Intervisietraining voor assistenten

We willen je uitnodigen voor een intervisietraining op Domein de Schans speciaal bedoeld voor jou als (aankomend) assistent!

Voor wie dan?

Voor assistenten die al ervaring hebben en ook voor nieuwe assistenten (die door een trainer worden gevraagd). Jij als assistent bent van groot belang voor onze trainingen. Dit onder andere voor de bedding naar de deelnemers en het ontzorgen van de trainer. Een professionele rol, waar veel bij komt kijken.

Om deze reden hebben Maud en Monique de intervisietraining opgezet. Wanneer je in de professionele rol stapt van assistent, neem je jezelf hier altijd in mee. Geraaktheid, overdracht en tegenoverdracht zijn enkele thema’s die je tegen kunt komen in deze rol.

TVA_Training-voor-Assistenten_CursuscentrumdeSchans

Wat heb ik eraan?

In deze training gaan we verdiepen. Zodat je gezonde deel, vanuit deze prachtige rol, steeds meer mag groeien. Deze training is dan ook een unieke kans om in jezelf te investeren. Elke intervisietraining weer, zijn er nieuwe thema’s of casussen om in te brengen. Dit maakt dan ook dat elke intervisietraining totaal anders is en jij vanuit jouw behoefte kunt instappen.

2 dagen lang met mede assistenten in de veilige sfeer van de Schans jezelf verder ontwikkelen. Genieten van het met aandacht en liefde bereide eten. Goede gesprekken, verbinding, echt contact en natuurlijk plezier.

Wat gaan we doen?

In deze 2 dagen onderzoeken we jouw vragen. Vragen rondom wat je tegenkomt in het assisteren, wat je lastig vindt, waarom je zo geraakt wordt, of hoe je meer kunt genieten.

We gaan o.a. kijken naar overdracht en tegenoverdracht; Wat gebeurt er met je wanneer een deelnemer je aan iets of iemand doet denken of bepaalde gevoelens bij je oproept? Je ziet bijvoorbeeld je vader, moeder een leerkracht of ander persoon. Soms ben je hier bewust van maar vaak gebeurt dit onbewust. En word je getriggerd zonder dat je hier erg in hebt.
Hoe ga je om met gevoelens die je niet fijn vindt tijdens een training. Mag je, bijvoorbeeld, je tranen laten zien, ook als je assistent bent.
Zo maar een aantal thema’s die aan de orde komen. 

Er is ruimte om te delen met elkaar en herkenning en steun te bieden aan een groep mensen die assisteren. De één begint net en de ander assisteert al jaren.
Natuurlijk is er volop ruimte om te bewegen, dansen en lijfwerk te doen. Weer eens zelf ervaren hoe het is om deelnemer te zijn.

Wanneer en door wie?

De Intervisie-training voor Assistenten wordt telkens door verschillende trainers gegeven. Iedere keer zijn er twee trainers, zodat je wellicht ook eens kennis maakt met andere trainers, dan bij wie jij gewoonlijk assisteert.

Wil je bij aanmelding in de opmerkingen mededelen bij welke cursussen je reeds geassisteerd hebt.
Het kan zijn dat een trainer contact met je opneemt voor een intakegesprek.

Deze 2-daagse training gaat door vanaf 8 aanmeldingen, met een maximum van 14 deelnemers.

De eerstvolgende intervisie vindt plaats op 4 en 5 mei 2024, en wordt gegeven door Monique Mizee & Els Vergauwen.► Als je vragen hebt, aarzel niet deze te stellen d.m.v. het CONTACTFORMULIER [link], en vermeld je zeker de titel van de cursus in je bericht. (Stel geen vragen in het veld "Deel je ervaringen", onderdaan deze pagina. Daar kunnen we je vraag helaas niet beantwoorden, en dat zou jammer zijn.)

Op dit moment zijn er nog geen cursussen ingepland.

Ervaringen van anderen

Ik heb genoten van de training en WEER heel veel geleerd van de oefeningen, van jullie en van de overige deelnemers. Het niemandsland van geen deelnemer zijn en ook geen assistent bleek van grote waarde. Om open en kwetsbaar te kunnen zijn zonder rekening te hoeven houden met de effecten c.q. voorrang van deelnemers was heel fijn.
Ik vond de training heel waardevol, supergezellig, leerzaam, de moeite waard. De theorie, de tijd die hebt om echt een met andere assistenten te praten, de herkenning, het feit dat je kunt werken met iets waar je tegen aanloopt in trainingen.
Ik vond het heel fijn om deze training bij te wonen. Het gaf direct een veilig gevoel met zoveel ervaren assistenten en het was heel fijn om er helemaal als deelnemer te mogen zijn. Ik had verwacht dat we meer zouden praten/ uitwisselen en dan naar dingen kijken waar we tegenaan lopen, maar dit was zoveel meer!!! Met opbouw, in het lijf komen, prachtige oefeningen, tijd om naar eigen stukken te kijken. Echt top! En een heel mooie samenwerking tussen de trainers!
Tijdens de training bleek de sterke verbinding van de assistenten met de Schans. We gunnen vele anderen de ervaringen en groei die wij zelf daar mochten doormaken. En we gunnen dit wereld.
Ik vond het een leerrijke en leuke training. Leerrijk omdat er verschillende dingen in de training een verdieping gaf. Onder andere overdracht en tegenoverdracht. Iets wat op zich bij mij wel bekend was maar zeer goed om dat zo duidelijk nog eens aan bod te laten komen.
Veilig, inspirerend, verbindend, helder in uitleg van de oefeningen en de theorie. En: smaakt naar meer! Als assistentengroep worden wij zichtbaarder, ook in wat we betekenen voor de Schans en we worden bereikbaar voor elkaar.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.