Life for Real

'Life for real' – Op weg naar Bezield Congruent Persoonlijk Leiderschap

Sneeuwhart_Life-for-Real_Helena-Zorge_DomeinKasteeldeSchans

Veel mensen leven niet écht. Niet omdat ze niet willen, maar met name omdat ze niet weten dát en hoe dát zou kunnen. Wij mensen zijn tot heel veel moois maar ook veel naars in staat. Hoe verder wij van onszelf verwijderd zijn (geraakt), hoe meer we last hebben van innerlijke stress, pijnlijke emoties, gevoelens van zinloosheid, eenzaamheid, somberheid en last van ons lichaam. We vertonen onderdrukkend en vermijdend gedrag als coping om maar niet met onszelf in verbinding te hoeven treden. Want dan gaan we echt voelen!

We handelen dan vanuit afsluiten van ons-Zelf en niet vanuit een liefdevolle verbinding met ons-Zelf en de wereld om ons heen. Het gevolg is een onvolledig geleefd leven met de gevolgen en klachten daarvan voor jezelf en je naasten.
Zo zonde!
Het kan anders!

Hoe kun jij ook toegroeien naar jouw volledig eigen vermogen, jouw kracht, jouw zingeving, jouw voldoening en naar innerlijke vrede en rust?

Hoe kun jij leren jouw authentieke capaciteiten in deze wereld vorm te geven, te delen met mensen en op de plekken die jij belangrijk vindt?

Een hele klus maar zeker niet onmogelijk. 

Deze training gaat je daarbij helpen.

Van belang daarvoor is dat je in contact leert komen met je eigen hart, je hartenwensen en deze leert te behartigen. Je leert diep voelen via je eigen lichaam (je Inner Sense) en  daarmee jezelf te belichamen en te reguleren. Je zoekt naar je eigen bezielende bestemming en zet je rede en logisch denken daarvoor dienstbaar en ondersteunend in.

Het doel is congruentie vergaren ten dienste van wie jij in essentie bent door het op één lijn krijgen van je hart, lichaam, ziel en mind. Je leert deze vier pijlers van je Wezenlijke Zelf vanuit het innerlijk weten met gratie op elkaar af te stemmen. Je gaat al voelend vinden wie jij bent en wat jouw waarden en krachten zijn en sterkt je in hoe je dit vermogen uit kunt gaan dragen zodat je naar eigen oorsprong en waarachtigheid kunt zijn, staan, handelen en leven.

Hoe gaan we ermee aan de slag?
Het betreft een training van 4 weekenden, die ieder één pijler omvat en samen het gehele ontwikkeltraject vormt. De pijlers kunnen dus gezamenlijk, maar ook los van elkaar gevolgd worden, afhankelijk van waar je behoefte ligt.

Deze vier pijlers omgezet naar weekenden 'Op weg naar 'bezield congruent persoonlijk leiderschap' zijn:

  1. Be-Hartigen
  2. Be-Lichamen
  3. Be-Zielen
  4. Be-Reden-Eren


Weekend 1– Tijdens het weekend Be-Hartigen

ligt de focus op het diep in contact komen met je eigen hart als centraal lichaamsdeel naar authenticiteit. Hier vindt de verbinding en samensmelting van ziel, lichaam en rede plaats. Je hart spreekt via je emoties en is een zeer fijngevoelige snaar als het je ge-”raak”-theid betreft. Kun je je hart weer laten spreken of dient er eerst opgelopen pijn ge-heel-d te worden waardoor je mogelijk je hart sluit of je er vanaf hebt gewend?

Het doel is dat je je behoeften en verlangens weer leert herkennen en erkennen.
Jouw hart draagt je eigenheid en het vermogen bij zelfcompassie veel te helen en te dragen. Het is eerlijk en oprecht en zet je aan tot behartiging en verantwoordelijkheid voor jezelf en naar verbinding met anderen.

Hart-zwart-wit_Life-for-Real_Helena-Zorge_DomeinKasteeldeSchans


Weekend 2– In het weekend Be-Lichamen

ligt de focus op je lichaam. Je gaat op zoek naar het contact met jezelf vanuit je lichaam als ingang naar het fysiek en fysiek emotioneel voelen en je leert je lichaam je in laten fluisteren wat er diep van binnen in jou leeft en gehoord wil worden. “The body keeps the score” dus ook dat van jou.

Het doel is te ontdekken dat je van klacht naar smacht naar kracht kunt gaan en dat je de oude thema’s die zich in je lichaam vastgezet hebben, kunt leren kennen, verwerken en vrij maken. Kortom helen en terugvinden van je belichaamde oorspronkelijkheid en leren jezelf te reguleren.

2figuren-z-w-stijl-michelangelo_Life-for-Real_Helena-Zorge_DomeinKasteeldeSchans


Weekend 3– In het weekend Be-Zielen

ligt de focus op het zoeken en vinden van je eigen bestemming in je leven. Het vinden van je persoonlijke zingeving en leren luisteren en afstemmen op het roepen van je Ziel. Via deze zielentaal brengt zich je waar-achtig vermogen, je persoonlijke waarden en de weg naar je onuitwisbare Zelf. Alleen via deze route gaat je wezen pas écht ÁÁN en je energie en levensplezier stromen. Bezieling vertaalt zich naar je hart en lichaam op een eigen manier en brengt je naar je eigen wijsheid.

Het doel is vinden of terug te vinden van je diepste oorspronkelijkheid en dit te bestendigen als rode congruente draad in je bestaan.

Engel-zwart-wit_Life-for-Real_Helena-Zorge_DomeinKasteeldeSchans


Weekend 4– In het weekend Be-Reden-eren

ligt de focus op contact maken met en zicht krijgen op al je belemmerende denkpatronen en negatieve zelf overtuigingen en waar deze zelfafwijzingen hun geboortegrond vinden en de gevolgen daarvan op je levensloop en ontwikkeling.

Het doel is om van deze niet dienende mindsets los te komen, ze in hun oorsprong te zien en te helen. Je leert contact te maken met je diepste persoonlijke waarden, ze te bekrachtigen en versterken met de hulp van dienende, realistische en volwassen denkpatronen. Je leert je denkvermogen inzetten ten dienste van je hart, ziel en lichaam en zult ervaren dat je bij het juiste rationele spoor weet wat goed doet en juist voor je is.

Hoofd-wolk-zon-z-w_Life-for-Real_Helena-Zorge_DomeinKasteeldeSchansHoe gaan we dat doen?

Sculptuur-3figuren_Life-for-Real_Helena-Zorge_DomeinKasteeldeSchans

‘You can’t heal what you can’t feel’

Bovenstaande zin zal in alle vier de weekenden de rode draad zijn: het verkennen, erkennen, voelen en indien nodig helen via de vier pijlers. Met als doel tot integratie te komen van bezield, congruent persoonlijk leiderschap en dit leren aannemen, dragen en vormgeven zodat je je leven ÉCHT maakt. ‘Jij weet wie je bent, waar je voor staat en je voelt je daarin krachtig, gegrond en verbonden in het hier en nu van je dagelijks leven’ , dat is de doelstelling van het gehele traject.

De weekenden zijn los van elkaar te volgen maar vormen samen een geheel ontwikkeltraject, waarin ieder kwartaal een pijler voorbijkomt.

De weekenden zijn in principe van vrijdagavond 20.00 uur tot zondagmiddag 16.30 uur (m.u.z. van weekend 2).

We zullen hierin gebruik maken van diverse methodieken die bij de betreffende pijlers aansluiten en gericht zijn op inzicht, ervaren, verwerken en integreren van bijbehorende thema’s. Daarin zullen werkvormen uit de lichaamsgeoriënteerde (psycho)therapie, emotioneel lichaamswerk, ademtherapie, positieve psychologie, acceptance commitment therapie, schematherapie, danstherapie, mindfulness, systemisch werk, zielswerk, groepsdynamica en rituelen benut worden.

Wil je ‘wakker’ worden en luisteren naar JEZELF, join!
Wees: heel en heilig.
Draag: vrij en blij.

Sculptuur-2figuren_Life-for-Real_Helena-Zorge_DomeinKasteeldeSchans

 

Helena Zorge is de trainer van dit boeiende traject. Zij neemt je vaardig, liefdevol en compassievol mee naar je oorspronkelijke Zelf door je in contact te brengen met je eigen sprekend lichaam, je eigen hart, je eigen ziel en je eigen gezond denken.► Als je vragen hebt, aarzel niet deze te stellen d.m.v. het CONTACTFORMULIER [link], en vermeld je zeker de titel van de cursus in je bericht. (Stel GEEN vragen in het veld "Deel hier je ervaringen", onderdaan deze pagina. Daar kunnen we je vraag helaas niet beantwoorden, en dat zou jammer zijn.)

Datums

'Life for Real' – Thema 1: Be-Hartigen
6 sep 2024 - 20:00 tot 8 sep 2024 - 17:00

Trainer(s)

Helena Zorge

Prijs: 
€  470,00

incl. overnachting & maaltijden

Datums

'Life for Real' – Traject blok 1: Be-Hartigen
6 sep 2024 - 20:00 tot 8 sep 2024 - 17:00
'Life for Real' – Traject blok 2: Be-Lichamen
20 dec 2024 - 20:00 tot 22 dec 2024 - 13:30
'Life for Real' – Traject blok 3: Be-Zielen
14 mrt 2025 - 20:00 tot 16 mrt 2025 - 17:00
'Life for Real' – Traject blok 4: Be-Reden-eren
30 mei 2025 - 20:00 tot 1 jun 2025 - 17:00

Trainer(s)

Helena Zorge

Prijs: 
€  1.790,00

incl. € 867,20 verblijf

Datums

'Life for Real' – Thema 2: Be-Lichamen
20 dec 2024 - 20:00 tot 22 dec 2024 - 13:30

Trainer(s)

Helena Zorge

Prijs: 
€  440,00

incl. overnachting & maaltijden

Datums

'Life for Real' – Thema 3: Be-Zielen
14 mrt 2025 - 20:00 tot 16 mrt 2025 - 17:00

Trainer(s)

Helena Zorge

Prijs: 
€  470,00

incl. overnachting & maaltijden

Datums

'Life for Real' – Thema 4: Be-Reden-eren
30 mei 2025 - 20:00 tot 1 jun 2025 - 17:00

Trainer(s)

Helena Zorge

Prijs: 
€  470,00

incl. overnachting & maaltijden

Trainers

Helena-Zorge_ELW-trainer_CursuscentrumdeSchans

Helena Zorge

Als één van de twee grondleggers, die in 1993 de woongemeenschap én het bedrijf Kasteel de Schans oprichtte, is het mij een eer om wederom een cursus (Emotioneel Lichaamswerk) op deze bijzondere pl

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.