Mens durf te leven! – Traject

Je maakt een heuse reis met een vaste groep, bestaand uit 3 blokken van telkens 3 dagen.

Om je leven werkelijk te kunnen leven is het belangrijk dat je aanwezig kunt zijn. Aanwezig in je lichaam en in contact met je gevoelens en datgene wat jou beweegt. We denken vaak dat onze omgeving er voor zorgt dat we niet kunnen doen wat we graag willen doen maar het zijn meestal onze eigen overtuigingen die ons gevangen houden in oude patronen.

Tijdens dit traject leer je oefeningen die je bij uitstek helpen bij het vergroten van je aanwezigheid en het kunnen voelen wat er in je speelt. Wanneer we naar binnen durven gaan en de belemmerende overtuigingen aan kunnen kijken dan kan er werkelijk verandering ontstaan. Onze omgeving hoeft deze overtuigingen dan niet meer te spiegelen en in onszelf kan een tekortkoming juist een kracht worden die we in zetten om het leven te leven in al zijn facetten.

Mens-durf-te-leven_traject_chineng-qigong_CursuscentrumdeSchans

Dit voluit leven kan werkelijk over van alles gaan bv over relaties of het ongewenst ontbreken daar van. Het kan gaan over je werk, je ambities of het ontbreken daarvan. Over simpelweg het vermogen om plezier in je leven te ervaren, je eigen grenzen serieus kunnen nemen, je wensen en verlangens volgen, het verlangen om voor jezelf te kunnen kiezen en nog veel meer…

We gaan in dit traject onder de loep nemen wat jou tegenhoudt. Soms is het nodig om een gevoel, blokkade of trauma beter aan te kijken om er beweging in te krijgen. Tijdens dit traject is hier volop ruimte en mogelijkheid voor.
We gebruiken hiervoor verschillende werkvormen waaronder Familie Opstellingen, Chi Neng Qigong, lichaamsgerichte oefeningen, Systemisch werk, schrijfopdrachten, traumawerk, de spiegelende kracht van de groep, EMDR, dans en stemwerk.

Familie Opstellingen kunnen precies datgene bloot leggen waar het bij jou om draait. Trauma’s, overtuigingen of belemmerende gedachten die van generatie op generatie worden overgedragen kunnen tijdens een Opstelling eindelijk gezien en begrepen worden. Je leert de waarheid kennen van jouw familie systeem en deze waarheid werkt altijd helend. Of het nu je eigen opstelling is of die van een ander, het bijwonen van een opstelling geeft je inzicht en zet dingen in beweging. Je zult tijdens dit traject behalve je eigen opstelling ook vaak deelnemen of representeren in de opstelling van een groepsgenoot.

MDL_Mens-durf-te-leven_traject_chineng-qigong_CursuscentrumdeSchans

Met Chi Neng Qigong werken we aan je mentale, emotionele en fysieke levenskracht. ‘Een rustige geest in een krachtig lichaam’ Zodat er ruimte komt in je leven om jouw essentie te ontdekken.

Het zelfregulerend en zelf genezend vermogen van het lichaam worden aangesproken waardoor stress vermindert. Wanneer we onszelf regelmatig op de kop geven omdat ons leven niet loopt zoals we willen kan dit veel stress opleveren. Deze bewegingsleer leert je een respectvolle omgang met jezelf. Je leert je zelf kennen in je mogelijk- en onmogelijkheden. Dit geeft een innerlijk vertrouwen zodat je richting kunt geven aan het leven zoals het voor jou bedoeld is. Je leert in deze weekenden een basis waar je altijd op terug kunt vallen.

Vecht je tegen boosheid, dan ben je altijd boos.
Vecht je tegen verdriet, dan ben je altijd verdrietig.
Vecht je tegen verwarring, dan ben je altijd verward.
Vecht je tegen lijden, dan zul je altijd lijden.
We denken dat we bepaalde gevoelstoestanden
bevechten omdat ze er zijn, maar feitelijk zijn ze er
omdat we ze bevechten.
~Adyashanti~

De volheid van het leven kunnen voelen is een enorme verrijking. Het wil niet zeggen dat er geen verdriet of lijden meer is, maar je kan dit lijden ervaren en zien voor wat het is. Dit geeft gemoedsrust, wijsheid en kalmte.

Tijdens deze reis van 3 keer 3 dagen word je gedragen en geraakt door de oefeningen, de groep en de begeleiding. We gaan met humor en plezier de diepte in, waarna jouw levensenergie weer kan stromen.

Wil je eerst de werkwijze of Dimphy van Alphen, de trainer, beter leren kennen om te zien of dit traject bij je past, dan heb je de mogelijkheid om een 3-daagse, 4-daagse of zelfs 1-daagse workshop te volgen.► Als je vragen hebt, aarzel niet deze te stellen d.m.v. het CONTACTFORMULIER [link], en vermeld je zeker de titel van de cursus in je bericht. (Stel geen vragen in het veld "Deel je ervaringen", onderdaan deze pagina. Daar kunnen we je vraag helaas niet beantwoorden, en dat zou jammer zijn.)

Datums

Mens durf te leven – Blok 1
17 nov 2023 - 11:00 tot 19 nov 2023 - 17:00
Mens durf te leven – Blok 2
12 jan 2024 - 11:00 tot 14 jan 2024 - 17:00
Mens durf te leven – Blok 3
16 feb 2024 - 11:00 tot 18 feb 2024 - 17:00

Trainer(s)

Dimphy van Alphen

Prijs: 
€  1.685,00

incl. € 717,60 verblijf

Trainers

Dimphy-vanAlphen_CursuscentrumdeSchans

Dimphy van Alphen

Ik heb een groot deel van mijn leven gezocht, eerst als verpleegkundige in het ziekenhuis, stervensbegeleiding, (jeugd)gevangenis, het vluchtelingenwerk, als leraar verpleegkunde en ook in Amerika

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.