Mens durf te leven! – Traject

Je maakt een heuse reis met een vaste groep, bestaand uit 3 blokken van telkens 3 dagen.

Om je leven werkelijk te kunnen leven is het belangrijk dat je aanwezig kunt zijn. Aanwezig in je lichaam en in contact met je gevoelens en datgene wat jou beweegt. We denken vaak dat onze omgeving er voor zorgt dat we niet kunnen doen wat we graag willen doen maar het zijn meestal onze eigen overtuigingen die ons gevangen houden in oude patronen.

Tijdens dit traject leer je oefeningen die je bij uitstek helpen bij het vergroten van je aanwezigheid en het kunnen voelen wat er in je speelt. Wanneer we naar binnen durven gaan en de belemmerende overtuigingen aan kunnen kijken dan kan er werkelijk verandering ontstaan. Onze omgeving hoeft deze overtuigingen dan niet meer te spiegelen en in onszelf kan een tekortkoming juist een kracht worden die we in zetten om het leven te leven in al zijn facetten.

Mens-durf-te-leven_traject_chineng-qigong_CursuscentrumdeSchans

Dit voluit leven kan werkelijk over van alles gaan bv over relaties of het ongewenst ontbreken daar van. Het kan gaan over je werk, je ambities of het ontbreken daarvan. Over simpelweg het vermogen om plezier in je leven te ervaren, je eigen grenzen serieus kunnen nemen, je wensen en verlangens volgen, het verlangen om voor jezelf te kunnen kiezen en nog veel meer…

We gaan in dit traject onder de loep nemen wat jou tegenhoudt. Soms is het nodig om een gevoel, blokkade of trauma beter aan te kijken om er beweging in te krijgen. Tijdens dit traject is hier volop ruimte en mogelijkheid voor.
We gebruiken hiervoor verschillende werkvormen waaronder Familie Opstellingen, Chi Neng Qigong, lichaamsgerichte oefeningen, Systemisch werk, schrijfopdrachten, traumawerk, de spiegelende kracht van de groep, EMDR, dans en stemwerk.

Familie Opstellingen kunnen precies datgene bloot leggen waar het bij jou om draait. Trauma’s, overtuigingen of belemmerende gedachten die van generatie op generatie worden overgedragen kunnen tijdens een Opstelling eindelijk gezien en begrepen worden. Je leert de waarheid kennen van jouw familie systeem en deze waarheid werkt altijd helend. Of het nu je eigen opstelling is of die van een ander, het bijwonen van een opstelling geeft je inzicht en zet dingen in beweging. Je zult tijdens dit traject behalve je eigen opstelling ook vaak deelnemen of representeren in de opstelling van een groepsgenoot.

MDL_Mens-durf-te-leven_traject_chineng-qigong_CursuscentrumdeSchans

Met Chi Neng Qigong werken we aan je mentale, emotionele en fysieke levenskracht. ‘Een rustige geest in een krachtig lichaam’ Zodat er ruimte komt in je leven om jouw essentie te ontdekken.

Het zelfregulerend en zelf genezend vermogen van het lichaam worden aangesproken waardoor stress vermindert. Wanneer we onszelf regelmatig op de kop geven omdat ons leven niet loopt zoals we willen kan dit veel stress opleveren. Deze bewegingsleer leert je een respectvolle omgang met jezelf. Je leert je zelf kennen in je mogelijk- en onmogelijkheden. Dit geeft een innerlijk vertrouwen zodat je richting kunt geven aan het leven zoals het voor jou bedoeld is. Je leert in deze weekenden een basis waar je altijd op terug kunt vallen.

Vecht je tegen boosheid, dan ben je altijd boos.
Vecht je tegen verdriet, dan ben je altijd verdrietig.
Vecht je tegen verwarring, dan ben je altijd verward.
Vecht je tegen lijden, dan zul je altijd lijden.
We denken dat we bepaalde gevoelstoestanden
bevechten omdat ze er zijn, maar feitelijk zijn ze er
omdat we ze bevechten.
~Adyashanti~

De volheid van het leven kunnen voelen is een enorme verrijking. Het wil niet zeggen dat er geen verdriet of lijden meer is, maar je kan dit lijden ervaren en zien voor wat het is. Dit geeft gemoedsrust, wijsheid en kalmte.

Tijdens deze reis van 3 keer 3 dagen word je gedragen en geraakt door de oefeningen, de groep en de begeleiding. We gaan met humor en plezier de diepte in, waarna jouw levensenergie weer kan stromen.

Wil je eerst de werkwijze of Dimphy van Alphen, de trainer, beter leren kennen om te zien of dit traject bij je past, dan heb je de mogelijkheid om een 3-daagse, 4-daagse of zelfs 1-daagse workshop te volgen.► Als je vragen hebt, aarzel niet deze te stellen d.m.v. het CONTACTFORMULIER [link], en vermeld je zeker de titel van de cursus in je bericht. (Stel geen vragen in het veld "Deel je ervaringen", onderdaan deze pagina. Daar kunnen we je vraag helaas niet beantwoorden, en dat zou jammer zijn.)

Datums

Mens durf te leven – Blok 1
29 nov 2024 - 11:00 tot 1 dec 2024 - 17:00
Mens durf te leven – Blok 2
24 jan 2025 - 11:00 tot 26 jan 2025 - 17:00
Mens durf te leven – Blok 3
7 mrt 2025 - 11:00 tot 9 mrt 2025 - 17:00

Trainer(s)

Dimphy van Alphen

Prijs: 
€  1.745,00

incl. overnachting en maaltijden

Trainers

Dimphy-vanAlphen_CursuscentrumdeSchans

Dimphy van Alphen

Ik heb een groot deel van mijn leven gezocht, eerst als verpleeg­kundige in het ziekenhuis, stervensbegeleiding, (jeugd)gevangenis, het vluchtelingenwerk, als leraar verpleegkunde en ook in Amerika

Ervaringen van anderen

Hoe ik het traject heb ervaren: Het was mijn eerste kennismaking met Chi Neng Qi Gong en ik wist niet wat ervan te verwachten. Het was voor mij een heel zachte manier van lichaamswerk om uit ons drukke hoofd, in het lijf te zakken en de levensenergie vrij te voelen stromen. Dat gaf als meerwaarde dat de oefeningen en opstellingen die volgden heel snel een waardevolle diepte bereikten, recht naar de kern. Iedereen kwam hierdoor ontzettend snel bij zijn persoonlijke thema's (die vaak tot dan onbewust bleken te zijn) Met veel zorg en deskundigheid werden we stap voor stap door Dimphy begeleid, in fijne, soms confronterende oefeningen. Samen met de assistenten vormde je een ontzettend warm team waarin we ons diep gedragen wisten. Ik ben je ontzettend dankbaar Dimphy voor je authenticiteit, je liefde voor de essentie en je heerlijke humor! Een fantastische combinatie! En ja hoor, ik durf sindsdien weer een heel stuk meer te Leven! Nele – Psychiatrisch verpleegkundige & Paardentrainer/Coach (feb. 2024)
Een prachtig traject gevolgd met de inspirerende naam Mens durf te leven. Het traject heeft echt meerwaarde ten opzichte van de 3 of 4 daagse trainingen, het tweede en derde weekend ga je meteen de diepte in omdat alles en iedereen bekend is. Chi Neng Qigong zijn eenvoudige, langzame bewegingen die je meer in je lijf brengen en je geest tot rust laat komen. Samen met de familieopstellingen en andere oefeningen word je uitgenodigd om te voelen waar je verlangen nu echt ligt. Dit alles in een veilige omgeving waar Dimphy samenwerkt met haar geweldige team assistenten. Gelukkig wordt er ook veel gelachen met elkaar wat zo heerlijk relativerend werkt. (feb. 2024)
Ik kwam bij jou terecht omdat ik op zoek was naar meer Chi Gong oefeningen (die ik hier al in mijn woonplaats beoefende). De familie-opstellingen nam ik er wel bij. Maar wat heeft het me allemaal opgeleverd! Je leidde me met zoveel zorg langs onverwachte wegen. Ik kreeg antwoorden die weer ruimte scheppen om te leven! De Chi Neng oefeningen zorgden ervoor dat ik meer openstond voor die ervaringen en er ook beter mee om kon, om te verwerken. Ik had al deelgenomen aan 2 weekends . Het traject "Mens, durf te leven!" sprak me al direct aan omdat je dit telkens met dezelfde groep doet. Dit bleek zo'n meerwaarde te zijn! Jij en je assistenten slagen er steeds in om een veilige omkadering te scheppen. Ik krijg steeds wat ik op dat moment nodig heb, met of zonder te vragen. Zo lief! Jullie zijn zo'n rijke mensen. Daar ben ik zo dankbaar voor. Ik ben blij dat ik jullie leerde kennen. (feb. 2024)
Drie keer drie dagen Mens durf te leven, waarbij ik aan de slag ging met dieperliggende vragen, thema's waar ik steeds tegen aan loop. Een doel voor mezelf heb gesteld. D.m.v. qigong, lichaamswerk en familie opstellingen werd ik geraakt en aangeraakt. Steeds in een veilige setting waar ik er helemaal mocht zijn. Ik voelde me gedragen door de groep. Begeleid door Dimphy en haar assistenten die je opvangen, zien en horen precies op de juiste momenten. Het was voor mij best heftig, zwaar emotioneel, maar ook met humor, veel liefde en geborgenheid, en het heeft me veel gebracht. Meer helderheid waar ik sta, wat ik doe en hoe ik hier zelf mee om mag gaan. Wetende dat ik het zelf moet doen, maar niet alleen. Dit traject is zeker een aanrader wil je verder komen in je eigen proces. Dankjewel Dimphy en alle assistenten dat ik er mocht zijn met alles wat bij me hoort. Voelde me gesteund en gedragen. Liefs, Carla
Of dit traject iets voor mij zou zijn, vroeg Dimphy. Poeh, drie weekenden, da’s heftig. Ik moest er ff een nachtje over slapen. Maar ik begon het steeds meer te zien als een kans, al vond ik het ook heel spannend. Ik heb een heel mooi leven, geen grote trauma’s, en daardoor vind ik het moeilijk om de dingen waar ik tegenaan loop te delen. Daar heb ik geen recht op, was altijd een diep gevoel. Omdat je drie weekenden bij elkaar bent, wordt de groep hechter en kun je samen met Dimphy en de assistenten je diepere lagen beter bereiken. Dimphy is zo ervaren en kundig, ze voelt haarfijn aan hoe ze mensen in beweging mag zetten, wat nodig is, op een liefdevolle manier. Ik was al bekend met familieopstellingen en Chi neng Qigong, we hebben fijn getraind, alleen de diverse oefeningen waren nieuw voor mij. Omdat ze zo eenvoudig waren dacht ik ‘appeltje-eitje’, maar dat pakte anders uit. Ze zijn heel effectief, maken echt iets los, dat verraste me enorm. Er gebeurt veel en dan is de humor van Dimphy zo welkom, het ontspant, relativeert en maakt het lichter. Net zoals het dansen, een van mijn passies, waar ik me helemaal aan kon overgeven. Met een warm gevoel denk ik terug aan deze periode waarin ik me voelde gedragen door de groep en mezelf weer beter heb leren kennen. Dankjewel Dimphy, Berdy, Jacqueline, Ruud en David, voor de toewijding en steun, ieder op zijn of haar eigen manier. Jullie zijn een superteam!! Zo fijn dat ik bij jullie mocht oefenen. Met waardevolle inzichten ga ik nu verder, mijn nieuwe uitdagingen onwennig maar vol vertrouwen tegemoet. Tot ziens allemaal! Ahoh :-) (feb. 2024)
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.