Nieuwe ontwikkelingen – Schanskrant december 2022

Onderwerpen in deze Schanskrant zijn:

Bekijk de online versie van deze Schanskrant.

Nieuwsbrief-collage_2022-12_Quote-eerst-moeilijke-stap_CursuscentrumdeSchans

Nieuwe ontwikkelingen

Aan het einde van een kalenderjaar en de wisseling naar een nieuw jaar is vaak een periode van bezinning. Bezinning is een eerste stap naar een verandering. Een stap om in beweging te komen. Op Cursuscentrum de Schans is van alles in beweging. Nieuwe cursussen & workshops, de introductie van gast-trainers en ook op bestuurlijk niveau zijn er nieuwe ontwikkelingen. Lees verder over deze onderwerpen in deze Schanskrant.


Nieuwe activiteiten

NIEUW! Vrij 2-dec – Verbindende Communicatie 3-daagse: Verbindende Communicatie (VC) helpt ons met te herinneren wat echt belangrijk is in ons leven en hoe dat naar buiten te brengen. We zijn vaak druk bezig met dingen die dringend lijken, maar zijn ze ten diepste ook werkelijk belangrijk? Dragen ze bij aan wat we werkelijk willen betekenen in dit leven? VC is een methode (op basis van Marshall Rosenberg's Nonviolent Communication) om te voelen wat er vanbinnen echt in jou leeft en dat op een veilige en verbindende manier in contact te brengen met een ander. Het helpt je om het diepste in je leven te manifesteren.

NIEUW! Do 15-dec – Opstellingen-avond (in Boekel, NL): Naast de opstellingen-middagen in Groene Kan (nabij Utrecht), is er nu ook de mogelijkheid om in Boekel opstellingen-avonden bij te wonen. Je kunt een opstelling doen rondom een thema waar jij meer helderheid over wilt hebben. Waar heb jij een vraag over? Wat ligt er verborgen waar jij geen zicht op hebt? Het is mogelijk om een vraag in te brengen, of, de familieopstelling bij te wonen als representant.

Nieuwsbrief-collage_2022-12_Aanbod_CursuscentrumdeSchans

Greep uit het aanbod van december en begin januari

Vr 2-dec – Emotioneel Lichaamswerk® ELW – Basis: In het dagelijkse leven zijn we ons meestal niet zo bewust van de signalen die ons lichaam ons geeft. Ons hoofd is een meester om deze signalen te onderdrukken waardoor we veelal vanuit oude, bekende patronen reageren. In ELW® werken we met de vier basisemoties Blij, Bedroefd, Bang, Boos. Je komt steviger met beide voeten op de grond te staan en leert meer op je gevoel te vertrouwen.

Vr 6-jan – Echtgenoten / Echt-genieten – Intro: is voor liefdeskoppels die het verlangen hebben om op een bijzondere manier tijd met elkaar door te brengen. Na het weekend kan je de liefde (weer) voelen stromen en met mildheid naar elkaar kijken.

Vr 13-jan – Tussen liefde en leegte – Voor singles met een relatiewens: is een cursus voor singles met een relatiewens. Je ervaart op welke manier je contact en intimiteit aangaat met anderen. Je wordt je bewust van je eigen gemis en krijgt ruimte om je verlangen te onderzoeken.

Mid-winter Specials:

Vr 16-dec – Adem & Leef! - Kerst special: De donkere dagen rond kerst zijn bij uitstek het moment om van een druk jaar op adem te komen. Je gaat ontdekken hoe je met jouw ademhaling je emoties en levensenergie controle houdt. Thema in deze Kerst-special is het licht laten schijnen op dat wat niet gezien/gevoeld mag worden. Laat je hart verwarmen en maak contact met jouw liefde. Over verlangen, angst en gemis & hoe deze met elkaar verbonden zijn.

Di 27-dec – De langste Nachten: Voor iedereen die zijn hart wil verwarmen en zich wil bezinnen in de dagen tussen kerst en nieuwjaar. En in verbinding wil gaan met zichzelf en anderen. We kijken zowel naar de pijnlijke gebeurtenissen, om ze een plek te geven en zachter te laten worden, als naar de menselijke rijkdom en warmte die het jaar ons gebracht heeft. Acceptatie en dankbaarheid bestaan naast elkaar.

Midwinter-specials_2022_CursuscentrumdeSchans

Opvolger gezocht!

Kerstin Achtenberg treedt af als bestuurder van Kasteel de Schans bv. In de ruim vijf jaar dat ze die rol nu vervult, wist ze het bedrijf opnieuw vorm te geven en te professionaliseren, door een coronacrisis en verbouwing heen te navigeren en klaar te maken voor de toekomst.

Niet iedereen weet, dat wat wij Cursuscentrum de Schans noemen, inmiddels een nauw samenwerkingsverband is van diverse entiteiten. Ten eerste de bewoners, die de plek levend houden en er een ‘thuis’ van maken. Ten tweede het trainerscollectief dat de trainingen op de Schans verzorgt. En als derde het facilitair centrum dat verantwoordelijk is voor het terrein, de gebouwen, verhuur, slapen, maaltijden, administratie en alles wat nodig is om de cursussen mogelijk te maken.

Per 1 april 2023 zal Kerstin aftreden als bestuurder van het facilitair centrum en ruimte maken voor een of meer nieuwe mensen, die graag een bijdrage willen leveren aan deze mooie plek. Kerstin blijft wel als bewoner en trainer betrokken bij de Schans. Hoe haar plek precies wordt ingevuld en het ingezette veranderingsproces verder wordt vormgegeven, gaan we binnenkort, op geheel eigen Schanswijze, met een aantal betrokkenen, onder begeleiding van een trainer, bekijken.

Heb je interesse om in een (betaalde) leidinggevende rol, binnen het facilitair centrum, deel uit te maken van het team, stuur dan je motivatie en CV naar vacatures@kasteeldeschans.com.


Traject-training Echtgenoten/Echt-genieten

Dit traject, voor mensen met een liefdesrelatie, start op vrijdag 3 maart 2023. Er komen verschillende thema's aan bod. Welkom in je lijf?; Heb je contact met je eigen verlangens en hoe breng je dit in contact met je partner?; Intimiteit & Seksualiteit; Het vieren van jullie relatie. Dit traject biedt ruimte voor romantiek, verrassing en ontroering. Het brengt in je relatie nabijheid, intimiteit, kracht en plezier.

Het is aan te raden, voordat jullie het traject volgen, eerder deelgenomen te hebben aan een Echtgenote /Echt-genieten Intro 2-daagse cursus. Volgende Echtgenoten/Echt-genieten Intro: 06-08 januari 2023


Zomers Zijn 2023

Ook in de zomer van 2023 zal er weer een Zomers Zijn georganiseerd worden. Twee weken lang worden er diverse workshops gegeven, voor volwassenen, kinderen t/m 15 jaar, Jongeren (16 t/m 18 jr) en jong volwassenen (19 t/m 23 jr). We zijn druk bezig het programma rond te krijgen.

Noteer de data alvast in jouw agenda: ZOMERS ZIJN 2023 – 23-30/jul en 30/jul-06/aug.
De data voor Jongeren (23-30 juli) en de Jong Volwassenen (30 juli - 6 aug.) staan in ieder geval al gepland.


Activiteiten van gast-trainers

Gideon en Madonna van Rijnberk begeleiden een retraite van ma. 02 t/m do. 05 januari. Een begeleide retraite om weer op te laden, achter te laten wat niet langer bij je past, te helen wat geheeld mag worden en om met nieuwe energie, kracht en inzichten weer naar huis te gaan. Meer info: www.zielzicht.nl

Angela Murgia geeft Dru yogales en start op ma. 16 januari twee reeksen van 15 avonden (18:45 - 20:00 en 20:15 - 21:30). Dit is een heel zachte vorm van yoga, die vloeiende bewegingen combineert met klassieke yogahoudingen, die gericht zijn op de energiestromen rond het hartcentrum. Info: angelamurgia@telenet.be


Agenda 

November 2022
vr 25-nov Tantra Massage – voor Koppels
ma 28-nov Introductiedag jaartraject – Aanraken in Verbinding (massage)
wo 30-nov Opstellingen-middag (nabij Utrecht, NL)
   
December 2022
vr 02-dec Verbindende Communicatie 3-daagse
vr 02-dec Emotioneel Lichaamswerk® ELW – Basis
vr 09-dec Mannenwerk – Boosheid en Verbinding [wachtlijst]
do 15-dec Opstellingen-avond (in Boekel, NL)
vr 16-dec Adem & Leef! – Kerst-special (Mid-winter special)
di 27-dec De Langste Nachten  (Mid-winter special)
   
Januari 2023
vr 06-jan Echtgenoten / Echt-genieten – Intro
vr 13-jan Tussen Liefde en Leegte – cursus voor singles met relatiewens
do 19-jan START Mannentraject – De Tocht naar Huis
vr 20-jan De Ont-dekking – Een nieuwe stap
vr 27-jan Emotioneel Lichaamswerk® ELW – Basis

Als je graag wil deelnemen aan een cursus, laat de vermelding wachtlijst je dan niet weerhouden. Je kunt je wel aanmelden en mocht er plaats vrijkomen, dan nemen we meteen contact met je op en kun je ons laten weten of je nog kan en wil deelnemen. De annulerings­voorwaarden zijn dan nog niet van toepassing.

We hopen je binnenkort te ontmoeten bij één van onze cursussen!

Cursuscentrum de Schans – Samen thuiskomen bij Jezelf


Bekijk de online versie van deze Schanskrant.
Vorige uitgaven van de Schanskrant.

Leuk en behulpzaam als je het cursuscentrum Liket en/of volgt op Facebook en op Instagram 

Facebook_Like-us_CursuscentrumdeSchans          Instagram_Follow-us_CursuscentrumdeSchans