht, NL): Je kunt een opstelling doen rondom een thema waar jij meer helderheid over wilt hebben. Waar heb jij een vraag over? Wat ligt er verborgen waar jij geen zicht op hebt? Door middel van representanten die in jouw opstelling staan, krijg je inzicht in dat wat nog verborgen ligt.

Ma. 21-feb. – Licht op Rouw: Een cursus die stilstaat bij jouw rouwverwerking, en wat nodig is, in het hier en nu. Heb jij te maken gehad met verlies in het leven? Verlies van een geliefde, een kind, een vriend/in, het verlies van je gezondheid of van een verwachting over het leven, die niet werd vervuld.

Vr. 11-mrt. – Oosterse wijsheid & Westers inzicht – Qigong en meer!: Chi Neng Qigong is Chinese Yoga, mindfulness en beweging in één, en laat de levensenergie weer stromen. Familie-opstellingen zetten we in om patronen inzichtelijk te maken. Door de zachte kracht van Chi Neng en de liefdevolle blik van opstellingen, kom je tot jouw kern.

Vr. 11-mrt. – Emotioneel Lichaamswerk® ELW – Verdieping!: Nadat je het basisweekend ELW hebt gevolgd of wanneer je op andere plekken ervaring hebt opgedaan, kan bij jou de behoefte ontstaan om bepaalde thema’s meer uit te diepen en je lichaam verder te onderzoeken...

Start trajecten 1ste kwartaal

Do. 20-jan. – START Mannentraject – De Tocht naar Huis: Tijdens deze tocht loop jij een stukje van je eigen heldentocht. Aan de hand van rituelen markeren we de stappen die je zet in de ontwikkeling van je persoonlijk leiderschap. Vervolgens werken we het thema 'thuiskomen' op verschillende manieren uit.

Vr. 04-feb. – START traject – Echtgenoten / Echt-genieten: is voor liefdeskoppels die het verlangen hebben om op een bijzondere manier tijd met elkaar door te brengen. Tijd om dat wat je ontdekt, ervaart en deelt een plek te geven en te laten beklijven. Er is ruimte voor romantiek, verrassing en ontroering.

Vr. 25-feb. – START traject – De Ont-dekkingstocht: Ont-dekken staat in dit traject voor het zichtbaar maken van gevoelens en verlangens, die toe-gedekt zijn geraakt. Je wordt je bewust van hoe jouw geschiedenis invloed heeft gehad op hoe je nu in het leven staat. Door dit aan te nemen en met mildheid naar te kijken, leer je stappen te maken om de verantwoordelijkheid te nemen over je eigen leven.

Collage_nwsbr_2021-01_3-trajecten_CursuscentrumdeSchans

Online activiteiten

Dimphy geeft online Chi Neng Qichong sessies op do. 20 en do. 27-jan. van 20.00 - 21.30 uur. De lessen zijn zowel voor beginner als voor gevorderde toegankelijk, met als thema kalmte en vitaliteit. En op ma. 17-jan. een avond met Familie-opstellingen. Aanmelden en/of info (ook m.b.t. mogelijke wijzigingen door veranderlijke maatregelen) vind je in de agenda van Yishi.

De Hoeve na de verbouwing

Na jaren en jaren is het dan zover, de Hoeve is dan toch écht verbouwd en hóé!
Er zijn zoveel mooie kwalitatieve materialen gebruikt, er is een moderne toch gezellige sfeer aangebracht en er zijn aparte kleurtjes en snuisterijen ingezet om de oude Hoeve een eigentijdse uitstraling te geven. Het gebouw roept erom dat er veel (nieuwe) deelnemers welkom geheten mogen worden door ons als team.

Nu de verbouwing ver af is, zullen we elke maand een van de nieuwe ruimtes presenteren. Als eerste de nieuwe slaapzaal, die plaats biedt aan acht personen. Tussen de bedden is extra gruimte voor het opbergen van koffers of tassen, en het gedeelde sanitair bevindt zich vlakbij op de gang.

Collage_verbouwing-Hoeve-slaapz_2022-01_CursuscentrumdeSchans
 

Afscheid van onze kok Lub

Heel wat jaren heeft Lubbert vele vele maaltijden verzorgd voor alle trainingen. Het is heel bijzonder als één kok aanwezig is van het ontbijt tot en met het dessert, aan het einde van de dag. Hoe groot de groep ook was, variërend van 12 tot 150 personen, tijdens de zomer, de maaltijden stonden altijd stipt op tijd had klaar. It’s magic! Lub blijft tot ongeveer half februari werkzaam en daarna wensen wij hem ontzettend veel geluk voor zijn toekomst.
Je komt Lub vast nog eens tegen op het terrein, daar hij nu ook in het kasteel woont.
Heel veel dank voor alle jaren dat je jouw bijdrage hebt geleverd aan het vervullen van een belangrijke behoefte van onze deelnemers.

Agenda

Januari 2022
vr. 14-jan. Tussen liefde en leegte – voor singles met een relatiewens (VOL)
do. 20-jan. START Mannentraject – De Tocht naar Huis
vr. 28-jan. Emotioneel Lichaamswerk® ELW – Basis
vr. 28-jan Opstellingen-ochtend (nabij Utrecht, NL)
Februari 2022
vr. 04-feb. START traject – Echtgenoten/Echt-genieten
di. 08-feb. Vrouwen in het Veld – vrouwenavond
vr. 11-feb. Tantra voor Koppels (Wachtlijst)
za. 19-feb. Vrouwen-zweethut
ma. 21-feb. Licht op Rouw (Midweek!)
vr. 25-feb. START traject – De Ont-dekkingstocht
Maart 2022
di. 08-mrt. Vrouwen in het Veld – vrouwenavond
vr. 11-mrt. Oosterse wijsheid & Westers inzicht – Qigong en meer!
vr. 11-mrt. Emotioneel Lichaamswerk® ELW – Verdieping!
vr. 18-mrt. Aanraken in Verbinding – 3-daagse voor Vrouwen
vr. 18-mrt. Mannenwerk – Boosheid en Verbinding
za. 19-mrt. Vrouwen-zweethut
vr. 25-mrt. Tantra voor Vrouwen

Als je graag wil deelnemen aan een cursus, laat de vermelding wachtlijst je dan niet weerhouden. Je kunt je wel aanmelden en mocht er plaats vrijkomen, dan nemen we meteen contact met je op en kun je ons laten weten of je nog kan en wil deelnemen. De annuleringsvoorwaarden zijn dan nog niet van toepassing.

We hopen je binnenkort te ontmoeten bij één van onze cursussen!

Cursuscentrum de Schans – Samen thuiskomen bij Jezelf

Data voor jouw agenda: Zomers Zijn 2022 – zo. 24/jul. - zo. 07/aug.
Bekijk de online versie van deze januari Schanskrant.
Vorige uitgaven van de Schanskrant.

facebook.com/cursuscentrumkasteeldeschans